• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruka ruci - Partizan i Crvena zvezda

Autor mondo.rs

Na inicijativu prvog čoveka Vojvodine, u Beogradu danas zajedno za stolom predstavnici Crvene zvezde i Partizana. "Dolazak na sastanak potvrdio želju oba kluba za korenitim promenama u srpskom fudbalu", piše u saopštenju.

Posle više godina ne baš idealnih (najblaže rečeno) odnosa dva najveća srpska fudbalska kluba, izgleda da je došlo vreme da se relacija Crvene zvezde i Partizana ponovo vrati u normalne okvire.

Prethodnih godina nagledali smo se i naslušali svačega sa obe strane Topčiderskog brda, rat saopštenjima je bio gotovo definicija tih odnosa.

Međutim, na inicijativu prvog čoveka FK Vojvodina, ujedno i prvog čoveka Zajednice superligaških klubova Zorana Šćepanovića, konačno su za istim stolom bili predsstavnici Partizana i Crvene zvezde, a sudeći i prema saopštenju posle sastanka, izgleda i da su ustanovili da imaju zajedničke interese.

Crvenu zvezdu i Partizan došli su na sastanak sa "prvim timovima" - obojica predsednika (Svetozar Mijailović i Zoran Popović), potpredsednici (Ivica Tončev i Ljubiša Tumbaković), generalni direktori (Zvezdan Terzić i Miloš Vazura).

Na sastanku su bili i generalni sekretar Zajednice superligaša Branislav Delić, kao i direktor lige Vladimir Bulatović.

"Cilj ovog sastanka je bio da se u dobroj nameri i otvorenom razgovoru razume društvena odgovornost naših najvećih klubova u fudbalu i da se kreira novi ambijent u fudbalskom sportu. Samim dolaskom na sastanak predstavnici oba kluba su pokazali svest o ogromnoj odgovornosti koju imaju i želju da se zajedno sa svim klubovima Superlige krene u korenite promene u srpskom fudbalu. Predstavnici klubova pozdravili su inicijativu i usaglasili se da je ovaj sastanak prvi korak za vraćanje pozitivnog imidža fudbala, u kojem će svojim ponašanjem, zdravim rivalstvom, fer-plejom i međusobnim uvažavanjem vratiti poverenje u naš fudbal", piše u saopštenju Zajednice objavljenom posle sastanka.

Dodaje se da se razgovaralo i o privatizaciji klubova, promeni sistema takmičenja, TV pravima i popravljanju brenda Superlige, a najavljeno je da će ovakvi sastanci biti održani i sa svim ostalim klubovima Superlige, kako bi svi dali svoj doprinos promeni slike o elitnom fudbalu u Srbiji.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

očigledno

Očigledno je da se ovi režimski projekti urušavaju, i da su oba pred gašenjem jer nema više ni Tita koji ih je stvorio niti zemlje od 20 miliona koja će rukati pare u te rupe bez dna. Pokušavaju nekakvim trikovima da se održe u životu ali kraj je neminovan, a na radost srpskog sporta koji će njihovim gašenjem da se propudi i krene nabolje u čitavoj Srbiji i RS a ne samo u jednom gradu i da pare za sport idu lopovima okupljenim oko ta dva režimska kluba a mnogi pravi srpski klubovi širom zemlje i talenti propadaju zbog njih

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC