• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OFK spavao, Jovanović ga probudio, Čupić sačuvao

Autor mondo.rs

Golom svog najiskusnijeg igrača, "romantičari" savladali Napredak (1:0) i ostali u gornjoj polovini tabele. Kruševljani i dalje na dva boda od opasne zone.

 OFK spavao, Jovanović ga probudio, Čupić sačuvao Izvor: MN PRESS

Ivica Jovanović, ofanzivni univerzalac OFK Beograda
Izvor: MN PRESS
Dok veliki broj mladih igrača svakih šest meseci dolazi i odlazi iz OFK Beograda, najkonstantniji među "romantičarima" ostaje na Karaburmi, gde i dalje predvodi plavo-belu četu.

Ivica Jovanović (27), iskusni polušpic, još jednom je u nedelju potvrdio svoj nemereljiv značaj za tim Dejana Švabe Đurđevića. Postigao je gol protiv Napretka, za prvu "prolećnu" pobedu ekipe sa Omladinskog stadiona, a šestu ligašku ove sezone.

OFK BEOGRAD - NAPREDAK 1:0(0:0)

Strelac jedinog gola ušao je u igru u 56. minutu umesto Dejana Dražića i ubrzo "prelomio" utakmicu, uz pomoć raspoloženog golmana Stefana Čupića, koji je u završnici odbranio nekoliko opasnih šuteva gostiju.

Odluka je pala u 64. minutu, kada je Nikola Aksentijević centrirao sa desne strane i pronašao Jovanovića, koji je glavom postigao svoj četvrti gol ove sezone. On je i najbolji strelac (4 gola) i najbolji asistent ekipe (6).

Zanimljivo je da OFK Beograd u čitavom prvom poluvremenu nije uputio NIJEDAN šut ka golu Kruševljana. Iz prve i jedine konkretne prilike - pogodio je mrežu i osvojio tri boda.

"Rekao sam igračima da i mi imamo pravo na slabo poluvreme. Nijedna ekipa nije pretrpela ovoliko promena, a iskustvom Ivice Jovanovića osvojili smo bodove, koji su najvažniji", rekao je za "Arenu sport" trener OFK Beograda Dejan "Švaba" Đurđević.

U odnosu na mnogima spornu utakmicu protiv Spartaka, on je napravio nekoliko promena.

Kapitena Bogdana Planića opet je upario sa Milanom Gajićem, kraj desne aut linije ponovo je zaigrao Nikola Aksentijević, dok je na mesto defanzivnih vezista opet izveo prve opcije - Milana Gajića i Sašu Zdjelara. Neposredno iza napadača ponovo je zaigrao Dejan Dražić, dok je u špicu šansu dobio mladi Komnen Andrić.

Izvor: MN PRESS "Pre svega, rekao sam i pre utakmice da je ovo veoma specijalan trenutak za svaku ekipu, jer određuje da li ekipa ide gore na tabeli ili u borbu za opstanak. Napravio sam dosta promena prošli put, jer sam imao četiri povređena igrača. Nisam to hteo da potenciram. Napredak nas je najviše namučio na ovom terenu", dodao je Đurđević.

Beograđani ne mogu biti potpuno zadovoljni, jer su tokom utakmice protiv Napretka zbog povrede ostali bez kapitena Bogdana Planića, koji je - prema prvim informacijama - osetio oštar bol u zadnjoj loži, zbog kojeg je morao pre drugih u svlačionicu.

REZULTATI 18. KOLA:

OFK Beograd - Napredak 1:0 (0:0)
/Jovanović 64'/

U subotu:

Mladost - Spartak 3:2
/Frajdej pen 10, 26, pen 59 - Ivanović 77, 82/

Rad - Voždovac 2:0
/Veselinović 60, Simić 90+7/

Radnički 1923 - Novi Pazar 1:1
/Milovanović 4 - Radivojević 79/

Radnički Niš - Jagodina 1:0
/Popara 7/

Čukarički - Borac 1:1
/Matić 50 - Đerić 66/

Donji Srem - Partizan 1:2
/Spalević 78 - Kojić 36, 75/

Crvena zvezda - Vojvodina 3:0
/Parker 5, 35, Jović 53/

TABELA: Partizan 43, Zvezda 39, Čukarički 35, Vojvodina 33, OFK 26, Rad 25, Jagodina 24, Novi Pazar 24, Mladost 22, Spartak 21, Napredak 19, Donji Srem 19, Voždovac 17, Borac 17, Radnički Niš 17, Radnički 1923 11.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC