• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sprski futsal majstori na brazilskoj plaži

Futsal reprezentacija Srbije nije se plasirala na SP u Brazilu, ali će na poziv organizatora odigrati dve utakmice sa "kariokama" u Uberlandiju.

 Sprski futsal majstori na brazilskoj plaži  Izvor: MONDO

"Orlovi" će u sredu, preko Ciriha i Sao Paola, doleteti u grad u državi Minas Žeraiš, gde će u petak i nedelju odmeriti snage sa najboljom futsal ekipom Brazila.

Selektor Aca Kovačević u Južnu Ameriku neće moći da povede dva ponajbolja igrača našeg nacionalnog tima, Predraga Rajića i Marka Perića, koji nisu dobili dozvolu ruskog kluba Dina da optutuju sa ostatkom reprezentacije. Prvi golman Vladimir Ranisavljević, zatim Igor Šošo i Milan Bogdanović takodje će ostati kod kuće, uz povredjenog Vladana Cvetanovića.

To praktično znači da će se Srbija suprotstaviti Brazilu bez kompletne prve postave.

Zbog toga su u najbolji tim vraćeni veterani, golman Predrag Brzaković iz crnogorskog Municipijuma i dribler Zoran Dimić iz novosadskog Limana.

Pored njih dvojice, na spisku za put u Brazil su: Ivan Stojanović (Ekonomac, golman), Bojan Pavićević, Željko Borojević, Borko Surudžić, Vladimir Lazić, Nikola Ranisavljević (Marbo), Milan Rakić (Liman), Jovan Blažić, Slobodan Rajčević, Aleksandar Tomin (SAS) i Vidan Bojović (Ekonomac).

"Moram da istaknem da je za nas velika čast što smo dobili poziv da gostujemo u Brazilu i što ćemo imati prilike da se odmerimo sa najvećim majstorima futsala. Biće ovo ujedno odlična prilika da se naši stariji igrači na jedan predivan način oproste od reprezentacije, tu pre svega mislim na Brzakovića, Dimića, Borojevića, pa i kapitena Pavićevića", najavljuje podmlađivanje tima Kovačević.

"S obzirom na to da se nismo plasirali za baraž, a naredne kvalifikacije za prvenstvo Evrope nas očekuju tek kroz deset meseci, sada nam je osnovni zadatak podmlađivanje reprezentacije i sticanje iskustva u narednom periodu. Posle Brazila, računaću samo na igrače koji su mlađi od 28 godina, jer je to jedini način da se nadamo uspesima u kontinuitetu. Naravno, u Brazil ne idemo sa "belom zastavom" i siguran sam da ćemo se i sa ovim sastavom dostojno suprostaviti domaćinu".

Prva utakmica između Brazila i Srbije biće odigrana se u petak, 14. marta od 18.30 po lokalnom vremenu (22.30 po našem), a revanš je dva dana kasnije u 10 časova (14 po našem).

Selekcija domaćina će sigurno nastupiti u najjačem sastavu, pa će se "orlovima" suprostaviti i veliki majstori futsala: Šumaher, Betao, Neto, Markinjo, Viničijus, Falkao... Gostovanje u Južnoj Americi ujedno će biti i prilika da se dogovori i eventualni dolazak Brazilaca u Srbiju.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC