• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomeranje Mundijala komplikuje planove Afrikancima

Autori mondo.rs Autori Agencije

Zbog predloga FIFA da se Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru igra u zimskom periodu, moraće da se pomeri i Kup Afričkih nacija 2023.

Ako se usvoji predlog da se Mundijal 2022. u Kataru igra u novembru i decembru, to neće napraviti problem samo klubovima, već i Afričkoj fudbalskoj konfederaciji (CAF).

Naime, Kup afričkih nacija 2023. godine moraće da bude pomeren sa januara na jun mesec, kako klubovi širom sveta (posebno u Evoropi) ne bi dva puta ostajali bez svojih igrača.

"Afrička fudbalska konfederacija (CAF) se složila da Kup afričkih nacija ne organizuje u januaru. Moraće da odlože takmičenje za jun kako klubovi ne bi ostali bez afričkih igrača zbog dva velika turnira", rekao je generalni sekretar Svetske fudbalske federacije (FIFA) Žerom Valk.

Portparol CAF, Junior Binjam, rekao je da ta organizacija pordžava predlog Radne grupe FIFA da pomeri termin održavanja Svetskog prvenstva u Kataru, kao i da će takmičenja uskladiti s tom odlukom.

Konačna odluka o terminu Svetskog prvenstva u Kataru biće doneta na sastanku Izvršnog odbora FIFA 19. i 20. marta u Cirihu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC