• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman Rome o tituli: Ne lažimo navijače

Autor mondo.rs

"Ne možemo da odigrano nerešeno osam od deset utakmica, pa da pričamo o napadu na Skudeto".

Roma nije nedeljnim remijem razočarala navijače. Da bi ih razočarala, oni bi morali da veruju da je "vučica" u stanju da pobeđuje i osvoji titulu.

I ove sezone, ona to definitivno ne može i to je jasno svima na Olimpiku, još od kraja Božićne pauze. 

Te večeri, 6. januara, vicešampion Italije pobedio je Udineze u gostima i započeo seriju posrtanja, koja će ga i ove sezone koštati dugo čekane titule. U međuvremenu, odigrao je devet ligaških utakmica i pobedio samo JEDNOM, uz OSAM remija.

Posmatrano od početka decembra, skor Rome u Seriji A je: 13 utakmica - tri pobede - deset remija. Dakle, od mogućih 39 bodova, osvojila je polovinu - 19! Sa takvim učinkom i sa Juventusom kao rivalom, nemoguće je pričati o napadu na titulu prvaka Italije.

To je u nedelju konstatovao i Morgan De Sanktis, čuvar mreže "vučice", koja je sada druga na tabeli, sa osam bodova manje od "Stare dame" i utakmicom više, kao i sa pet više od Napolija, koji je treći i koji je takođe odigrao meč manje od tima Rudija Garsije.

"Nismo više u stanju da igramo uzbudljiv i atraktivan fudbal", konstatovao je čuvar mreže u nedelju, posle još jednog remija, protiv Kjeva u gostima.

"Pričamo jedni sa drugima tokom sedmice i pitamo se šta da radimo. Zaista činimoi sve, ali jednostavno ne nastupimo kako smo se dogovorili. Ne pokazujemo ono za šta se pripremimo", dodao je De Sanktis.

Bez ikakve dileme, Roma i dalje ima najbolji tim u Italiji posle Juventusa, bez obzira na zjapeću rupu u napadu, koja je ove sezone koštala previše bodova. Uprkos velikim očekivanjima, njeni navijači čekaće titulu bar do 2016. A, čekaju je od davne 2001, kada je treći Skudeto unet u vitrine "vučice".

Još jedna neuspešna potera za trofejom unela je i mnogo gorčine u usta golmana Rome.

"Neću da tražim žrtvene jarce. Imamo skup mana i problema, koji nas dovode do toga da ne možemo da igramo kako bismo hteli. Naši protivnici imaju balansirane ekipe, igraju defanzivno protiv nas i ne možemo da ih 'probijemo'. Zadatak nam je da to uradimo", dodao je De Sanktis, pa se još jednom osvrnuo na šampionsku trku.

"Jasno je kao dan da ne možeš da odigraš nerešeno osam od deset utakmica i da zavaravaš i lažeš sebe i navijače Rome pričama o napadu na Skudeto. Moramo da pogledamo preko ramena, da shvatimo greške, ali nam cilj ostaje nepromenjen - da pobedimo u svakoj utakmici".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC