• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro: Meša, ne pij kafu sa igračima

Autor mondo.ba

Bivši selektor BiH Miroslav Ćiro Blažević uputio je savjet Mehmedu Baždareviću da igrače gleda samo s tribina, ali ne i da s njima ispija kafe.

 Ćiro: Meša, ne pij kafu sa igračima Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Blažević je u intervjuu za “Nezavisne novine” rekao da je imenovanje Baždarevića dobar potez i da će i pored nezavidne situacije, on "zmajeve" ipak uspjeti odvesti na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Međutim, poručuje mu da prilikom učestalih posjeta destinacijama u kojim igraju bh. reprezenativci mora biti poprilično oprezan.

"Lijepo je to što Meša želi na licu mjesta saznati što više informacija o igračima. Njegove turneje u Englesku, Njemačku, Holandiju... svakako podržavam, ali samo do onog dijela da nastupe reprezentativaca odgleda s tribina. Sve drugo, uklučujući kafu, susret, ručak, razgovor sa igračima, po mom mišljenju je potpuni promašaj", rekao je "trener svih trenera" za “Nezavisne novine”.

“U redu je da trener želi upoznati se i približiti igračima. Međutim, za to uvijek ima načina i vremena tokom priprema. To je puno bolje od razgovora i sastanaka prije zvaničnog okupljanja. Igrači su takvi, ako sjediš s njima i pričaš, još ako tražiš savjet, može ti se lako desiti da na samom terenu i šire dobiješ priču koju oni žele, a to nije dobro za trenera”, dodao je on.

Popularni Ćiro smatra da Baždarević treba vratiti pozitivnu energiju u ekipu.

“On je preuzeo reprezentaciju u jednom teškom momentu, u rezultatskom smislu. Na njemu je velika odgovornost, on je taj koji donosi ključne poteze, a to će uspjeti samo ako stvori neophodnu klimu. Potrebno je vratiti pozitivnu energiju, jer je kvalitet neupitan”.

Dolazak novog selektora, prema njegovom mišljenju, donijeće i osvejženje igračkog kadra.

“Dolaskom novog trenera pretpostavljam da će biti i novih imena. Uvijek je dobro osvježiti ekipu, ali ne treba očekivati da će jedan ili dva nogometaša donijeti neko čudo. Reprezentacija BiH već ima jak koncentrat talenta, koji će Baždarević siguran sam znati iskoristiti na pravi način”.

Nekadašnji selektor BiH uvjeren je da “zmajevi” mogu da se plasiraju na EP u Francuskoj.

“Meša zna šta radi i ne bi se prihvatio posla da nema jasan plan. On je napravio karijeru velikog igrača, a sada će je začiniti u trenerskom smislu. Vjerujem u njega i želim mu svu sreću. Neće mu biti lako. Svaka utakmica biće derbi, ali imamo nogometaše koji znaju podnijeti taj teret”, zaključio je Blažević na kraju razgovora za “Nezavisne novine”.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC