• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija na pomolu: Rajkard opet u Barseloni?

Autor mondo.rs

Ukoliko Barselona u nedelju od 21 čas ne pobedi Atletiko na "Kamp Nou", izvesna je promena trenera, pišu španski mediji.

Frank Rajkard blizu je senzacionalnog povratka na klupu Barselone!

Ukoliko Barselona u nedelju od 21 čas ne pobedi Atletiko na "Kamp Nou", u ponedeljak u toku dana trener Luis Enrike trebalo bi da dobije otkaz, a za njegovog naslednika biće, tvrde španski mediji, imenovan bivši fudbaler i trener kluba, Holanđanin Rajkard!

Ovo je, navodno, dogovoreno na sastanku koji su posle utakmice Kupa kralja, odigrane u četvrtak, u kojoj je Barsa pobedila Elče rezultatom 5:0, održali predsednik kluba Đozep Bertomeu i najbolji fudbaler Lionel Mesi. Od ranije je aktuelna priča da se Mesi i Enrike baš i ne podnose.

Rajkard je pružio Mesiju šansu da debituje za Barselonu još 2004. godine, dok je Argetinac imao 17 godina. Kasnije, pod vođstvom Rajkarda, Barsa je 2006. godine osvojila tek drugu titulu prvaka Evrope u istoriji, u pariskom finalu sa Arsenalom (2:1 posle produžetaka), a do odlaska sa klupe slavnog kluba, 2008. godine, osvojio i dve titule prvaka Španije (2005, 2006).

O njegovom odlasku počelo je da se priča posle eliminacije u polufinalu Lige šampiona, u sezoni 2007/08, od budućeg prvaka Evrope Mančester junajteda, a definitivan razlaz dogovoren je posle debakla u Madridu, u meču sa Realom, koji je domaćinu pripao rezultatom 4:1. Barsa je na toj utakmici morala čak da pravi i šampionski špalir najvećem rivalu, koji je kolo pre toga definitivno osvojio titulu.

Posle Rajkarda, u klub je došao Pep Gvardiola i postigao čak i veće uspehe, ali nije mali broj onih koji tvrde da je Rajkard svom nasledniku ostavio kompletno formiran tim, evropskog velikana, koji je ulazio u doba svoje najveće dominacije.

Vratimo se Enrikeu...

Španski mediji navode i to da je aktuelni trener Barse saznao za sastanak između Bertomeua i Mesija i da je potom poručio svima u klubu da će sam otići, tj. podneti ostavku ukoliko nema, citiramo, jedinstvenu podršku svih koji rade u Barseloni, sa naglaskom na svlačionicu.

Drugim rečima, Enrike je poslao poruku da će dati otkaz ukoliko mu neko saopšti da postoji otpor prema njegovom radu kod bilo kog od ključnih igrača, naročito Mesija.

"Svakog dana dajem 100 odsto svojih mogućnosti, ali budite sigurni da ću sam otići ukoliko me moji igrači u tome ne podržavaju. To mi se, za sada, još nije dogodilo u trenerskoj karijeri", rekao je trener koji je letos zamenio Herarda Martina na klupi kluba čiju je kapitensku traku nosio, iako je pre toga nastupao za Real Madrid.

Barselona ima 38 bodova, koliko i Atletiko, dok je Real pobedom nad Espanjolom otišao na 41 bod. Kade odigran derbi na "Kamp Nou", Real će i dalje imati utakmicu manje od najvećih rivala, onu sa Seviljom pomerenu zbog FIFA svetskog prvenstva za klubove.



Ako Enrike bude smenjen ili bude podneo ostavku, nema sumnje da razlog tome neće biti očajni rezultati ekipe, već loši odnosi sa igračima. S obzirom na to da su ove nedelje iz kluba otišle legende, sportski direktor Andoni Zubizareta i njegov zamenik Karles Pujol, jasno je da u klubu ne vladaju nezdravi odnosi samo na relaciji trener - deo ekipe, već da postoje podele i u vrhu kluba, čiju su predsedničku funkciju pod pritiskom javnosti, a zbog sumnje u malverzacije, napustila poslednja dva predsednika, Sandro Rosel i Đoan Laporta.

U međuvremenu, Bertomeu je zakazao vanredne izbore za predsednika kluba, na kojima će i sam učestvovati, a kao favoriti ponovo se pominju - Rosel i naročito Laporta.

Rajkard je od odlaska iz Barse bio trener Galatasaraja i selektor Saudijske Arabije. Od 2013. godine ne bavi se trenerskim poslom aktivno, već je savetnik u jednoj fudbalskoj akademiji u SAD.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC