• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srećković i Zvezda - od kapitena do rivala

Autor mondo.rs

Za krilnog fudbalera Kopra prijateljski meč sa crveno-belima imaće posebnu draž. "Mnogi se po dolasku u Zvezdu zadovolje separeom na nekom splavu".

/Od reportera MONDA sa priprema Crvene zvezde/

Nenad Srećković je 12 godina bio u Crvenoj zvezdi, osam godina kapiten u mlađim kategorijama, a danas nastupa za Koper, koji će od 17 časova igrati prijateljski meč sa crveno-belima.

Bio je to povod da razgovaramo sa levokrilnim napadačem domaćeg tima, koji nam je ukratko analizirao slovenački tim.

"Koper je prošle sezone bio drugi na tabeli, sa bodom manje od šampiona Maribora, ali ove sezone su brojne povrede uticale da prvi deo završimo kao sedmi na tabeli. Jednu utakmicu smo čak igrali samo sa 10 prvotimaca, dok su ostali igrači u protokolu bili iz omladinske škole. Ambicija je, ipak, da se izbori plasman u Evropu, koji donosi mesto među prva četiri tima ili pobeda u Kupu, u kojem smo stigli do polufinala", rekao je Srećković i nastavio:

"Koper igra ofanzivno, pre nekoliko dana ekipa je pojačana dolaskom Seada Hadžibulića, ali sigurno je da ćemo ovog puta i mi i Zvezda igrati u kombinovanim sasatavima. Rezultat će biti u drugom planu, bitno je da se igrači uigraju".

Usledilo je potom podsećanje na prošlost...

Još kao omladinac, Srećković je dobio priliku da debituje za prvi tim Crvene zvezde.

"Debitovao sam kod Boška Đurovskog, kao omladinac u sezoni 2006/2007, kada je osvojena titula. Odigrao sam tada dve utakmice. Žao mi je što nisam ostavio dublji trag u Zvezdi. Bio sam osam godina kapiten generacije rođene 1988. i naravno da sam imao želju da ponesem traku i u prvom timu", rekao nam je Srećković koji trenutno živi u hotelu "Žusterna", objektu Termi Čatež u Kopru, u kojem borave i prvotimci Crvene zvezde tokom prve faze zimskih priprema.

Za seniore je, međutim, nastupio na samo dva meča. Od 2005. do 2011. godine bio je na pozajmicama u Tavankutu, Radu, Napretku, Sremu, Mladom Radniku i opet u Kruševcu.

Zanimljivo, iako je većina tih klubova bila u istom rangu takmičenja kao Crvena zvezda, još nije igrao protiv crveno-belih.

"Nameštalo se tako da do sada nisam igrao protiv Zvezde. Malo je čudan osećaj, bez obzira što je prijateljska utakmica. Dosta emocija me vezuje za klub, 12 godina sam bio na 'Marakani'. Samo neko ko je igrao u Zvezdi zna kakav je to osećaj", kaže Srećković.

Od poznatih lica među crveno-belima sreo je trenere Mihajla Radulovića i Srđana Maksimovića, a od igrača Darka Lazovića.

"PARKER ĆE BITI POJAČANJE"


Tokom prethodnih šest meseci u Sloveniji, Srećković je imao priliku da upozna kvalitete Džošue Parkera, novog napadača Crvene zvezde, koji je stigao iz Domžala.

"Parkera cene u Sloveniji, brz je i mislim da će biti dobro pojačanje za Zvezdu", kratko nam je rekao.

Kao neko ko je ponikao u Crvenoj zvezdi, Srećković je imao savet za mlade igrače koji su ove sezone dobili veliku šansu da se dokažu.

"Nadam se da će iskoristiti tu šansu. Moraju da budu svesni kakva prilika im se ukazala i da se trude da redovno napreduju".

"Moraju da vode sportski život. Mnogi kada dođu u Crvenu zvezdu zadovolje se time, misle da su već postali 'ime'. Zadovolje se što imaju separe na nekom splavu i što su omiljeni u društvu, a posle kada pogledaju oko sebe vide da uopšte nisu napravili nešto. Mnogo fudbalera i ne završi školu... Bitno je da se kao mlad žrtvuješ za neke stvari, a posle će biti vremena za uživanje".


Prisetio se 26-godišnji fudbaler, potom, vremena kada je on prelazio iz mlađih kategorija među profesionalce.

"Bilo je tada jako teško doći do prvog tima. Meni se u jednom trenutku poklapalo Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina sa pripremama Zvezde. Imao sam želju da ostanem da se borim za mesto u timu, uopšte nisam razmišljao o reprezentaciji, ali mi je iz kluba rečeno da odem na Evropsko prvenstvo i da ću po povratku sigurno biti među 18 prvotimaca. Kada sam se vratio, međutim, dali su me na pozajmicu u Napredak, a doveli su Molinu, Barkosa, Salasa, Fereiru, Edgara...", pomalo razočaranim glasom ispričao je Srećković.

Na pitanje da li bi voleo da se vrati na "Marakanu" i dovrši davno započetu priču, nije bio mnogo "otvoren".

"Imam ugovor još godinu i po dana i ambicija mi je da nadogradim karijeru. Bio sam u Holandiji i video da mogu, ali su me tada sprečile povrede... Ko zna šta nosi budućnost, videćemo", zagonetno se osmehnuo.

Srećković je iz srpskog fudbala otišao 2011. u holandski De Grafšap, 2012. je bio član norveškog Fredrikstada, a pre letošnjeg dolaska u Koper jednu polusezonu nosio je dres Rada.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC