• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zenga: Bilo je priče o povratku u Zvezdu!

Autor mondo.rs

"Nedostaju mi Delije. Crvena zvezda - Partizan je jedan od pet najvećih derbija na svetu", kaže bivši trener crveno-belih i nesuđeni selektor Srbije, Valter Zenga.

Valter Zenga u dva navrata bio je blizu povratka u Srbiju, iz koje je otišao posle samo jedne sezone (2005-06) kao osvajač "duple krune" sa Crvenom zvezdom.

Ispostavilo se da je Zvezda, posle Zenge, čekala titulu dugih šest godina.

Možda bi taj post trajao kraće da je, u jednom trenutku, došlo do Zenginog povratka na "Marakanu". On je u intervjuu za "Arenu sport", koji će u celosti biti emitovan u sredu uveče u 22.55, priznao je da postojala mala mogućnost da se to i dogodi.

"Meni, takođe, nedostaju Delije. Imali smo fantastičan odnos", rekao je Zenga i osvrnuo se na trač o tome da je bio jedan od kandidata za trenera Zvezde, međutim nije otkrio tačno kada.

"Glasine... Bilo je nečega, ali nije bilo 100 odsto tačno ono što se govorilo, a ja se uvek trudim da pamtim lepe stvari, za slučaj da nešto krene po lošem..."

Zenga je istakao da u karijeri nije vodio veću utakmicu od derbija Crvena zvezda - Partizan i rekao da postoje, možda, još četiri takva rivaliteta na planeti.

"To je najbolji derbi koji sam doživeo. Igrao sam Inter - Milan, Sampdorija - Đenova, kao trener sam vodio rumunski derbi Dinamo - Steaua, ali to ne može da se uporedi sa utakmicom Crvena zvezda - Partizana. Prema mom mišljenju, to je jedan od pet najvećih derbija na svetu", rekao je.

Mnogo konkretniji bili su pregovori oko njegovog dolaska na klupu reprezentacije Srbije, u periodu kada je FSS vagao, vagao, vagao i na kraju odlučio da to bude Dik Advokat.

Procenite sami da li je to bio dobar ili loš izbor, u tom trenutku. Sa Zengom dogovora nije bilo.

"Što se tiče nacionalnog tima Srbije, tačno je da sam letos imao razgovor sa prvim čovekom njihovog Saveza (FSS, Tomislav Karadžić) i da smo bili blizu da potpišemo ugovor. Ali, nismo našli dogovor. Ostali smo prijatelji...", rekao je.

Zenga je, u moru onih koji kritikuju odluku FIFA da Svetsko prvenstvo 2022. godine dodeli Kataru, među onima koji podržavaju takvu ideju i dao je dva konkretna razloga zbog čega je "ZA". Katar je država male površine...

"Dobro je iz dva razloga", istakao je italijanski stručnjak.

"Prvo, zbog navijača. Mogu da odgledaju jednu utakmicu i onda bukvalno otrče do drugog stadiona i odgledaju drugu, uživo. To je mnogo uzbudljivije nego gledati utakmicu preko TV-a", rekao je i dodao:

"Drugo, zbog igrača i trenera. Oni mogu da se opuste i naviknu na jedan hotel, da u njemu budu sve vreme, umesto da stalno putuju, idu autobusima i avionima od grada do grada. Menjaju se hoteli, tereni za trening... Najbolje je za jedan tim da se ne seli, već da se navikne na jedno okruženje. Konkretno, na poslednjem Svetskom prvenstvu u Brazilu, Italija je igrala tri utakmice u tri različita grada, u kojima je vladala potpuno drugačija klima u odnosu na prethodni grad. To nije dobro".

Kompletan intervju pratite na kanalima TV "Arena sport".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC