• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voša počela pripreme, čeka Afrikance

Autor mondo.rs

Trener Vojvodine Zoran Marić istakao da ambicije kluba zavise od prelaznog roka. Uskoro stižu Nigerijac i Kamerunac. Gde je/će Alivodić?

Fudbaleri Vojvodine okupili su se nakon zimskog odmora u svom trenažnom centru i započeli pripreme za prolećni deo sezone.

Na prvom treningu, u 10 časova, pojavila su se 32 igrača: Srđan Žakula, Milan Jovanić, Vanja Milinković-Savić, Emil Rockov, Marko Kordić, Marko Živković, Stefan Nikolić, Bojan Nastić, Nenad Kočović, Nino Pekarić, Radovan Pankov, Milko Novaković, Igor Đurić, Saša Ćurko, Marko Poletanović, Mirko Ivanić, Nikola Popara, Milan Makarić, Luka Luković, Janko Tumbasević, Aleksandar Desančić, Elmir Asani, Mijat Gaćinović, Uroš Stamenić, Jovan Stojanović, Luka Grgić, Slobodan Novaković, Nikola Mojsilović, Slaviša Radović, Danilo Sekulić, Srđan Babić i Fuad Abas Ibrahim.

 Dvojica prvotimaca, Darko Puškarić (na odmoru u SAD) i Luka Klikovac dobila su dodatnih 24 sata slobodno i ostatku tima priključiće se dan kasnije.

Šef stručnog štaba Vojvodine Zoran Marić podvukao je da je ekipa igrački slabija u odnosu na proteklih šest meseci, jer u sastavu nedostaju Enver Alivodić (istekao mu ugovor) i Lazar Veselinović (nastavlja karijeru u Kini), dva igrača koja su u jesenjem delu takmičenja bila ključna za igru Novosađana.

"Koga nema, bez njega se mora. Ja sam tu da iz raspoloživog igračkog kadra izvučem maksimum. Trudićemo se da na proleće igramo lep, ofanzivan fudbal sa mnogo golova. Naše ambicije zavise od prelaznog roka i tek kada se on završi moći ću da vam kažem nešto više o njima. Ako želite da imate jak tim i stabilnu finansijsku situaciju, morate, uz prodaju i da kupujete igrače, kako bi ispunili ambicije. To je, naravno, zadatak ljudi koji su zaduženi za transfere, a mi ćemo sa naše strane, izvući maksimum iz onoga što imamo", poručio je Marić.

Šef stručnog štaba Voše otkrio je i da će se ekipa uskoro pojačati.

"Trenutno na probi imamo dvojicu fudbalera, napadača Fuada Ibrahima i levog beka Slavišu Radovića. U narednih nekoliko dana očekujemo još dvojicu stranaca koji će nam se pridružiti i pokušati da se nametnu", istakao je Marić.

Reč je o igračima iz Nigerije i Kameruna, koji bi najduže za tri dana trebalo da stignu u Novi Sad, nakon što reše problem sa vizama.

Marić je izneo i plan priprema.

"Do 24. januara treniraćemo u Novom Sadu i uz to odigrati tri kontrolne utakmice - sa ekipom ČSK, Bačkom iz Bačke Palanke i novosadskim Proleterom. Nakon toga selimo se u Belek u kojem ostajemo do 9. februara. U Turskoj imamo zakazano najmanje pet jakih provera, a potom sledi povratak u Novi Sad i finiš priprema za start prolećnog dela šamponata".

Okupljenim prvotimcima i članovima stručnog štaba obratio se i predsednik Zoran Šćepanović i saopštio im da očekuje da će Voša ove godine ići na najviši cilj.

"Vi ste izuzetno dobra ekipa i momci koji u sebi imate mnogo više potencijala nego što i sami mislite. Na vama je da u narednom periodu to i pokažete, a mi iz uprave ćemo sa svoje strane obezbediti sve uslove za nesmetan rad. Vojvodina više nema pravo da čeka i siguran sam da ćemo u sledeće tri, četiri godine osvojiti titulu. To ne znači da smo se borbe za najviši plasman odrekli i ove sezone. Kvalitet za to imate, potrebno je samo da ga na terenu i dokažete. Siguran sam da ćemo na kraju ove sezone biti najmanje na mestu na kome se sada nalazimo, a zašto ne i više", poručio je prvi čovek trenutno trećeplasiranog tima u Superligi.

Prolećni deo Superlige počinje 21. februara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC