• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Bojao sam se… Bubanja: Neuigrani smo

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Duel 16. kola Premijer lige BiH Borac - Mladost okončan je pobjedom domaćina 2:0. Treneri banjalučkog i tima iz Velike Obarske složni su u ocjeni da su Banjalučani zasluženo trijumfovali u veoma zanimljivom i borbenom meču.

 Marinović: Bojao sam se… Bubanja: Neuigrani smo Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbaleri banjalučkog Borca na najbolji mogući način otvorili su drugi dio sezone - pobjedom.

Iako raskvašen teren i kiša koja je padala tokom cijelog susreta nisu išli u prilog fudbalerima niti jednog tima, Borac i Mladost pružili su kvalitetnu i borbenu partiju u kojoj se domaći tim bolje snašao i zasluženo trijumfovao 2:0 (1:0).

Na kraju, zadovoljniji mogu biti Banjalučani, koji sa tri boda mnogo mirnije ulaze u nastavak prvenstva, dok Obarščanima ostaju brige oko opstanka u eliti BiH.

"Pribojavao sam se ove utakmice, jer imamo mladu ekipu, ali sam vjerovao u moje momke da mogu dati svoj maksimum. To sam od njih tražio i oni su to i prikazali. Mogu im iskreno čestitati na zalaganju, borbi, na svemu što su večeras pružili. Igrali smo sa veoma mladom ekipom, Ajdin Redžić i Stefan Dujaković koji je kasnije ušao su sedamnaestogodišnjaci i s obzirom da nisam mogao da računam na Vladana Grujića i Miloša Žeravicu smatram da su ih odlično zamijenili. Ova tri boda su nam izuzetno važna zbog samopouzdanja u nastavku prvenstva", rekao je po završetku susreta šef stručnog štaba banjalučkih crveno-plavih Vinko Marinović.

Iako su poraženi, fudbaleri Mladosti pružili su solidnu partiju i pokazali da se neće predati, odnosno da i dalje duboko vjeruju da će i naredne sezone nastupati u društvu najboljih.

"Smatram da je bila dobra utakmica, sa dosta šansi na obje strane, s obzirom na teško vrijeme i teren. Mladost je dobra, iskusna ekipa, sa mnogo kvalitetnih igrača, ali im treba vremena jer nije lako uklopiti toliko novih igrača", pohvalio je Marinović rivala.



U pojedinim trenucima meča vidjela se neuigranost gostujućeg sastava, koji je tokom zimske pauze kompletno renovirao ekipu. Trener Mladosti Slavoljub Bubanja smatra da je upravo ta činjenica razlog večerašnjeg poraza na Gradskom stadionu.

"Čestitao bih Borcu na sasvim zasluženoj pobjedi, ali i na fer i korektnoj igri, što je najvažnije. Više su željeli trijumf. Uigraniji su od nas, možda ne baš za dva gola, ali su ispred moje ekipe koja je pokazala neuigranost. Primili smo prvi pogodak u najgorem mogućem trenutku, a nakon drugog gola nismo uspjeli da se vratimo. Moramo brzo da zaboravimo ovu utakmicu, da se okrenemo Veležu i pokušamo na domaćem terenu doći do trijumfa. Dokle god postoji šansa, mi ćemo se boriti i probati da ostanemo u ligi", naglasio je crnogorski stručnjak na klupi kluba iz Velike Obarske.

Borac narednog vikenda igra derbi protiv Sarajeva na "Koševu", dok će Mladost prve proljećne bodove tražiti na domaćem terenu protiv mostarskog Veleža.

Ovaj meč najvjerovatnije će biti odigran u Ugljeviku, s obzirom da je u toku sanacija terena u Bijeljini, na kojem je Mladost igrala u prvom dijelu sezone, dok stadion u Velikoj Obarskoj ne zadovoljava standarde Premijer lige BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC