• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Darko Lazić o Gentu, Lukoviću i tituli

Autor mondo.rs

O odlasku mladog štopera Crvene zvezde u Belgiju pisalo se prethodnih nedelja kao o završenom poslu. Ipak, još je u klubu i po svemu sudeći putovaće na pripreme u Terme Čatež.

 Darko Lazić o Gentu, Lukoviću i tituli Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Iako ima tek 20 godina, Darko Lazić prošao je u proteklih godinu i po brojne uspone i padove u prvom timu Crvene zvezde. Još je jako mlad, ali okolnosti su ga učinile zrelijim nego što govori njegova lična karta.

Pretprošlog leta, u Termama Čatež prvi put je odradio pripreme sa seniorima. Potom je debitovao i u ligaškim i u evropskim utakmicama i bio manje-više standardan deo odbrane, sve do poraza od Voždovca, golom "zmajeva" baš posle njegovog kiksa.

Tadašnji trener Slaviša Stojanović sklonio ga je u tom momentu od kritika i držao na klupi četiri utakmice, sve do prvog derbija u toj sezoni 13/14, kada je morao da ga vrati u teren. Lazić mu je odgovorio odličnom igrom u pobedi nad Partizanom (1:0), iako je dobio crveni karton zbog starta na Saši Iliću.

Potom je odslužio kaznu, odigrao još dve prvenstvene utakmice i otišao na pozajmicu u subotički Spartak do kraja sezone. Letos se vratio u matični klub i u jeseni na izmaku propustio samo dve prvenstvene utakmice (Napredak i Mladost).

Pod komandom Nenada Lalatović dodatno je sazreo i nametnuo se skautima inostranih klubova. U jednom trenutku, činilo se da je njegov odlazak u Gent realna mogućnost. Čak je bilo spekulisano i da će Zvezda od tog transfera dobiti 600.000 evra.

Međutim...

"Spekuliše se već dosta oko mog odlaska u inostranstvo, ali sam uspeo da se distanciram od priča. Iza sebe imam sasvim solidnu polusezonu i da bih nastavio tako moram da ostanem fokusiran, a ne smem da se opterećujem pričama i špekulacijama. Zvezdin sam igrač i otići ću samo ako stigne ponuda kojom će Crvena zvezda biti zadovoljna", rekao je Lazić za klupski sajt.

Činjenica da je odbrana branioca titule primila najmanje golova čini ga srećnim. Jesenas je na treninzima imao konkurenciju u iskusnom Aleksandru Lukoviću, koji je ove zime potpisao ugovor sa crveno-belima i jasno je da će biti prva defanzivna opcija šampiona.

"Luković već nekoliko meseci trenira sa nama i svakako da mi je jako drago što je potpisao ugovor sa klubom. Njegovo prisustvo na terenu će pozitivno delovati na ekipu, a naročito na nas mlađe igrače, koji možemo još da napredujemo. Sa njim, ali i ostalim pojačanjima, mislim da možemo da se borimo za trofej u prvenstvu, ali ići ćemo, kao i uvek, korak po korak", objasnio je Lazić.

Po svemu sudeći, njegovo ime takođe će biti na spisku putnika za Terme Čatež, gde će se Zvezda od 18. januara pripremati za nastavak sezone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC