• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iguain rešio derbi, domaći bez pobede!

Autor mondo.rs

Napoli kao gost savladao Lacio i vratio se na treće mesto, na osnovu bolje gol-razlike od Sampdorije. "Rasprodaja" bodova na San Siru.

Kakvo kolo "kalča"! Čak pet pobeda gostiju i četiri remija (od toga dva u subotu), uoči večernje utakmice Juventus - Verona, gde bi konačno trebalo da dođe i jedan "kec".

Derbi je odigran u ranom popodnevnom terminu na rimskom Olimpiku. Laciovim rezultatima po principu "toplo-hladno", ili je bolje reći "toplo-mlako", došao je kraj.

Posle šest mečeva Serije A u kojima su se smenjivale pobede i remiji, usledio je poraz.

Rimljani su izgubili od Napolija 0:1, pa je došlo i do smene na trećem mestu, koje na kraju sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Trenutak odluke odigrao se u 18. minutu, kada je Gonzalo Iguain snažno "opalio" po lopti iskosa sa desne strane kaznenog prostora, a ona završila između golmana Beriše i bliže stative. Argentincu je to bio sedmi pogodak u četiri duela protiv Lacija!

Iguain
Izvor: YouTube


Imao je domaćin potom nekoliko prilika da izjednači, ali Đorđević, Klose, Parolo, Kavanda... nisu uspeli da matiraju Rafaela.

Možda bi rezultat bio drugačiji da je u 51. minutu Nikola Ricoli dosudio penal za "nebeskoplave", ali se pištaljka nije čula iako je Mađo igrao rukom u kaznenom prostoru gostiju.

Kako je Sampdorija u gostima savladala očajnu Parmu  (0:2) i bodovno se izjednačila na Napolitancima, Lacio je pao na peto mesto.

Tim Siniše Mihajlovića vezao je drugu pobedu, nakon novembra i decembra koji su za Đenovljane prošli u znaku nerešenih ishoda, pa zatim ubedljivog poraza od Lacija u prvom meču u 2015. godini.

Fiorentina se umešala u borbu za visok plasman osvojivši sva tri boda protiv Kjeva u Veroni, pogotkom Babakara bukvalno u poslednjim sekundama utakmice.

Milan je lošu seriju nastavio porazom od Atalante na San Siru - 0:1, golom Hermana Denisa iz polukontre u 33. minutu. "Rosoneri" su prethodno izgubili kao domaćini i od Sasuola, pa navijači nisu lako prihvatili novo razočaranje i izviždali su Pipa Inzagija i njegove pulene.

Nenad Tomović učestvovao je u akciji kod jednog gola Đenove, koja je penalom u 92. minutu izbegla poraz od ove sezone iznenađujuće dobrog Sasuola - 3:3.

Udineze je po istom receptu ostao bez dva od tri već "upisana" boda. Herto je igrao rukom u kaznenom prostoru, a gostujući Kaljari sa "bele tačke" stigao do remija (2:2), koji će mu dati nadu u pozitivan ishod borbe za opstanak.

Kaljari na 18. poziciji zaostaje dva boda za Kjevom, dok su Parma i Ćezena na polovini prvenstva najozbiljniji kandidati za selidbu u Seriju B. Od mogućih 57 osvojili su samo po devet bodova!

REZULTATI 19. KOLA:

Ćezena - Torino 2:3 (1:2)
/Brienca 43p, 85p - Benasi 20, Kvaljarela 22, Lopez 87/

Kjevo - Fiorentina 1:2 (0:1)
/Pelisije 72 - Rodrigez 35, Babakar 90+4/

Đenova - Sasuolo 3:3 (1:1)
/Falkue 25, Fetfacidis 53, 90+2p - Berardi 19p, 69, Misiroli 50/

Milan - Atalanta 0:1 (0:1)
/Denis 33/

Parma - Sampdorija 0:2 (0:0)
/Bergesio 54, Sorijano 71/

Udineze - Kaljari 2:2 (0:1)
/Alan 55, Tereo 56 - Pedro 40, Avelar 90+2/

Lacio - Napoli 0:1 (0:1)
/Iguain 18/

Juventus - Verona 20.45

odigrano u subotu:

Empoli - Inter 0:0

Palermo - Roma 1:1 (1:0)
/Dibala 2 - Destro 54/

TABELA: Juventus (-1) 43, Roma 41, Napoli 33, Sampdorija 33, Lacio 31, Fiorentina 30, Đenova 28, Milan 26, Inter 26, Palermo 26, Sasuolo 25, Udineze 24, Torino 22, Verona (-1) 21, Atalanta 20, Empoli 19, Kjevo 18, Kaljari 16, Parma 9, Ćezena 9.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC