• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mažić: Mundijal u Brazilu nezaboravan

Autor mondo.ba

Najbolji srpski fudbalski sudija smatra da je Mundijal u Brazilu bio kruna njegove karijere.

Najbolji srpski fudbalski sudija Milorad Mažić nagrađen je od strane Fudbalskog saveza Republike Srpske i "Žurnala" nagradom "Miljan Miljanić. Mažić je priznanje dobio u jakoj konkurenciji pošto su kandidati bili i Zlatko Zahovič, Matijaž Kek, Željko Buvač, Dragan Bjelogrlić, Radova Ćurčić

"Velika je čast primiti ovu nagradu, jer svi znamo koliko je Miljan Miljanić značio za fudbal bivše Jugoslavije, ali i sveta, Uvek mi je drago kada mogu da dođem na ove prostore. Banjaluka je jedan od mojih omiljenih gradova. Ova nagrada je velika čast i obaveza, jer nosi ime legendarnog Čiče", izjavio je Mažić za "Nezavisne".

Kaže da mu je Mundijal u Brazilu bio nezaboravno iskustvo.

" Mundijal je nešto što ćemo moje kolege i ja pamtiti čitav život. To je veliki pečat u našim karijerama. Bila nam je želja da se tamo nađemo i prošli smo dve godine ozbiljnog monitorninga i bili podrvrgnuti mnogim kontrolama. To je kruna naše karijere, ali sigurno nije i kraj, jer smo nastavili da pružamo još bolje partije na evropskim terenima", smatra Mažić, koji ima veliko povjerenje FIFA i UEFA.

" Velika je čast, ali i obaveza zadobiti poverenje ljudi za takve mečeve. Ali kada ga dobijete, na vama je da ga opravdate i da se pokažete u najboljem svetlu. Biti učesnik takvih utakmica je nešto neopisivo, sa svakog meča nosimo pozitivne impresije. Imali smo priliku da sudimo mnogim velikim svetskim zvezdama koje su istinski majstori svog zanata i mi to možemo osetiti na najbolji način", kaže Mažić, koji je sudio velike mečeve, ali smatra da je najteže suditi derbi Partizana i Crvene zvezde.

Izvor: MN PRESS

" Teško je uporediti te stvari. Pre svega sa kulturološkog aspekta, jer ambijent pre mečeva nije isti. Sa druge strane, kada bismo se bavili kvalitetom fudbala, to su dve potpuno različite stvari. Ovde je utakmice teško suditi zbog miljea koji se pravi, a što se tiče samog kvaliteta, dinamike, fizičke i psihičke spreme, sigurno da evropske utakmice iziskuju mnogo više napora", završio je Mažić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC