• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U januaru najviše kupovali Englezi, Italijani i...

Klubovi engleske Premjier lige su, očekivano, najviše potrošili na pojačanja u januarskom prelaznog roka. Nije iznenađenje ni da su na drugom mjestu klubovi iz Serije A, ali znate li ko je na trećem mjestu?

Njemački portal "Transfermarkt" objavio je zbirnu analizu klupskih ulaganja u svim jačim fudbalskim ligama svijeta tokom proteklog januarskog prelaznog roka, prema kojoj su engleski klubovi realizirali transfere i pozajmice igrača u vrijednosti od 157 miliona evra, što je daleko više od ostalih liga.

Najviše novca u prelaznom roku su potrošili i najozbiljniji pretendenti za prvaka Engleske londonski Čelsi i Mančester siti.

Čelsi je za dovođenje Huana Kvardada iz Fiorentine izdvojio 33,4 miliona evra, a Mančester siti je za Vilfreda Bonija platio 32,3 miliona evra.

Klubovi italijanske Serije A su tokom januarskog prelaznog roka trgovali u vrijednosti od 90 miliona evra.

Fudbalski gigant Inter iz Milana se trenutno nalazi na 13. poziciji na tabeli, a dovođenjem iskusnog fudbalskog stručnjaka Roberta Manćinija na klupu i Bajernovog veznjaka Đerdana Šaćirija su pokazali da žele da se u drugom dijelu sezone vrate u borbu za plasman na evropska takmičenja. Inter je za dovođenje švicarskog reprezentativca Šaćirija platio 15 miliona evra.

Menadžment Rome je takođe bio veoma aktivan tokom januara i postigli su dogovore sa Sejduom Dumbijom, Mapuom Janga-Mbivom, Viktorom Ibardom, Kevinom Mendezom i još nekim manje poznatim fudbalerrima.

Za dovođenje ovih pojačanja Roma je izdvojila ukupno 30 miliona evra.

Kineska Super liga jedna je od najatraktivnijih u azijskom fudbalu, a tokom januarskog roka kineski klubovi su realizovali ukupno 33 transfera fudbalera. Prema januarskim izdvajanjima za transfere su na trećem mjestu u svijetu, a enormna su i druga ulaganja u popularizaciju fudbala i sporta uopšte.

Aktuelni kineski šampion Gvangžu Evergrande je za dovođenje brazilskog napadača iz Kruzeira Rikarda Gularta (23) platio 15 miliona evra.

Isti klub je za dovođenje brazilskog defanzivca Alana iz redova Salzburga platio 11 miliona evra.

Na visokom četvrtom mjestu u svijetu po izdvajanjima za transfere u januarskom roku bili su klubovi meksičke Lige MIX, koji su realizovali ukupno 22 transfera igrača.

Najskuplji transfer u Meksiku realizovao je klub America koji je za devet miliona evra doveo Karlosa Darvina Kvintera.

Njemački klubovi su tokom januara za pojačanja potrošili 62,5 miliona evra, a najskuplji transfer realizovao je Volfsburg koji je tako pokazao da je ozbiljan pretendent za osvajanje titule prvaka Njemačke.

Volfsburg je u svoje redove doveo njemačkog reprezentativca iz redova londonskog Čelsija Andrea Širlea, za šta je platio 32 miliona evra.

Slovenski internacionalac Kevin Kampl, dosadašnji fudbaler Salzburga, potpisao je ugovor sa Borusijom iz Dortmunda, a vrijednost transfera je 12 milina evra.

Španski klubovi su za januarske transfere potrošili ukupno 58 miliona eura.

Barselona je zbog zabrane dovođenja novih igrača pauzirala u januaru, dok je njen ljuti rival Real iz Madrida ulagao u budućnost kluba dovodeći mlade igrače.

Real je u svoje redove za 13 miliona evra doveo Lukasa Silvu (21) iz Kruzeira. Doveli su i 16-godišnjeg Norvežanina Martina Odegarda iz Stromsgodseta. Riječ je o talentovanom tinejdžeru kojeg već nazivaju "budući Mesi", a za kojeg je Real platio 2,8 miliona evra.

Francuski klubovi su u poređenju sa prethodnim godinama proteklog januarskog prijelaznog roka dosta mirovali i potrošili su ukupno 32 miliona evra.

Za titulu prvaka Francuske će se boriti PSŽ, Marsej i Lion, a u januaru je za pojačanja najviše izdvojio Monako.

Klub iz kneževine je za dovođenje Bernarda Silve Benfici platio 15,75 miliona evra. Ovaj 20-godišnjak je i protekli dio sezone igrao u dresu Monaka, ali kao pozajmljeni igrač.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC