• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazović za MONDO: Kako bih pred ljude?

Autor mondo.rs

"Ma, glupa priča... Ne bih dozvolio da odem na nedostojan način. Ističe mi ugovor, ali boriću se do kraja više nego ikad", kaže junak Zvezdine pobede u Jagodini tik nakon što je uspavao sina.

 Lazović za MONDO: Kako bih pred ljude? Izvor: MN PRESS

Dogovoreni telefonski razgovor sa junakom Zvezdine pobede u Jagodini morao je da bude odložen na pola sata, sat.

"Zovem ja tebe čim mali zaspi. Sam sam sa njim pa moram da ga uspavam. Brzo ću", poslao je Darko Lazović poruku u vreme kada je bio dogovor da se čujemo.

U radno vreme golgeter i asistent, u slobodno vreme brižni otac, koji odlično dribla i na delu terena između spavaće sobe i kuhinje, naročito kad supruga Ivana ostavi same sina Stefana i njega.

"Ostajemo sami, to su najlepši trenuci, naročito zbog toga što ga supruga najčešće čuva, jer sam ja često u karantinu, na putovanjima, treninzima, pripremama... Zato se trudim da svaki trenutak koji mogu provedem s malim, a eto dogodi se da ostanemo sami i onda je na meni i da ga uspavam i nahranim i sve ostalo...", kaže Lazović na početku razgovora za MONDO.

Da li te to opušta?

"Kako ne? I kada je loše i kada je dobro, čim uđem u kuću sve postane drugačije kada ga vidim. I mir i snagu pronalazim u porodici".

Ovog puta vratio si se kući posle dobro obavljenog zadatka...

"Jeste, ovog puta je stvarno bilo dobro. I rezultat i igra", rekao je i nastavio:

"Mislim da smo odigrali zaista odličan meč, osim tog jednog perioda, kada je stvarno nastao 'prekid filma'. Malo sam nezadovoljan zbog načina na koji smo otvorili utakmicu, opet je to bilo bojažljivo, ali smo brzo zbili redove, podigli nivo igre, dali dva gola i imali taj penal za treći, praktično smo se za sve pitali", ocenio je.

MALO NEDOSTAJE DO 150. UTAKMICE...


Darko Lazović je ove sezone odigrao 18 utakmica za Crvenu zvezdu, od čega 16 u Superligi i postigao je četiri gola, uz jednu asistenciju. Od dolaska iz čačanskog Borca, popularni "Laza" ima na svom kontu 26 golova, 26 asistencija na 128 utakmica, uz titulu prvaka i dva Kupa.

"Ali, da li nas je penal sputao ili smo pomislili da je gotovo, u samo nekoliko minuta učinili smo da sve postane neizvesno. Na sreću, našli smo način da uzvratimo posle 2:2 i dođemo do pobede, koju smo prikazanom igrom i zaslužili".

Kažeš, "na sreću"?

"Jeste, bio je čist centaršut, niko nije zahvatio loptu i ona je ušla. Sreća jeste, ali zaslužena", sa osmehom kaže Lazović, koji Zvezdin dres nosi od 2009. godine.

Deluje da je i Luka Jović mogao da bude strelac presudnog gola?

"Njemu je i bila namenjena. Video sam Luku da se otkrio i verujem da bi stigao da 'dohvati' loptu i postigne gol, da ga čuvar sve vreme nije vukao, što se uostalom i vidi na snimku. Luka nije stigao, ali je lopta ušla u gol i to je najvažnije. Da li je pripisan meni, to zaista nije toliko bitno, bitno je da smo posle kiksa u Nišu uzeli tri boda i smanjili prednost za Partizanom. To nam mnogo znači".

Izvor: MN PRESS Kako je izgledao trenutak kada se Jagodina vratila na 2:2.

"Iskreno, samo sam gledao semafor i računao koliko još vremena imamo. Nisam uopšte razmišljao 'šta ako ovo, šta ako ono'. Nije bilo prijatno, moglo je da bude 0:3, a bilo je 2:2 očas posla, međutim nije bilo mnogo priče među nama na terenu, samo smo zapeli i dali smo gol na vreme. Kad se utakmica završila, laknulo nam je, ali je svima bilo jasno da tako nešto ne sme nikad više da se ponovi", upozorava igrač sa najdužim stažom u klubu.

"Ovog puta je ušla, neki drugi put neće. Zato moramo da budemo koncentrisani svih 90 minuta i svako mora da bude svestan da ni 2:0 na poluvremenu ne garantuje pobedu".

Prošle zime preživeo si ne prvu, ali možda i najveću nepravdu od kad si u Zvezdi. Ne samo da ti je traka data, pa uzeta, o čemu si saznao iz medija, već je pred kraj priprema usledio i veoma neprijatan razgovor u kojem si zapravo bio ucenjen.

Koliko ti, upravo zbog toga, znače golovi u Jagodini?

"Znači mi, naravno. I da se nije dogodilo zimus to što se dogodilo, opet bi mi značilo, jer ja nikad nisam ravnodušan kada je Zvezda u pitanju. Ja stvari posmatram ovako, imam još šest meseci ugovora i imam obavezu prema klubu i navijačima da dajem sve od sebe, da pokažem želju i da dokažem svima da i dalje mogu, da i dalje vredim, da sam i dalje potreban", rekao je Lazović i podvukao:

"Neću se ovde zaustaviti, radiću sve što mogu da bude još golova i asistencija, samim tim i pobeda, pa ko zna... Možda to bude dovoljno da prestignemo Partizan, a ja sam uveren da je to moguće".

Bilo je onih koji su, što javno, što u neformalnim razgovorima, smatrali da ćeš otaljati ovu poslednju polusezonu, da ćeš samo nepotrebno zauzimati mesto nekom novom klincu, itd.

"Ma, glupa priča...", bio je prvi komentar 24-godišnjeg fudbalera.

"Pa, kako bih pred tolike ljude izašao, a da nisam dao 100 odsto sebe? To nije način na koji želim da se završi ova priča između Zvezde i mene, ko želi da ga navijači pamte na taj način? Što se mene tiče, to što mi na leto ističe ugovor ne znači ništa osim da još snažnije želim da se oprostimo radosni i sa titulom prvaka. Ne bih sebi dozvolio da odem na nedostojan način", pričao je u dahu i otkrio šta će mu biti ciljevi do kraja sezone i selidbe u Đenovu.

"Da igram bolje, da dajem golove, da nameštam golove i da ređamo pobede. Ima još 13 kola, biće gusto, ali ova prva dva prolećna kola potvrdila su da je sve moguće i da ništa nije gotovo. Pričamo između sebe u klubu i imam utisak da svi razmišljaju tako i da će svako uraditi sve što je do njega da odbranimo titulu".

PROČITAO SAM ZA PANDEVA...


"Pročitao sam, zanimljiv transfer. Ali, daleko je Đenova, mnogo toga moram da završim pre leta, sve ono o čemu smo pričali...", kaže budući fudbaler Đenove.

Da li će možda večiti derbi odlučiti o novom šampionu?

"Može da se dogodi, ali rano je. Zapravo, retko kada je u poslednjih nekoliko sezona derbi odlučio prvaka. Na kraju, nije više pitanje samo da li će prvak biti Zvezda ili Partizan, tu su i Čukarički i Vojvodina i bilo bi pogrešno razmišljati o tome da će večiti derbi na našem stadionu rešiti titulu prvaka, jer bi onda titula mogla da bude rešena znatno pre toga".

Već u subotu, Zvezda - Vojvodina?

"To je, posle meča sa Partizanom, naš drugi najveći rival i druga najveća utakmica. Oni zaista pružaju dobre partije, imaju odlične igrače i nikada se ne brane. Siguran sam da će doći da se nadigravaju, a verujem da će to biti prilika i za nas da potvrdimo ovu pobedu nad Jagodinom, koja nam je podigla samopouzdanje", kaže tradicionalno skromn i staloženi "precrtani kapiten" Crvene zvezde, Darko Lazović na kraju razgovora za MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC