• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda slavi precrtanog kapitena!

Autor mondo.rs

Oduzeta mu je traka, bio je i ucenjen, ali mu nije oduzeta klasa - Lazović je doneo šampionu zlata vrednu pobedu u "ludoj" utakmici u Jagodini.

 Zvezda slavi precrtanog kapitena! Izvor: MN PRESS

Darku Lazoviću možete uzeti traku, možete mu poručiti da je višak, da je skup, ali mu ne možete oduzeti klasu i želju za pobedama!

Smenjeni kapiten Crvene zvezde spasao je šampiona bruke u Jagodini i učinio da se brzo zaboravi to što je umesto 0:3, utakmica 17. kola Jelen Superlige lako mogla da bude završena rezultatom 2:2.

Na kraju, Jagodina - Crvena zvezda 2:3 (0:2), zahvaljujući golu Lazovića u 79. minutu, što mu je bio drugi pogodak na susretu.

Crvena zvezda je i sedmu godinu zaredom pobedila Jagodinu na njenom terenu i smanjila zaostatak za Partizanom na četiri boda, iako je moglo da ispadne potpuno drugačije, nakon što je Džošua Parker u 48. minutu promašio penal za "čistih" 0:3. 

Tim Nenada Lalatović odigrao je sjajno prvo poluvreme, divne golove postigli su Lazović i Aleksandar Katai, ali se sve okrenulo posle Parkerovog projektila na južnu tribinu, jer su u razmaku od četiri minuta, Đorđe Šušnjar i Vladimir Jovančić iskoristili loša postavljanja Darka Lazića i ostavljali Predraga Rajkovića bez šanse da bilo šta uradi - od 0:2 do 2:2 očas posla.

Srećom po šampiona, spas je stigao iz Lazovićeve levice, koji je u 79. minutu, u periodu jalove inicijative svog tima, poslao centaršut ka Luki Joviću, koji se otrgao čuvaru, bacio da zahvati loptu glavom, ali nije, što je - ispostavilo se - bilo jako dobro - drugim golom na meču, Lazović je doneo Crvenoj zvezdi tek drugu pobedu u poslednjih šest kola, uz četiri remija.

Šest od 21 gola Zvezde ove sezone postignuti su protiv Jagodine!

Pročitajte izjave trenera Nenada Lalatovića i Sima Krunića.

SNIMCI SVIH GOLOVA I ŠANSI U "LIVE" DELU IZVEŠTAJA

REZULTATI:

U subotu:

Borac Čačak - Rad0:1
/Mihajlović 32/

Voždovac - Donji Srem0:1
/Spalević 49/

Napredak - Radnički Kragujevac1:0
/Ivičić 26/

Spartak - OFK Beograd1:0
/Ivanović 16/

Vojvodina - Mladost2:1
/60 Gaćinović, Ivanić 63 - Golemić pen 75/

Novi Pazar - Čukarički1:2
/Radivojević 10 - Matić 21, S. Srnić 48/

Partizan - Radnički Niš0:0

U nedelju:

Jagodina - Crvena zvezda2:3
/Šušnjar 62, Jovančić 65 - Lazović 15, 79, Katai 26/

TABELA:Partizan 40, Crvena zvezda 36, Čukarički 34, Vojvodina 33, Jagodina 24, Novi Pazar 23, OFK Beograd 23, Rad 22, Spartak 21, Mladost 19, Napredak 19, Donji Srem 19, Voždovac 17, Borac 16, Radnički Niš 14, Radnički (KG) 10.


GOLOVI:

Strelac prvog gola za šampiona bio je Darko Lazović u 15. minutu posle asistencije Saše Stojanovića, koji je u 26. minutu asistirao i Aleksandru Kataiju za 0:2. Kataijev prvenac u Zvezdi je bio prelep šut spoljnim delom stopala sa 20 metara.

Pre toga, Jagodina je imala tri šanse za gol, ali je gol dala tek u 62. minutu, kada je strelac bio Đorđe Šušnjar, na pas Miloša Lepovića.

Kad je pao prvi, pao je i drugi gol! U 65. minutu bivši fudbaler Partizana Vladimir Jovančić nadvisio je Darka Lazića posle prekida i centaršuta Milana Đurića sa desne strane. I Šušnjar i Jovančić zatresli su mrežu u duelima sa Lazićem, dok predrag Rajković nije mogao ništa da uradi.

Umesto 0:3, na semaforu je ispisano 2:2, jer...

Drugo poluvreme počelo je faulom Milana Đurića nad Dušanom Anđelkovićem u kaznenom prostoru Jagodine, što je sudija Aleksandar Vasić okarakterisao kaznio pokazivanjem na kreč, opravdano, međutim Džošua Parker se nije proslavio - poslao je loptu na južnu tribinu!

Ali...

Ako je neko očekivao da je "to bilo to", prevario se. U trenutku potpuno jalove inicijative Crvene zvezde, jedan dug i naizgled bezidejan napad završen je golom. Strelac prvog, Lazović, poslao je lagan centaršut levom nogom sa desne strane, lopta je bila upućena Joviću koji je pokušao u padu da je "zakači" glavom, nije uspeo, ali nije bilo važno - ona je svakako završila u mreži!

Igrao se 79. minut.

Tradicija je nagoveštavala da će crveno-beli danas pobediti plave, jer od kada je Jagodina 2008. godine ušla u Superligu nije osvojila NI BOD na svom stadionu protiv Crvene zvezde.Ipak, bilo je neizvesnih utakmica, poput one od pre dve sezone, kada je, takođe, bilo 2:3 uz dva crvena kartona na utakmici.

Jagodina je prolćeni deo šampionata otvorila pobedom u Lučanima, Mladost je savladana rezultatom 2:3, a računajući i jesenji deo sezone, ekipa Sima Krunića ima četiri pobede i remi u poslednjih pet kola.

Zvezda je u potpuno drugačijoj formi, proleće je "otvoreno" remijem sa Radničkim u Nišu rezultatom 0:0, a u poslednjih pet kola, šampion Srbije ima četiri remija i pobedu, uz samo tri postignuta gola!

Ovu očajnu formu ekipe Nenada Lalatovića možda nije u punoj meri kaznio Partizan, ali jesu Čukarički i Vojvodina, koji su pobedama u subotu bar na neko vreme preskočili Crvenu zvezdu i "bacili" je na četvrtu poziciju na tabeli.

JAGODINA:Perić - Filipović, Gašić, Mihajlović - Đurić, Savković, Mitošević, Lepović (od 88. Antić), Martinović - Jovančić (od 67. Milinković), Šušnjar (od 84. Arsenijević).

CRVENA ZVEZDA:Rajković - Cvetković, Jovanović, Lazić, Anđelković - Ristić (od 73. Bosančić), Lazović, Stojanović (od 89. Savićević), Katai - Parker, Orlandić (od 57. Jović).

Sudi: Aleksandar Vasić.

JAGODINA: Perić - Filipović, Gašić, Mihajlović - Đurić, Savković, Mitošević, Lepović, Martinović - Jovančić, Šušnjar.

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Cvetković, Jovanović, Lazić, Anđelković - Ristić, Lazović, Stojanović, Katai - Parker, Orlandić.

Sudi: Aleksandar Vasić.

TOK UTAKMICE:

3 - Opasan napad Jagodine i šut Đurića iz prve, ali je poluvolej veziste domaćih prohujao pored leve stative gola Crvene zvezde. Rajković je, ipak, bio "na" lopti.

8 - Nova VELIKA šansa za Jagodinu, ovog puta je loše šutirao Savković, ali iz znatno bolje pozicije nego Đurić pet minuta ranije. Savković je izašao sam pred Rajkovića i sa 13, 14 metara šutirao pored gola. Uzdasi!

...
Izvor: YouTube


10 - Ukazuje se pomoć Zvezdinom debitantu, Orlandiću, koj je u jednom duelu dobio lakat u bradu od bivšeg štopera crveno-belih, Mihajlovića. Ipak, nastaviće igru.

11 - Nova stopostotna šansa za Jagodinu! Domaćin je razbio gosta u prvih 10 minuta, ali Savković je ponovo bio neprecizan. Ovog puta glavom! Centrirao je Đurić sa desne strane, Savković bio sam "kao duh", ali sa šest metara nije uspeo da pogodi okvir gola.

Jagodina je mogla, tj. morala da povede bar iz jedne od dve šansi koje je imao Savković.

15 - GOOOOOOL! Zvezda vodi!

Surova kazna za promašaje domaćina. Crveno-beli su osvojili loptu na 35 metara od svog gola, usledio je brz pas ka Stojanoviću, Orlandić je "povukao" na unutra, a Lazović ušao u sprint po svojoj, desnoj strani, Zvezdin "plej" Stojanović uputio je pravi pas u prostor, a zimus neuspešno sklonjeni Lazović potvrdio klasu.

Čim je ušao u 16 metara, iako iskosa sa desne strane, poslao je neodbranjiv udarac pod prečku i poslao Sever u trans - 0:1.

...
Izvor: YouTube

Jagodina nije, Zvezda jeste!

25 - GOOOOOL! Već je 0:2! Prvenac, i to kakav, postiže Katai!

Dugo se lopta motala po kaznenom prostoru Jagodinaca - pokušavao je Orlandić, dodirivali je Stojanović i Cvetković, da bi na kraju došla do Aleksandra Kataija, koji je "zategao" sa oko 20 metara i pogodio.

Stojanović je upisao još jednu asistenciju.

...
Izvor: YouTube


29 - Lalatović je na kratko digao Mbođa sa klupe, jer je Lazić tražio pomoć posle oštrog duela na sredini terena, međutim Mbođ će morati da sačeka na debi, jer se standardni štoper crveno-belih oporavio.

35 - Uprkos vođstvu od 0:2, šampion ima loptu i diktira tempo. Jagodina je potpuno "nestala" sa terena u 11. minutu, kada je Savković promašio svoju drugu, a treću šansu za Krunićev tim od početka.

U šansama za gol 3:2, u golovima 0:2, s tim da se već dugo Zvezda pita za sve na terenu.

40 - Šansa za Zvezdu, ali Orlandić nije bio precizan iskosa sa desne strane. Svemu je prethodio dribling Kataija koji je bio oboren, sudija Vasić je prepoznao trenutak i pustio prednost, a u nastavku akcije snažni centarfor crveno-belih nije uspeo da "obori" loput koja je prohujala preko prečke.

42 - Posle dugo vremena Jovančić je ušao u šansu za Jagodinu, ali je bio izblokiran. Dugu loptu, koja je prebacila Zvezdinu odbranu uspeo je da smiri na ivici šesnaesterca, driblingom je izbacio Jovanovića, ali je drugi štoper crveno-belih Lazić stigao da pokrije kolegu i klizećim startom zaustavi šut snažnog napadača, tako da Rajković nije imao potrebu da reaguje.

POLUVREME: Zvezda ima dva gola prednosti, sasvim zasluženo ako se pogleda prikazano u svih 45 minuta, međutim fudbaleri Jagodine isključivi su krivci što prvi nisu stigli do vođstva. Bolje su ušli u meč, načeli Zvezdinu mladu odbranu, u kojoj nema rovitog Pavićevića, ali sve su promašili. Najviše Savković. Kada se igra Zvezde konsolidovala, stigli su i golovi, lepi za oko i važni samopouzdanje.

Može se reći da je Zvezda odigrala najboljih pola sata posle dugo, dugo vremena.

Ostanite sa nama pratićemo događaje UŽIVO i u drugom poluvremenu.

DRUGO POLUVREME:

27 - Penal za Zvezdu! Opravdano.

Do ničije lopte u kaznenom prostoru Jagodine prvi je stigao Anđelković, Đurić je visoko podignutu nogu spustio na stopalo Zvezdinog beka, koji je pao, a sudija Vasić bez dvoumljenja pokazao na belu tačku i Đurića kaznio žutim kartonom.

Loptu je namestio Parker i obrukao se. Prenapregnut, opalio je preko gola i poslao fudbal na jedinu tribinu na kojoj nema navijača, južnu.

Czv
Izvor: YouTube


Zvezda je mogla da reši meč već u prvih 120 sekundi od povratka iz svlačionica.

59 - Prva izmena na meču, mladi Jović ide u špic umesto Orlandića.

62 - GOOOOOL! Umesto 0:3, sada je 1:2 i utakmica je ponovo otvorena.

Posle okruglo 50 minuta igre od poslednje šanse, Jagodina je postigla gol. Lepović bio je potpuno sam na 30-ak metara od gola Rajkovića, stao je, pogledao, video da se Šušnjar iskrao iza leđa Lazića, koji ga je izgubio iz vidokruga, poslao mu levom nogom idealnu loptu, koju je napadač Jagodine primirio i onda iskosa sa desne strane zatresao mrežu za 1:2.

Jagodina
Izvor: YouTube


Utakmica je ponovo otvorena!

65 - GOOOOOL! Šok za Zvezdu, 2:2!

Opet preko Lazića, ovog puta Jovančić! Đurić je fantastično izveo slobodnjak sa desne strane, poslao je loptu na peterac, gde je visoki centarfor Jagodine bio na pravom mestu i glavom poslao loptu u mrežu nemoćnog Rajkovića. Sada je nerešeno... Crveno-beli se nemo gledaju.

Jovančić
Izvor: YouTube


Kakav meč, koji je zapravo mogao da bude rešen još u 48. minutu!

69 - Prva izmena i u Jagodini, umesto strelca gola Jovančića u igri je Milinković.

78 - Zvezda je apsolutno izgubila igru iz prvog poluvremena, igrači Jagodine su pokretniji i agresivniji. Teško je reći da li je Parkerov promašaj "ubio" crveno-bele ili jednostavno nisu izašli spremni za drugo poluvreme, misleći da su rešili posao u prvom.

Od drugog gola Jagodine traje jalova inicijativa gostiju.

79 - GOOOOOOOL! Neverovatno!

U jednoj dugoj, dugoj akciji, koja nije "ličila ni na šta", Zvezda je vratila vođstvo - 2:3! Strelac je bio Lazović i to, može se reći, slučajno. Strelac prvog gola uputio je lagan centaršut na peterac, upućen Joviću, koji je pokušao u padu da zahvati loptu glavom, ali bolje za sve u Crvenoj zvezdi što nije...

...lopta je završila u mreži i bez toga!

Car
Izvor: YouTube


86 - Zvezda u defanzivi u finišu utakmice, posao im olakšava nervoza kod igrača Jagodine.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC