• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovićev šah, Subićev mat

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević Autori Nebojša Šatara

Golovima Tonija Jovića i Aleksandra Subića fudbaleri Borca savladali su Mladost iz Velike Obarske rezultatom 2:0 na otvaranju drugog dijela sezone Premijer lige BiH.

 Jovićev šah, Subićev mat Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U posljednjem meču subotnjeg programa prvog proljećnog kola prvenstva BiH Borac je savladao Mladost iz Velike Obarske. Golove su postigli Toni Jović u 44. i Aleksandar Subić u 69. minutu.

BORAC - MLADOST 2:0 (1:0)

Po tmurnom, prohladnom i kišovitom vremenu, na Gradskom stadionu se okupilo oko 300 promrzlih gledalaca s nadom da će negativna serija biti prekinuta, ali tim Vinka Marinovića nije u prvih dvadesetak minuta prvog dijela opravdao ulogu favorita.

Gosti su od samog početka nametnuli svoj ritam, držali su loptu u nogama i nimalo nisu bili impresionirani "Velikanom iz Platonove", međutim njihova terenska inicijativa nije urodila nekom dobrom prilikom pred golom Asmira Avdukića.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Crveno-plavi su se u drugom dijelu prvog poluvremena probudili i počeli da igraju što je rezultiralo jednom sjajnom šansom i pogođenim okvirom gola Miloša Budakovića.

Sastavi:

BORAC:Avdukić, Pilipović, Redžić, Jevtić, Predragović, Jović, Stokić, Subić, Kostić, Bečelić, Radinović. Trener: Vinko Marinović

MLADOST: Budaković, Hodžić, Cicmil, Ibrić, Marković, Hadžibulić, Komarčević, Mišan, Perić, Jevtić, Mazić. Trener: Slavoljub Bubanja

Na isteku 30. minuta iskosa sa ivice kaznenog prostora odlično je šutirao Toni Jović i pogodio desnu stativu gola Mladosti iz Velike Obarske.

Ono što je propustio tad nije u finišu prvog poluvremena poslije odličnog centaršuta Joce Stokića, koji mu je servirao loptu na peterac, a Jović je glavom zakucao u mrežu za vođstvo domaćina od 1:0.

I u nastavku meča identična slika na terenu. Gosti su jalovim napadima pokušavali doći do izjednačenja, dok su izabranici Vinka Marinovića vješto vrebali priliku za kontranapadu.

Aleksandar Subić postiže pogodak
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Upravo to se desilo u 69. minutu. Aleksandar Subić odlično je prošao po lijevoj strani, golman gostiju pokušao je da mu "skrati" ugao, ali se kapiten Banjalučana odlično snašao i loptu po drugi put smjestio iza leđa Budakovića za konačnih 2:0.

Do kraja susreta Borislav Pilipović pokušao je nezgodnim udarcem da iznenadi Budakovića, koji je krajnjim naporom skrenuo loptu u korner, pa je na kraju ostalo 2:0.

Zaslužena pobjeda Borca, ali su fudbaleri u zelenim dresovima pokazali da će biti tvrd orah svim rivalima i da ih ne treba prerano otpisivati.

Na početku meča, Fudbalski savez BiH se uključio u FARE program Evropske fudbalske unije (UEFA) sprečavanja nacionalizma i rasizma na stadionima pod simboličnim nazivom Pokaži crveni karton nacionalizmu i rasizmu.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

REZULTATI 16. KOLA PREMIJER LIGE BiH

Drina - Velež 3:1 (1:1)
/Nedeljković 45, Ilić 56, Filipović 66 - Hebibović 36/

Zvijezda Gradačac - Sarajevo 0:3 (0:2)
/Bekić 18, Benko 21, 72/

Sloboda - Travnik 4:0 (2:0)
/Bekić 4, Ahmetović 16, Mujić 63, 81/

Vitez - Čelik 1:0 (0:0)
/Basara 49/

Zrinjski - Slavija 2:0 (1:0)
/Popović 26, autogol, Kordić 63, penal/

Radnik - Široki Brijeg 1:2 (1:2)
/Galešić 13 - Vagner 26, Peko 37/

Borac - Mladost 2:0 (1:0)
/Jović 44, Subić 69/

U nedjelju:

Željezničar - Olimpik (14:30).

TABELA: Široki Brijeg 37, Sarajevo 35, Zrinjski 34, Željezničar (-1) 30, Borac 30, Olimpik (-1) 28, Velež 23, Slavija 19, Drina 17, Vitez 17, Sloboda 15, Travnik 15, Čelik 14, Zvijezda Gradačac 13, Radnik 10, Mladost 9.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bravo Borac

Hvala Mondo! Bilo bi lijepo ako možete malo ažurnije prenositi detalje iz drugih 45 minuta. Za sve Banjalučane i Krajišnike koji danas nisu na stadionu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC