• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Što su ga uopšte dovodili?

Autor mondo.rs

Hatem Ben Arfa stigao je u Nicu, potpisao ugovor i čekao debi. A, onda je FIFA poslala dopis Fudbalskom savezu Francuske...

Pravilo FIFA glasi: "Igrači tokom jedne sezone mogu biti registrovani za najviše tri kluba. Tokom tog perioda, mogu da igraju zvanične utakmice samo za dva".

Da su ga na vreme pročitali i uzeli u obzir, čelnici Nice u sredu ne bi bili u centru pažnje u Francuskoj. Ovako, prinuđeni su da objašnjavaju novinarima kako su dozvolili sebi da potpišu ugovor sa Hatemom Ben Arfom (na slici) i da se nadaju da bi mogao da im pomogne pre leta.

Francuski ofanzivac igrao je ove sezone za Hal kao pozajmljen igrač, kao i za mladi tim Njukasla. Na Azurnoj obali nadali su se da mu te utakmice u dresu "svraka" neće biti računate kao zvanične (jer ih Englezi tako i ne tretiraju), pa su potpisali sa njim ugovor, bez obzira na te nastupe.

FIFA je u sredu poslala Fudbalskoj federaciji Francuske (FFF) sledeći dopis:

"Međunarodna fudbalska federacija odgovara na pitanje FFF u vezi sa utakmicama koje je Hatem Ben Arfa odigrao za U-21 tim Njukasla: Nasuprot stavu Fudbalske asocijacije Engleske, utakmice timova U-21 razvojne lige moraju biti registrovane kao zvanične i zato se na ovaj slučaj primenjuje pravilo iz člana 5.3 (citirano na početku ove vesti) o statusu i transferu igrača".

Predveče se oglasila i Nica:

"Konačna odluka zavisiće od francuskih fudbalskih organa, ne od stava FIFA. I tek će biti donesena. Fudbalska asocijacija Engleske je jasno poručila da Ben Arfa nije igrao zvanične utakmice". branio se francuski klub.

Po svemu sudeći, nekadašnji igrač Liona, Marseja i Njukasla moraće da propusti čitav drugi deo sezone, pa bi za novi klub mogao da debituje tek u takmičarskoj 2014/15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC