• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo o startu na Matića: Kriminal!

Autor mondo.rs

Žoze Murinjo osetio je da je trenutak da dokaže tvrdnje da svi rade protiv Čelsija, pa je prihvatio gostovanje na "Sky Sportsu". Bilo je burno!

 Žoze Murinjo u višenedeljnom je ratu protiv Engleske.

Ne slaže se sa odlukama sudija, nekada s pravom, nekad ne, ne slaže se sa kaznama koje izriče Fudbalska asocijacija, nekada s pravom, nekada ne, a ne slaže se ni sa ocenama engleskih novinara.

Nekada s pravom, nekada ne.

On je, nakon što je odbio da bilo šta komentariše tokom remija između Čelsija i Barnlija, već je samo izdiktirao sporne minute na utakmici upućujući na greške sudije Martina Etkinsona, gostovao ove nedelje u studiju TV mreže "Sky Sports" i direktno optužio tu televiziju da ima dvostruke aršine.

I to nije slučajno. Murinjo je prepoznao da je sada apsolutno u pravu što je ljut i da može da se izbori sa bilo kakvim argumentima druge strane, odnosno da može pred milionskim auditorijumom da dokaže ono što nedeljama tvrdi - da Čelsi nema ravnopravan tretman sa konkurencijom.

Počeo je pričom o startu Ešlija Barnsa na našim Nemanjom Matićem, koji je - kako tvrdi Murinjo - mogao da okonča karijeru srpskog igrača.

"U fudbalu su emocije sve, a očigledno je da je Nemanja imao razlog da onako emotivno reaguje. Kakve su posledice njegovog postupka, kada ga je odgurnuo? Nikakve. Kakve su posledice starta nad njim? To je mogao da bude kraj njegove karijere. Ono je kriminalan start", rekao je Murinjo.

"A, vi, ako sve već nazvali start Dijega Koste na utakmici sa Liverpulom 'kriminalom', najmanje što možete da uradite je da kažete da je i ovo kriminalan start (nad Matićem, prim aut). Institucija kakav je 'Sky Sports' nije se izvinila ni Čelsiju, ni Kosti, ni meni".

"Kada je završena utakmica sa Liverpulom, ušao sam u svlačionicu i čitao samo jedno isto, o kriminalu Dijega Koste. Hajde, gospodo, kako biste opisali start Barnsa. Moj engleski nije dovoljno dobar da bih našao pravi izraz. Nisam uspeo da nađem pravu reč, pomozite mi vi".

"Taj start mogao je da završi Matićevu karijeru. Ne znam kakav se pridev daje uz to, ali evo ja umem tako da kažem, mogao je da mu završi karijeru. Nemanja je veoma srećan dečko. A, neki drugi klub bi verovatno imao snage da se izbori da mu bude poništen crveni karton", rekao je Murinjo.


Potom je dodao...

"Da li je Kosta zaslužio tri utakmice suspenzije? Matić će takođe, verovatno, dobiti tri. Hajde vi meni recite koliko su zaslužili? Koje je vaše mišljenje", pitao je Murinjo novinara.

Povodom toga što konstantno kritikuje sve žive, rekao je...

"Ne pokušavam da napadam iskrenost, niti bilo čije dostojanstvo. Ne pokušavam, a to vam je jako popularna fraza ovde u Engleskoj, da diskreditujem fudbalsku igru. Ja samo pokušavam da budem iskren".

Murinjo tvrdi da se ne buni samo kada je oštećen, već da je to češći slučaj i da je upravo zato njegova prednost nad Mančester sitijem svega pet bodova.

"Normalno, nekada su odluke u vašu korist, nekada protiv vas. Prednost je mogla da bude pet bodova, a mogla je da bude i 12 bodova. Dakle, mogla je da bude 12 bodova".

Potkačio je i sudiju Etkinsona, kojeg je i ranije kritikovao.

"Najbolji igrači na svetu prave greške. Taj gospodin je jedan od najboljih sudija u evropskom fudbalu, i on takođe može da pravi greške. On je, recimo, napravio četiri očigledne greške u subotu. On je kao advokat koji može da kaže da je konzistentan, ali zato što je izgubio 15 od 15 slučajeva. Verovatno ne želite takvog advokata", rekao je Murinjo.

"Razgovarao sam posle utakmice s njim, gospodin Etikinson mi je rekao da on još nije imao prilike da vidi incident na TV-u. Pitao sam ga da li je imao kontakt sa bilo kim van stadiona, da li mu je bilo ko šta javio... Rekao je da nije video nijedan od četiri sporna detalja i dodao da nije video razlog da dosudi ni penal, ni crveni karton potom".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC