• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Runić ostaje, stiže Kraljević

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Nebojša Runić ostaće u redovima Borca i poslije ovog prelaznog roka, a u Banjaluku stiže nekadašnji omladinac Dinama iz Zagreba Miran Kraljević.

 BORAC: Runić ostaje, stiže Kraljević Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbaleri Borca pripremaju se za nastavak sezone u Premijer ligi BiH, a s kojom ekipom će trener Vinko Marinović na drugi dio priprema u Istru biće poznato za nekoliko dana kada bude završen prelazni rok u Evropi.

Borac napušta kapiten Vladan Grujić koji će karijeru nastaviti u Norveškoj, a još nekoliko igrača trebalo bi napustiti Gradski stadion.

Iako se pisalo da je Nebojša Runić napustio Borac, defanzivac će ipak ostati među crveno-plavima, potvrđeno je MONDU u klubu iz Platonove ulice.

"Runić nije otišao. On nije bio zadovoljan minutažom i imao je nekakve ponude za inostranstvo, ali ja sam s njim razgovarao i mislim da je i za njega i za Borac najbolje da on i u ovoj polusezoni bude tu, da podigne nivo i minute igranja i onda će i njegova vrijednost na tom tržištu biti veća", rekao je sportski direktor Borca Slobodan Starčević.

Klub neće tražiti zamjenu za Grujića, a umjesto toga, šansu bi trebali dobiti mlađi igrači.

"Njegov odlazak sigurno će biti nedostatak za Borac, ali isto tako mi smo u jednoj fazi afirmacije mladih igrača, tako da mi imamo i našeg Savića, imamo i Redžića, imamo i Radinovića na toj poziciji, kao i Žižovića i malog Nikolu Dujakovića iz juniora tako da imamo dovoljno igrača", rekao je Starčević koji je dodao da na adresu Borca još ne stižu konkretne ponude, uprkos velikom interesovanju za igrače.

"Konkretno nema ponuda, ali za sve ima pitanja, interesovanja i trudimo se da za sve njih nađemo što bolji klub, i za Žeravicu, i za Kostića, i za Subića, tako da bi to trebalo biti poznato do 31. januara kad je kraj prelaznog roka u Evropi. Tada ćemo i mi na pripreme u Istru i trebala bi biti ekipa kompletirana".

Banjalučki mediji objavili su da je za Subića zainteresovana novosadska Vojvodina, ali u Borcu kažu da nisu dobili ponudu za talentovanog mladog fudbalera.

"Nije bilo konkretne ponude, mi smo imali ranije neke neformalne razgovore sa Vojvodinom tokom prijateljske utakmice sa njihovim B timom i bila je priča da ako Gaćinović ode imaju prazno mjesto na lijevoj strani, ali to je sve 'ako'. Za Subića zovu sa svih strana, ne bih o imenima klubova. On je mlad, kvalitetan, ima nastupe za mladu reprezentacaiju BiH, ima skoro 2000 minuta u Premijer ligu tako da je on interesantan ne samo za Vojvodinu već za sve klubove u okruženju", istakao je Starčević.

BEZ STRANACA

Borac trnutno može registrovati samo igrače koji imaju bh. državljanstvo. Klub zbog neizmirenih poreskih obaveza ne može obezbijediti radnu dozvolu za bilo kog stranog igrača.

 Borac je već doveo dogovorio sardnju sa nekoliko novih igrača s kojima će uskoro biti potpisani ugovoru, a umjesto Kostića koji će gotovo sigurno napustiti klub Borac će dovesti nekadašnjeg omladinca Dinama iz Zagreba Mirana Kraljevića.

"Prelazni rok u BiH je od 1. do 28. februara. Marčeta, Koljić, Redžić su igrači s kojima će se tek potpisati ugovor. Tu je i Miran Kraljević iz Maksimira koji je blizu potpisa. Ponikao je u Dinamu iz Zagreba, igrao je zatim i u Lokomotivi i u Maksimiru i još nekoliko klubova. On igra štopera i radimo na njegovom dovođenju jer će Kostić vjerovatno otići", rekao je Starčević.

Fudbaleri Borca u petak putuju u Novigrad na drugi dio priprema, a tamo će odigrati nekoliko prijateljskih duela. U ponedjeljak će igrati protiv slovenačke ekipe Zavrć, u utorak će im protivnik biti član srpske Superlige, ekipa Novog Pazara, a u četvrtak slovenačka Ilirija. Očekuje se da će u subotu i nedjelju odigrati bar još jednu utakmicu, a mogući protivnici su Kluž, Novigrad i Zrinjski.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC