• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte tinejdžera sa platom od 400.000 evra!

Autor mondo.rs

Real Madrid je uložio perverznu sumu novca u 16-godišnjaka, čiji je otac zaposlen u klubu kao trener. Sve, sve, da mali ne bi otišao u Barselonu, Bajern, Ajaks ili Junajted. Hoće li se Realu to isplatiti?

Norveški vunderkind o kom se mnogo pisalo prethodnih meseci, posle prave transfer sage, izabrao je Real Madrid. Uprkos tome što su ga u Bajernu iz Minhena skoro pa bili predstavili kao svog novog igrača, uz pohvale koje mu je poslao trener Pep Gvardiola.

Na iznenađenje mnogih, Martin Edegard je sa 16 godina ušetao u salu za konferencije na stadionu "Santijago Bernabeu", podigao dres najtrofejnijeg evropskog kluba i šarnuo, uz prisustvo oca, profesionalni ugovor u pravom smislu te reči.

Edegard će zarađivati pomalo perverznih 100.000 evra nedeljno! Dobro ste pročitali.

"Izabrao sam Real Madrid jer su izneli najbolju ponudu", bez skrupula je izjavio norveški tinejdžer, čiji je prethodni klub Stromsgodset, navodno, dobio svega tri miliona evra.

Ipak, "Marka" je prošlog proleća još objavila da će Edegard biti igrač Reala i da će koštati oko 12 miliona evra.



Bilo kako bilo, Real je pokazao još jednom da uvek dobije ono što želi, a to je ovog puta značilo i da će Martinov otac, koji je i sam fudbalski trener, dobiti posao u Realu i stan u Madridu, kako bi ostao uz svog sina.

Da li ovaj dečak vredi tolikog novca? To niko u ovom trenutku ne može da zna, iako je jasno da se radi o jednom od najvećih talenata na svetu, momku koji je profi fudbal zaigrao sa 15, a potom debitovao za reprezentaciju Norveške nešto pre 16. rođendana.

U Realu su toliko uvereni u kvalitete mladog plejmejkera da je prvi operativac kluba i legendarni kapiten Reala s kraja 80-ih i početka 90-ih godina, Emilio Butragenjo, smelo izjavio da je ovo pojačanje spremno za nastupe u prvom timu već - ove sezone!

Međutim, Edegard će nastupati za Kastilju, "B" tim prvaka Evrope, iako je za očekivati da klub napravi spektakl i pruži mu priliku u nekoj od manje važnih utakmica tokom sezone.

"Matrin će trenirati i sa prvim timom i sa Kastiljom, a nastupaće za Kastilju do kraja sezone. Međutim, ukoliko trener Karlo Anćeloti poželi da ga pozove na neki nastup prvog tima, to će na kraju biti samo trenerova odluka i mi nećemo imati ništa protiv", rekao je Butragenjo, koji je najavio i šta Edegarda čeka na leto.

"Odradiće kompletne pripreme sa prvim timom i tada ćemo sesti i odlučiti šta je najbolje za njega".

Butragenjo je pokušao da obrazloži zbog čega je Real dao pravo bogatstvo dečaku.

"Ako pogledate koliko je klubova bilo zainteresovano za njega, na kraju je najvažnija stvar da Martin sedi ovde s nama. Veoma smo uzbuđeni zbog toga što nas čeka zajednička budućnost, jer se radi o nesvakidašnjem talentu. Nadamo se da će naši navijači uživati u njegovim igrama dugo godina".

Ponudio je i obrazloženje za zapošljavanje Martinovog oca.

"Radi se o bivšem fudbaleru i veoma cenjenom treneru u Norveškoj, sa mnogo iskustva. On će preuzeti ulogu u treniranju mlađih kategorija".

"Ovo je najbolje mesto za razvoj, što se mene tiče", rekao je Edegard, koji je pred sobom imao i ponude Barselone, Bajerna, Ajaksa i Mančester junajteda.

"Real ima najbolje uslove za trening od svih klubova, ponudio je i najbolje uslove. Osetio sam da je ovo prava opcija za mene i da ću ovde dostići najviše", dodao je mladić, koji je upitan zbog čega je odbio Barselonu, konkretno.

"Kao što sam rekao, Madrid je najbolja opcija. Osećam se kao kod kuće ovde, ovo je zaista ostvarenje snova za mene, neverovatno... Spreman sam da nastupam u najvećem klubu na svetu i biće mi čast. Upoznao sam Karla Anćelotija i Kristijana Ronalda, popričali smo kratko. Oni su veoma dobri ljudi, veoma pristojni, ali neću vam otkriti o čemu smo pričali".

O sebi je rekao.

"Volim da imam loptu u nogama, volim prvi kontakt s loptom, volim pas igru. Generalno, volim kada je lopta kod mene".

Hajde da vidimo dokle će Martin dogurati. Nema sumnje, imaće sve preduslove da napravi karijeru. Možda i previše preduslova...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC