• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mbođ, gost Monda: Spreman sam za Zvezdu!

Autor mondo.rs

Posle šest meseci u Napretku, Senegalac se vratio na "Marakanu". Tokom gostovanja u MONDU Mamadu Mbođ pričao nam je kako se navikao na Srbiju i koja su mu očekivanja.

 Mbođ, gost Monda: Spreman sam za Zvezdu! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Pre godinu dana u ovo vreme Crvena zvezda je panično tražila štopera, a sada je situacija potpuno drugačija.

Čak i ako jedan od najstandarnijih igrača u timu Nenada Lalatovića tokom prvog dela sezone, Darko Lazić, ode u Belgiju, na "Marakani" neće morati da brinu.

Savo Pavićević je odlučio da ostane, došao je Aleksandar Luković, Vukašin Jovanović, Bogdan Planić, pa čak i omladinac Miloš Stojanović, pokazali su da trener Nenad Lalatović može sve ozbiljnije da računa na njih.

Tu je i Mamadu Mbođ, koji se vratio sa pozajmice Napretku iz Kruševca.

Letos, kada je došao u Beograd, skrenuo je pažnju na sebe fotografijom koju je na društvene mreže okačio mladi Miloš Stojanović.

Tradicionalna senegalska haljina koju ima na sebi netipična je za profesionalnog fudbalera, a Mbođ je u ranijem intervjuu MONDU objasnio svoj stil oblačenja.

"Miloš je prvi igrač kog sam upoznao kada sam došao u Beograd. Upoznali smo se po mom dolasku u hotel i lepo me je prihvatio. Počeli smo da se družimo, a i kod ostalih sam potom naišao na dobar prijem. Zaista mi je lepo u Crvenoj zvezdi", zadovoljan je Mbođ.

Simpatični Senegalac, koji će 12. marta napuniti 22 godine, u međuvremenu je uspešno prošao probu u Zvezdi, bio na pozajmici u Napretku, ali i nastavio da iskrenim porukama i fotografijama na društvenim mrežama sakuplja podršku među navijačima crveno-belih.

Sve to bili su razlozi da ga pozovemo u goste, a najviše činjenica da je svojim partijama (što u prijateljskim mečevima za Zvezdu, što u dresu Napretka) nagovestio da bi mogao ravnopravno da konkuriše za mesto u ekipi Nenada Lalatovića.

"Odlazak u Kruševac bio je zbog adaptacije na srpski fudbal, jezik, način života...", počeo je Mbođ razgovor prilikom posete MONDU.

"I na srpsku hranu?", prekinuli smo ga.

"Nemam problem sa vašom kuhinjom. Hrana je dobra", odgovorio je sa osmehom, a potom se opet uozbiljio:

"Bilo je manjih problema jer sam u Kruševac došao povređen, ekipa je bila u donjem delu tabele... Bilo je poteškoća da uđem u ritam i nametnem se, ali ne kajem se. Upoznao sam se sa srpskim klubovima i kako izgleda igrati u prvenstvu Srbije. Bilo je to dobro iskustvo, koje me ojačalo i samo će mi koristiti sada kada u Zvezdi počinjem od nule".

Da se lakše navikne na novu sredinu, Mbođu je pomogao Ibrahim N'Diaje, napadač koji je od 2012. u Kruševcu.

Pomoć kladioničarima


Uskoro počinje Afrički kup nacija, pa smo pitali Mbođa šta može da se očekuje od reprezentacije Senegala koja je u grupi sa Alžirom, Ganom i Južnom Afrikom.

"Senegal je u teškoj grupi, ali će sigurno biti prvi ili drugi. U narednu fazu će i Alžir ili Gana", optimista je Mbođ.

Defanzivac Crvene zvezde rođen je u Dakaru, a do odlaska u Srbiju igrao je za Sakr Keru, u kojem je debitovao sa 18 godina. Redovan je član mlađih selekcija svoje zemlje i nada se da će uskoro dobiti i poziv za A reprezentaciju Senegala.

"Nije bilo realno očekivati da ću igrati na predstojećem AKN, ali verujem da ću u budućnosti biti deo reprezentacije. Pred dolazak u Srbiju kontaktirali su me iz FS Senegala i najavili da će pratiti moj razvoj".

"Bilo mi je mnogo lakše da se adaptiram zahvaljujući njemu. Znamo se iz Senegala, pošto smo bili saigrači u mlađim kategorijama reprezentacije".

Sada, kada je ponovo u Beogradu, stameni štoper svestan je da ga čeka novo dokazivanje.

"Bez ikakvog omalovažavanja Napretka, velika je razlika u odnosu na Zvezdu. Drugačija je sredina, drugačiji je odnos prema igračima, stručnom štabu... Očekivao sam da će biti tako", iskren je Mbođ.

Iako u martu puni tek 22 godine, a dolazak u Crvenu zvezdu mu je prvi inostrani transfer, Mamadu Mbođ je prilično samouveren.

"Došao sam u Zvezdu zato što sam znam da imam kvalitet da igram u njoj. To sam i pokazao tokom leta, pošto sam uspešno prošao probu. U klubovima kao što je Crvena zvezda to nije lako. Da li ću igrati ili ne, zavisi od trenera. Na meni je da kroz pripreme i prijateljske utakmice pokažem da imam kvalitet. Samopouzdanje imam i verujem da ću uspeti da se nametnem treneru Lalatoviću".

Pošto je prilično aktivan na društvenim mrežema, mladi Senegalac već je stekao svoju publiku u Srbiji. Posebno veliki broj "lajkova" pokupila je fotografija dečkića u crveno-belom dresu.

"Crvena zvezda u Senegalu nije mnogo poznata, pa se trudim da je promovišem. Mnogi koji me poznaju raspituju se i prate šta se dešava u srpskom fudbalu. Što se tiče tog dečaka, on je sin mog druga iz detinjstva i ime je dobio po meni. Kada sam išao na odmor u Senegal kupio sam nekoliko Zvezdinih dresova koje sam podelio prijateljima kod kuće", objasnio je Mbođ.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović Zanimljiva je bila i fotografija na kojoj kuva u ogromnom loncu na ulici.

Titule sa Zvezdom, pa dalje...


Mamadu Mbođ smatra da šest bodova manje od Partizana nije teško dostižna razlika.

"Zvezda ima kvalitetne igrače, dosta bodova je nesrećno izgubljeno u prvom delu sezone, ali šest bodova zaostatka nije nenadoknadivo".

Mladi Senegalac sa crveno-belima ima ugovor na tri plus jednu godinu.

"Francuska i Engleska su mi omiljene lige. San mi je da jedan dan zaigram u nekoj od tih zemalja, ali trenutno sam koncentrisan samo na Zvezdu. Glavni cilj mi je da se ovde formiram kao igrač i da osvajamo titule, a posle ćemo videti šta će biti".

"Na slici sam sa majkom i tetkom. Napravljena je za vreme tradicionalne proslave u jednom selu, kada se svi skupe i zajedno prave nešto slično vašem gulašu. Posle svi zajedno ručaju i druže se".

Mbođ priznaje da nije očekivao da će te fotografije izazvati interesovanje javnosti.

"Svaki dan na društvenim mrežama navijači Zvezde žele mi dobrodošlicu i raspituju se kada ću početi da igram. Potrudiću se da sva njihova očekivanja opravdam na terenu. Zaista nisam očekivao tako mnogo ljudi koji me prate na društvenim mrežama, ali svi su me jako dobro prihvatili i imam obavezu da im se odužim dobrim partijama. Verujem da imam kvalitet za to, a trener će odlučiti kada je vreme da mi ukaže šansu. Na meni je da konstantno pružam maksimum".

"Siguran sam da ću imati dobru sezonu ako sve bude bilo kao treba. Osećam dobru energiju i drago mi je zbog toga", zaključio je Mbođ na kraju razgovora za MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC