• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Leverkuzenu niko poražen, niko srećan

Drugi derbi 18. kola Bundes lige između Bajera i Borusije Dortmund završen bez pobednika, ali i bez golova.

Borusija Dortmund, vicešampion Evrope 2013, provela je januarsku pauzu na pretposlednjem mestu bundesligaške tabele, ali se posle prvog "prolećnog" kola vratila na dno.

Bajer Leverkuzen sa treće pozicije skliznuo je na petu, preskočili su ga Šalke i Borusija Menhengladbah, pa ni on nema razloga za zadovoljstvo.

Ipak, rezultat 0:0 u derbi utakmici nikada nije toliko loš, tako da oba tima mogu da se nadaju ostvarenju svojih ciljeva u nastavku sezone.

Za Bajer je to novi plasman u Ligu šampiona, a za "milionere" to mora biti opstanak, jer su već proveli previše vremena u zoni ispadanja ili blizu nje, da bismo i dalje računali kako će Jirgen Klop "preko noći" opet složiti ekipu koja melje sve pred sobom.

Pozitivno za Borusiju je što na teškom gostovanju na BajAreni nije primila gol, a brine što u fazi napada gotovo ništa nije funkcionisalo. Prema nezvaničnim statističkim podacima, gosti su na ovom meču imali tek oko 45 odsto tačnih pasova, a kvalitetne ekipe i kada im "nije dan", obično budu na oko 70 odsto.

Izrazitih prilika za gol bilo je malo.

Najbolju za domaće propustio je Gonzalo Kastro u 75. minutu, kada je sa 16 metara tukao neprecizno pored istrčalog Romana Vajdenfelera.

Mats Humels, za koga se piše da bi za 37 miliona funti mogao u Mančester junajted, u 38. minutu je glavom sprečio siguran gol - opet posle šuta Kastra - a na drugoj strani su po jednom bili blizu Ćiro Imobile i konačno potpuno spremni Marko Rojs.

TABELA: Bajern 45, Volfsburg 37, Borusija M. 30, Šalke 30, Bajer 29, Augsburg (-1) 27, Hofenhajm (-1) 26, Hanover 24, Ajntraht 23, Keln 22, Majnc 21, Paderborn 19, Frajburg 18, Herta (-1) 18, Hamburger 17, Verder (-1) 17, Štutgart 17, Borusija D. 16.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC