• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Draga Zvezdo, a kad je vreme za tužbu?

Autor mondo.rs

Bivši trener crveno-belih pričao o svom bivšem klubu i zašto je, kao i mnogi, "presavio tabak", o lošem stanju u srpskom fudbalu i jedinom leku koji im može pomoći, Tomislavu Karadžiću...

 Prosinečki: Draga Zvezdo, a kad je vreme za tužbu? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Robert Prosinečki uvek je tvrdio da je Crvena zvezda njegov klub. Zbog toga ne čudi što emotivno doživljava sve što se dešava u klubu iz Ljutice Bogdana, koji proživljavaju najteže trenutke u istoriji.

Iako je mesto trenera Zvezde u leto 2012. napustio sa suzama, nije se libio da nepune dve i po godine kasnije "presavije tabak" i tuži klub zbog neisplaćenih dugova.

Mnogi su mu zamerili, među kojima i Ivica Tončev, član Upravnog odbora kluba, koji je rekao da nije pravo vreme za tužbu.

"Trebalo je neko da me pozove i kaže kada je trenutak, onda ne bih to radio. Emocije su jedno, a posao drugo. Kada radiš, za to bi trebalo da budeš plaćen. Ja nisam birao trenutak, već dugo nisam u Crvenoj zvezdi, ne znam kada bi trebalo da bude trenutak. Nije me niko zvao, a znaju da uvek ima prostora za dogovor. Navikli smo na to, tako je na Balkanu, uvek se nešto dogovaramo. Kada dođe do UEFA onda nema dogovaranja, onda oni biraju trenutak", izjavio je u intervjuu za Novosti" Prosinečki, sadašnji selektor Azerbejdžana, koji sa svojom selekcijom boravi u Turskoj.

On je rekao da je Zvezda uspela da prekine dominaciju Partizana prošlog leta, ali da se time ništa nije promenilo.

SVE ZA ZVEZDU

"Mnogo se skriva realnost i stvari kakve jesu, ne govori se šta je istina i kako je u Zvezdi. Znam da nije lako izvući tako veliki klub, ali bi trebalo učiniti sve. Vrlo je teško raditi kada osam meseci ne primiš platu, nije to jedna osoba to su čitave familije. Novac je bitan da se preživi i onda je normalno da tuži ovaj ili onaj i problemi su još veći", smatra Prosinečki.

"Rešilo se samo to da smo svi bili srećni tri dana. To je samo jedna titula više i prekid dominacije Partizana, a nisi mogao da igraš Evropu. Tako ja to gledam, možda oni drugačije, ali ništa se nije desilo u Crvenoj zvezdi. To je realnost, apsolutno ništa. Imamo prednost nad Partizanom u broju titula, nisu nas stigli i tra-la-la. Ali suštinu nismo rešili".

On je istakao da mu se nije svidelo to što je Zvezda tada počela "rat" protiv Fudbalskog saveza Srbije, koji traje i dalje.

U periodu dok je Prosinečki sedeo na klupi crveno-belih, čelnici kluba su raspirivali vatru na relaciji Crvena zvezda - FSS koja do danas nije ugašena.

"Ne mogu da se promenim, razmišljam onako kako jeste i to ne menja da li sam u Beogradu ili na nekom drugom mestu. Meni nije logično da se svađaš sa čelnicima saveza koji ti mogu mnogo toga promeniti. Uvek sam bio za to da se priča, da nema problema. Imao sam i ja koškanja sa Aleksandrom Stanojevićem, ali to prođe kad završi žar borbe, nemam problem niti ću imati sa bilo kojim kolegom. Barem ću pokušavati da ga nemam".

Bivši Zvezdin igrač i trener prokomentarisao je i stanje u srpskom fudbalu, odnosno večitu bitku između "večitih rivala" i protežiranje koje imaju "negde odozgo".

"Evidentno da ima nešto i da neki ljudi gore guraju ili pod znacima navoda pomažu nekom klubu. Ipak, ne mogu reći da mi je Tole ukrao titulu, jer je jednostavno tad Partizan bio bolji. Pokazivali smo da može da se igra protiv njih, osvoji Kup, sada i prvenstvo. Nije to bio problem, ima puno većih problema u državi, pa i u sportu".

Finansije sigurno jesu jedan od najvećih problema.

"Novac nije sve u životu, ali one osnovne stvari igrači moraju da imaju. Da se prehrane, da mogu da se odmore, da imaju uslove koji imaju najbolji klubovi ili igrači. Najbolji primer je baš ovde, u Turskoj. Na pripremama, kad imaju tri puta obrok i odmor, 'lavovi' trče kao ludi, a kad se vrate u Beograd više ne trče. Ti misliš zato što neće. Jeste malo zato što je to Beograd, a malo i zato što nemaju te osnovne uslove".

Prosinečki je potom izneo plan za "spas Zvezde i Partizana". On tvrdi da njima nije potreban neko poput Zdravka Mamića, čelnika Dinama iz Zagreba, već neko mnogo "jači" finansijski.

"Nije Zvezdi i Partizanu potreban neko poput Mamića, nego šeik. Privatizacija je rešenje jer ko ulaže, želi celu kontrolu i neku korist. Teško je kada dođeš u problem, ti repovi te stalno prate".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC