• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Islamović za MONDO: Treća sreća sa Nestorovićem

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

IO Fudbalskog saveza BiH na današnjoj sjednici donio je odluku da selektor mlade reprezentacije Darko Nestorović može u isto vrijeme voditi i Čelik. O svemu smo popričali smo sa direktorom kluba sa "Bilinog polja" Muamerom Islamovićem.

 Islamović za MONDO: Treća sreća sa Nestorovićem Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nakon mnogo peripetija, Zeničani su konačno dobili novog trenera. Podsjetimo, nakon odluke Milomira Odovića da napusti Čelik i preuzme Željezničar, crveno-crni željeli su da angažuju trenera Rudar Prijedora Darka Nestorovića, koji je krajem decembra izabran za selektora mlade reprezentacije BiH.

Ipak, FS BiH prvobitno je donio odluku da jedan stručnjak ne može u isto vrijeme obavljati funkciju i trenera i selektora, čime je stopiran prelazak Nestorovića u Čelik. Na "Bilinom polju" nisu se predavali. Čekali su konačnu odluku Izvršnog odbora FS BiH, koji im je danas uslišio molbu i dozvolio 49-godišnjem stručnjaku da sa klupe uporedo vodi i Čelik i mlade "zmajeve".

"Izuzetno smo srećni zvog ovakve odluke. Još sam pod pozitivnom impresijom. Bio sam pesimista po pitanju konačne odluke FS BiH, ali ovo je veoma lijepa vijest i sada nas očekuje dosta posla. Ipak, mislim da to Darki neće predstavljati problem. Zahvalio bih se i Izvršnom odboru Saveza i svim ljudima koji su donijeli odluku u našu korist", istakao je za MONDO Muamer Islamović, direktor zeničkog premijerligaša.

Zeničani su u nekoliko navrata pokušavali da angažuju Nestorovića, koji je igračku karijeru počeo upravo na "Bilinom polju", gdje je nastupao od 1985. do 1989. godine.

"Kako to narod voli da kaže, bila je ovo 'treća sreća'. Radi se o izuzetno kvalitetnom treneru i čovjeku, što je pokazao još tokom igračke karijere. U Zenici ga smatraju velikim 'Čelikovcem' i nadamo se da će uspjeti da reanimira ekipu i da ubrizga novu energiju u naš klub".

Novog kormilara zeničkog premijerligaša očekuje mnogo posla. Čelik je nakon prvog dijela sezone u donjem dijelu tabele, sa samo 14 bodova iz 15 utakmica.

"Čelik je, kao i većina klubova u BiH, u veoma teškoj situaciji. Ipak, naše ambicije su da krenemo ka gornjem dijelu tabele. Kako bude odmicao drugi dio prvenstva, vidjećemo kolike su naše mogućnosti. Želja nam je da budemo plasirani oko petog, šestog mjesta. Nemamo ambicija za sami vrh tabele jer u ovom trenutku ima mnogo boljih ekipa od nas", iskren je Islamović.

ROVINJ

Zeničani će, kao i prethodne sezone, bazični dio priprema obaviti u Istri. "Pripreme su u toku, a trenutno radimo na podizanju kondicione spreme. Kao i prošle godine, baza će nam biti u Hrvatskoj. Početkom februara putujemo u Rovinj, gdje nas očekuje par jakih utakmica sa hrvatskim, ali i ruskim klubovima koji će tamo boraviti tokom pripremnog ciklusa. Imamo određenih ponuda, ali naknadno ćemo odlučiti s kim ćemo igrati kontrolne utakmice", rekao je Islamović.

Na "Bilinom polju" sigurno će biti promjena u igračkom kadru, ali kako ističe direktor Zeničana, novi trener odlučiće o svemu kada se upozna sa ekipom.

"Sav posao oko transfera prepustićemo treneru. Imamo određene ponude za naše igrače, postoje i naše želje za nekim pojačanjima, ali vidjećemo koje su trenerove zamisli. Kada sagleda cjelokupnu sliku ekipe, onda ćemo znati šta nam treba i koje su pozicije deficitarne", poručio je za kraj direktor Čelika Muamer Islamović.

Darku Nestoroviću Čelik će biti peti klub u trenerskoj karijeri. Osim "rudara", vodio je Slobodu iz Mrkonjić Grada, Sutjesku iz Foče i bijeljinski Radnik.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC