• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džajić i Terzić videli Grujića!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda u prvoj proveri na pripremama u Sloveniji ubedljivo pobedila tamošnjeg drugoligaša Tolmin - 3:0 (1:0).

 Džajić i Terzić videli Grujića! Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ Aleksandar Katai "načeo" je ekipu Tolmina, a Marko Grujić sa dva pogotka u drugom poluvremenu postavio konačnih 3:0.

Fudbaleri Crvene zvezde prvu prijateljsku utakmicu u Sloveniji su odigrali u Dekanima, mestu u blizini Kopra, gde su smešteni u hotelu Termi Čatež - "Žusterna".

Trener Nenad Lalatović odlučio je da proveri dve različite postave, po 45 minuta, a igrači su imali podršku počasnog predsednika kluba Dragana Džajića i generalnog direktora Zvezdana Terzića.

Ukupno gledano, Lalatović može da bude zadovoljan izdanjem svog tima, mesec dana pre planiranog nastavka takmičenja u Jelen Superligi Srbije.

Druga provera na rasporedu je u subotu, protiv Ankarana, još jednog slovenačkog drugoligaša.

PRVO POLUVREME: Kahriman - Anđelković, Luković, Pavićević, Cvetković - Kovačević, Savićević - Gavrić, Stojanović, Katai - Jović.

Zvezda je bila za klasu bolji rival i prosto je neverovatno kako Beograđani u prvom delu meča nisu postigli više od jednog gola.

Silno su se ispromašivali Luka Jović i Nenad Gavrić, a u 10. minutu arbitar je mogao i da dosudi penal za crveno-bele, ali se pištaljka nije čula iako je golman Tolmina oborio Gavrića, koji ga je prethodno obišao.

U ovom meču desno krilo crveno-belih, veći deo prvog poluvremena je odigrao na visokom nivou, ali se obrukao u 33. minutu, kada je sa par metara prebacio nebranjen gol.

"Dođi da igraš za Dekane", omaklo se lokalnom policajcu u tom trenutku.

Kada već Jović i Gavrić nisu uspeli da pogode mrežu, jeste Aleksandar Katai, pošto je u 30. minutu usamljen natrčao na loptu koju je u peterac po zemlji ubacio Gavrić.

Sa nekoliko dobrih poteza istakli su se još Vukan Savićević, Aleksandar Luković i Saša Stojanović.

DRUGO POLUVREME: Trkulja - Antić, Jovanović, Mbođ, Planić - Grujić, Ristić, Avramovski, Bosančić, Lazović - Parker.

I u drugom delu utakmice Zvezda je bila borbenija. Čak su u pojedinim momentima sevnule varnice među igračima dva tima, pa je arbitar morao da vadi žute kartone, ali su po povratku sa odmora i domaći fudbaleri uspeli da zaprete.

Najozbiljnije u 50. minutu, kada je Marko Trkulja paradom, i uz pomoć prečke, uspeo da sačuva mrežu posle udarca sa distance.

U 66. minutu crveno-beli su poveli 2:0, golom odličnog Marka Grujića posle centaršuta Bosančića iz prekida i loše reakcije jednog od igrača Tolmina.

Visoki vezista pogodio je mrežu i u 80. minutu, lako, posle asistencije Parkera koji ga je iz teške pozicije pronašao u petercu.

"Bravo Parker, bravo Grujo, svojim kretanjem si ga naterao da ti doda", usledila je pohvala trenera Lalatovića.

Mogla je Zvezda i ranije do trećeg gola, ali je udarac glavom Džošue Parkera u padu završio malo pored stative.

Dobro se novi napadač crveno-belih predstavio treneru i saigračima u svom prvom nastupu. Istakao se, takođe, Mamadu Mbođ, koji je dobrim postavljanjima nekoliko puta presekao napade domaćih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC