• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvele govorom naježio zvezdaše

Autor mondo.rs

Dug i glasan aplauz dobio je Vladimir Cvetković na proslavi 70. rođendana Crvene zvezde. Nije krio emocije, kao ni mnogi koji su ga slušali.

 Cvele govorom naježio zvezdaše Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Vladimir Cvetković odavno nije prisutan u medijima i javnosti, ali njegove zasluge ne blede. Tvorac najvećeg uspeha u istoriji našeg fudbala došao je u Crvenu zvezdu u sredu i na proslavi 70. rođendana održao emotivan govor.

Kada je završio, krcata sala stadiona "Rajko Mitić" dugo mu je aplaudirala.

Pred velikim brojem gostiju, aktivnih sportista, trenera navijača i dobitnika godišnjih nagrada, prvi operativac Zvezde iz dana kada je bila šampion Evrope i sveta stao je pred mikrofon i rekao:

"Čast mi je što mogu da zahvalim Zvezdi što nam je omogućila da doživimo najviše moguće trenutke života. Znam da svi izbori i sve nagrade mogu da budu veće ili manje. Pored nagrađenih ovde, postoje još dve grupacije sportista zaljubljenika u Zvezdu, koji nagrade nisu dobili. Jedna grupa, nažalost više nije sa nama, ali druga - mnogo jača grupa, su mladi, koji imaju vremena da za neke od narednih jubileja prime ovu nagradu. Šta reći drugo osim 'Zvezdo, hvala ti što postojiš!'".

Cvetković je rođen u Loznici 1941. godine, a pre funkcionerske karijere bio je košarkaš Zvezde i reprezentativac. Njegovim košem sa linije slobodnih bacanja, reprezentacija SFR Jugoslavije "dokrajčila" je 1968. u Meksiku selekciju Sovjetskog saveza na Olimpijskim igrama. Tako je osvojila prvu olimpijsku medalju u istoriji naše košarke.

U sredu je proslavi 70. rođendana Sportskog društva Crvena zvezda dao i lični pečat.

"Izneo bih i jedno lično viđenje povodom priznanja. Ima trenutaka u životu kada stvarnost nadmaši i najlepše snove. Kad si mlad, sanjaš da ćeš jednog dana obući crveno-beli dres. A onda ga oblačiš, onda postaješ Zvezdin sportista, daješ koševe, golove, plivaš, trčiš, skačeš... I po završetku sportske karijere nastavljaš da živiš i radiš u svojoj Zvezdi. I onda, pri kraju tog sportskog života, doživiš da je svaki dan smešan u odnosu na stvarnost i da ti za godine življenja sa Zvezdom, Zvezda kaže: 'Hvala ti'. Neka živi naša Zvezda", završio je popularni "Cvele".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC