• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnik uputio žalbu FS BiH

Autor mondo.ba

U Bijeljini ne odustaju od osvojenog boda protiv Olimpika, koji im je naknadno oduzet, zbog spornog nastupa napadača Jovana Vučinića. U semberskom premijerligašu ističu da su "navedeni na grešku".

 Radnik uputio žalbu FS BiH Izvor: MONDO/Igor Stanišić

Izvor: MONDO/Igor Stanišić

Iako je sporni meč 15. kola Premijer lige BiH između Radnika i Olimpika (2:2) registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Sarajlija, daleko od toga da je spuštena zavjesa na ovaj susret, ali i jesenji dio sezone.

Naime, Takmičarska komisija prvobitno je registrovala meč postignutim rezultatom, da bi nakon žalbe najmlađeg sarajevskog premijerligaša Apelaciona komisija preinačila tu odluku i bodove dodijelila Olimpiku.

Nesporazum je nastao zbog napadača Radnika Jovana Vučinića, koji je nastupio u ovom meču iako je kolo prije u duelu sa Čelikom zaradio isključenje. Ipak, Vučinić je meč suspenzije odradio u duelu Kupa RS protiv Mladosti iz Gacka, ali Apelaciona komisija FS BiH, za razliku od Takmičarske, smatra da takmičenje u entitetskom kupu nema veze sa takmičenjem na niovu BiH.

Sporan je član 13 Disciplinskog pravilnika, u kojem se navodi da se "pod kup utakmicama pozdrazumijevaju utakmice Kupa BiH i Omladinskog Kupa BiH", čime je pobijena odluka Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske iz 2004. godine da je Kup RS sastavni dio Kupa BIH.

"Odluka da je Kup RS sastavni dio takmičenja je posljednja koja postoji, a poslije nje nismo dobili nijednu odluku koja govori drugačije. Ne znam zbog čega ta odluka nije poštovana. Isto tako, postavlja se pitanje da li je prvenstvo regularno, jer su pojedini igrači iz drugih klubova odradili kazne u Kupu Srpske, te su kasnije nastupili u Premijer ligi BiH", prenosi "EuroBlic" izjavu sportskog direktora Bijeljinaca Živorada Miražića.

ODLUKA TEK 2015.

Potpredsjednik FS BiH Darko Ljubojević naglasio je da će žalba Radnika biti razmatrana tek sljedeće godine. "Dnevni red za predstojeću sjednicu je odavno utvrđen i nemoguće ga je sada mijenjati. Odluku o žalbi bijeljinskog kluba ćemo donijeti na prvom sastanku IO FS BiH u narednoj 2015. godini", poručio je Ljubojević.

U timu iz Bijeljine smatraju da je za sve kriv "Komet" sistem, prema kojem je Vučinić imao pravo nastupa. Prije duela sa Olimpikom, na spisku suspendovanih igrača nije bilo ime napadača Radnika.

"Kontaktirali smo s pravnicima i sastavili žalbu, te je proslijedili u Savez, a vidjećemo šta će se desiti. Poslije svega se osjećam loše jer mi nije jasno zašto se ovo dešava. Tvrdim da nismo pogriješili, a ako jesmo, onda smo na to navedeni od drugih", smatra Miražić.

Ipak, u Bijeljini nisu optimisti kada je konačna odluka u pitanju.

"Uprkos činjenici da nije greška do nas, uopšte nisam optimista. Kako očekivati da Izvršni odbor uradi suprotno od komisije čije su odluke konačne. Pitam se i kako to službena lica ne znaju šta je pokazatelj kod unošenja igrača u zapisnik", ističe sportski direktor Semberaca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC