• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape svoje neće tjerati na sud

Autor mondo.rs

Fudbalski savez BiH i bivši selektor Safet Sušić dogovorili se oko visine obeštećenja i potpisali sporazum o raskidu ugovora.

Čelni ljudi fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i doskorašnji selektor Safet Sušić prijateljski će se rastati.

Oni su obavili razgovor u prostorijama Saveza i potpisali sporazum o raskidu ugovora, kojim su zadovoljne obje strane, prenosi "Dnevni avaz".

Popularni Pape prihvatio je ranije ponuđenu sumu - biće mu isplaćeno 150.000 konvertibilnih maraka, odnosno 75.000 evra. Sušić će tačnije dobiti platu od 25.000 evra i još 50.000 evra na ime bonusa za četiri mjeseca.

"Rastanak je ipak bio džentlmenski. Sušić je bio jako korektan na pregovorima koje smo vodili. Prihvatio je našu ponudu, tako da sudskog postupka neće biti", prenio je "Avaz" izjavu neimenovanog izvora bliskog FS BIH.

Safet Sušić je polovinom novembra smijenjen sa mjesta selektora "zmajeva", jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora FS BiH. On je nakon toga tražio odštetu od 175.000 evra, ali je Savez, poslije konsultacija sa svojim pravnim timom ponudio 100.000 evra manje, što je Pape na kraju i prihvatio.

Safet Sušić preuzeo je selekciju Bosne i Hercegovine 28. decembra 2009. i omogućio joj da se prvi put u istoriji plasira na Svjetsko prventvo u Brazilu 2014. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC