• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Problem zvani Grujić!

Autor mondo.rs

Crveno-bele je od prodaje Daude za pola miliona evra napustilo skoro 20 igrača bez osetnog obeštećenja, a kada su zapeli transferi Lazića i Kovačevića, prodaja Grujića morala je da dođe na dnevni red.

 ZVEZDA: Problem zvani Grujić! Izvor: MN PRESS

Marko Grujić, momak koji ima 18 godina, samo je u finišu jesenjeg dela prvenstva i tokom prvog dela priprema nagovestio šta bi sve mogao da radi s loptom u nogama, u crveno-belom dresu, a ove zime lako bi mogao da postane JEDINI fudbaler šampiona na kom će klub zaraditi.

Jednostavno, takva je potražnja za igračima Crvene zvezde već neko vreme, pa tako ni privremeni kapiten i jedan od najboljih fudbalera kluba, Darko Lazović, nije ove zime našao angažman za kakvo-takvo obeštećenje, već će na leto otići kao slobodan igrač.

Uprava crveno-belih priželjkuje "last minute" poziv iz Belgije, na koji bi verovatno odgovorila sa: "Da", bez obzira da li poslednja ponuda Genka bude iznosila 600 ili 500 hiljada evra, jer je 20-godišnji štoper Darko Lazić projektovan kao igrač kojeg bi trebalo prodati ovog januara i namiriti goruće dugove, a ima ih i mere se stotinama hiljada evra.


Međutim, takvog poziva i dalje nema.

"Transfer bi mi u ovom trenutku odgovarao, ali ako ostanem boriću se da igram", rekao je Lazić, sa svega 23 odigrane utakmice u Superligi Srbije.

MONDO saznaje da je Zvezda blizu odluke da prihvati da sada proda Grujića ili Udinezeu ili Romi, ali pod uslovom da on ostane u Ljutice Bogdana bar godinu, do godinu i po dana. Tandem Zvezdan Terzić/Slaviša Kokeza verovatno bi se predomislio, ukoliko se ispostavi da je Genk zaista nameren da kupi Lazića, ali uskoro će vreme do isteka prelaznog roka biti mereno satima, a ne danima.

Sve mora da bude odlučeno do 31. januara uveče, jer već 1. februara ujutru crveno-beli putuju u Belek na završni deo priprema za prolećni deo sezone. Moguće je da će čitanje spiska putnika u Tursku (22 igrača, četiri golmana), koje je predviđeno za petak popodne, dati odgovore na to šta se konkretno događa oko Lazića i/ili Grujića.

"Ne znam koliko je realna priča, koja je i do mene došla. Nisam siguran koliko je interesovanje, ali što se tiče mene ostao bih još najmanje godinu dana. Želja mi je da se izborim i postanem okosnica tima", rekao je Grujić.

Grujića klub ne bi prodavao za manje od milion i po evra.

"Ni Lazić, ni Grujić nemaju završeno do danas ništa, Lazić može da ide, za Grujića nije dato zeleno svetlo, odnosno tu se klub nećka, jer je škakljivo sada ga prodavati... Ipak, može da se dogodi da to bude jedino rešenje", rekao je neimenovani izvor MONDA iz Crvene zvezde.

I nije samo zastoj u pregovorima oko Lazićevog odlaska u Belgiju razlog zbog kog se ozbiljno razmatra prodaja Grujića, jednog od petorice supertalentovanih igrača iz Omladinske škole. Na njegovoj poziciji "zreo" za odlazak bio je Aleksandar Kovačević, ali je propao transfer u Ajntraht, pa su tako crveno-beli (ako ne bude preokreta u poslednji čas) i u tom slučaju ostali bez prihoda.

Zapravo, poslednji igrač, računajući prethodni i aktuelni prelazni rok, na kojem je Crvena zvezda uzela obeštećenje vredno pomena je Abiola Dauda, kojeg je Vitese platio 500.000 evra. U međuvremenu, što raskidom ugovora na štetu kluba, što dogovorom po principu "nema obeštećenja, ali nema ni dugovanja", iz Crvene zvezde otišli su Migel Arauho, Dragan Mrđa, Ljubo Nenadić, Miloš Vesić, Luka Milunović, Miloš Ninković, Jovan Krneta, Saša Cilinšek, Nejc Pečnik, Omega Roberts, Nenad Milijaš, Đorđe Rakić, Filip Kasalica, Goran Gogić, Stefan Mihajlović, Bogdan Planić, Dejan Kelhar, Boban Bajković i Stefan Đorđević, a verovatno će takav slučaj biti i sa Đorđem Despotovićem, koji je označen kao prekobrojan.

Jednostavno, igrači Crvene zvezde više nisu na ceni na tršištu igrača, a i oni koji su mogli da donesu klubu neki prihod imali su po pravilu potraživanja prema Zvezdi u visini svoje tržišne vrednosti, nit' ih platila, nit' ih prodala...

Planić je, takođe označen kao višak u konkurenciji Lazića, dvojice projektovanih startera Aleksandra Lukovića i Sava Pavićevića, i dvojice potencijalnih rezervista, Vukašina Jovanovića i Mamadua Mbođa. Zvezda je iskoristila klauzulu u ugovoru sa OFK Beogradom, prema kojoj ima pravo da bez naknade vrati mladog štopera na "Karaburmu" posle polusezone. To je i učinila.

Jovanović će verovatno na pozajmicu, takođe u OFK Beograd, dok je levi bek Nikola Antić ponuđen Novom Pazaru, jer je za očekivati da će Dušan Anđelković odigrati najveći broj od 15 preostalih utakmica do kraja sezone. Leđa će mu čuvati Stefan Đorđević. Antić bi u Pazaru trebalo da ima dovoljno minuta da ne bi stagnirao ili nazadovao u narednim mesecima.

Crvenoj zvezdi je urgentno potrebno 422.000 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC