• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan izvukao živu glavu!

Autor mondo.rs

Torino je apsolutno nadigrao "rosonere", ali je do boda stigao u 81. minutu. Nervoza u Inzagijevom timu.

Fudbaleri Milana nekako su izvukli živu glavu u Torinu, iako su bili potpuno nadigrani i kada su imali 11 i kada su imali 10 igrača na terenu.

U drugoj utakmici subotnjeg programa u Seriji A, u okviru 18. kola:

Torino - Milan 1:1 (0:1), što znači da "rosoneri" ostaju sa samo jednom pobedom u poslednjih pet kola.

Nešto više od deset minuta delilo ih je od trijumfa na stadionu Torina, ali se u 81. minutu Kamil Glik iskupio za brljotinu iz 3. minuta utakmice i postigao gol za remi, koji ne oslikava realno događaje na terenu.

Milan je poveo sa bele tačke, golom Žeremija Meneza u 4. minutu, nekoliko desetina sekundi nakon što ga je neoprezni Glik oborio u svom šesnaestercu. Bio je to čak šesti put da "Kapetan Glik" pravi penal u korist protivničkog tima od kada igra za Torino.

Torino je uputio 26 šuteva prema golu Milana, što je rekord sezone i jednih i drugih.


Menez je bio siguran izvođač najstrože kazne i to je, bukvalno, bilo to od gostiju do kraja utakmice.

Preostalih 90 minuta, igralo se do 94, proteklo je u boljoj igri Torina, čiji će igrači sanjati golmana Milana Dijega Lopeza.  On je nedugo posle vođstva "rosonera" skinuo zicer Aleksanderu Farnerodu, u nastavku akcije obrukao sa Fabio Kvaljarela, do poluvremena Mateo Darmijan pogodio je okvir gola a loptu koja mu se odbila pravo na nogu u mrežu nije uspeo da "utera" Emilijano Moreti.

Poslednju šansu u prvom poluvremenu imao je Glik, ali nije bio precizan u napadu koji je prethodio isključenju Matije De Šilja. On je, već opomenut, povlačio Glika za dres i ostavio saigrače na cedilu zbog čega se posle pauze na teren nije vratio Mbaje Nijang, mladi napadač kojem je Filipo Inzagi dao prvi start posle više od godinu i po dana.

Nijang je morao da pusti Ignjacija Abatea na teren i tako je odigrao 31. utakmicu za Milan u prethodne tri sezone bez da je dao gol. Kasnije, nervoznog Sulija Muntarija, Inzagi je morao da menja da ne bi ostao sa devetoricom na terenu, što se izuzetno nije dopalo iskusnom vezisti. On je bukvalno podivljao na klupi, a opasne situacije pred Lopezom su se ređale.





Najbolju je u 75. minutu propustio Marko Benasi, koji je sa tri-četiri metra iskosa šutirao iz prve i - promašio ceo gol!

Samo šest minuta kasnije, u trenutku kada se Inzagi opredelio za totalnu ofanzivu ubacivanjem Aleksa u odbranu umesto Meneza, stigla je kazna za hazarderski pristup mladog trenera - Glik je bio najviši u skoku i Lopez ovog puta nije mogao ništa, 1:1 i poziv za totalnu ofanzivu domaćeg tima, u čijim redovima je 90 minuta, i to dobro, igrao naš reprezentativac Nikola Maksimović. On je u finišu meča probao šutem sa distance da donese pobedu svom timu, ali je bio zamalo neprecizan.

Torino i dalje ima samo jednu pobedu u poslednjih devet utakmica, uz pet remija u tom nizu.

Fudbaleri Sasuola i Udinezea igrali su večeras neršeno 1:1, u prvoj utakmici 18. kola italijanske serije A.

Domaći tim zaustavljen je posle serije dobrih rezultata u nastojanju da se probije u gornji deo tabele, dok Udineze ponovo nije zabeležio pobedu i ostao je na 11. poziciji sa bodom zaostatka za večerašnjim protivnikom.

REZULTATI 18. KOLA:

Sasuolo - Udineze 1:1 (1:1)
/Zaza 15 - Tero 26/

Torino - Milan 1:1 (0:1)
/Glik 81 - Menez pen 4/

U nedelju:

Inter - Ðenova
Roma - Lacio
Atalanta - Kjevo
Kaljari - Ćezena
Fiorentina - Palermo
Sampdorija - Empoli
Verona - Parma
Napoli - Juventus

TABELA: Juventus 40, Roma 39, Lacio 30, Napoli 30, Ðenova 27, Sampdorija 27, Milan (+1) 26, Palermo 25, Fiorentina 24, Sasuolo (+1) 24, Udineze (+1) 23, Inter 22, Torino (+1) 19, Empoli 18, Verona 18, Kjevo 17, Atalanta 16, Kaljari 12, Parma 9, Ćezena 9.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC