• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katai za MONDO: Nisam pričao s Parkerom

Autor mondo.rs

Aleksandar Katai nije više onaj Aleksandar Katai od jesenas i to se vidi na terenu. Golovi i asistencije, energija i kreativnost na sredini terena i, konačno, pohvale od trenera Lalatovića.

Fudbaleri Crvene zvezde, konačno, razigrani i efikasni.

Posle svega 18 golova u prvih 16 kola, crveno-beli su postigli šest u dve važne pobede nad Jagodinom (2:3) i Vojvodinom (3:0), u utakmici koja je zadovoljila ukuse i onih najzahtevnijih među navijačima Zvezde.

U osvajanju ovih šest bodova, probuđeni Aleksandar Katai učestvovao je sa lepim golom i dve asistencije.

Doduše, jednu od te dve asistencije teško možemo nazvati planiranom, jer je Katai u 5. minutu utakmice sa Vojvodinom bio u gol šansi, predriblao Vanju Milinković-Savića, ali onda morao da popusti pred Džošuom Parkerom, koji je "pokupio kajmak" i, doduše iz ofsajda, doveo Zvezdu u vođstvo od 1:0.

Ovaj Parkerov potez, između ostalih, prokomentarisao je i trener Nenad Lalatović, koji je posle utakmice rekao to ne sme da se ponovi.

A, Katai?

"Nisam, nisam mu zamerio, nismo ni pričali o tome... Nije se dogodilo ništa specijalno, takvih stvari uvek ima i, što se mene tiče, najvažnije je to što je lopta završila u mreži", rekao je Zvezdin kreator igre, kojem se baš nije dalo da postigne pogodak protiv svog bivšeg kluba.

Parker mu je ukrao gol, potom mu je Milinković-Savić "skinuo" zicer posle udarca glavom u drugom poluvremenu, a Katai je u finišu utakmice propustio da jedan odbitak posle šuta Aleksandra Kovačevića "vrati" u mrežu, nakon što je Vošin golman uspeo samo da odbije loptu...


"Nije htela u gol, definitivno... Ali, ne uzbuđujem se oko toga, jer će golovi doći ako nastavimo da igramo ovako, kao u poslednje dve utakmice", rekao je.

Da je "ušla", da li bi proslavio?

"Bih. Ono što je bilo, ostaje iza nas i tako je uvek u životu. To nikako ne bi značilo da ne poštujem Vojvodinu, to je moj bivši klubu u kom sam mnogo naučio i koji mi je mnogo toga dao, ali ja sam sada igrač Crvene zvezde i zato bih proslavio gol da sam ga postigao".

Da li je ovo bila najbolja igra Zvezde od kada si u klubu i koliko vam znači što ste konačno "preslišali" nekog rivala?

"Naravno da nam je ovo najbolje izdanje i to protiv jakog protivnika, što nam mnogo znači. Ali, to nije bilo slučajno. Čim smo izašli na teren i osetili energiju s tribina, bilo nam je lakše, navijači su napravili sjajnu amotsferu i dali nam dodatnu snagu. Ponelo nas je navijanje od prvog minuta...", obratio se Katai i 12. igraču ekipe.



Može li Zvezda da nastavi u ovom tempu, efikasno i lepo za oko?

"Možemo i moramo. Vidi se da smo spremniji, uigraniji, popravili smo efikasnost, sve više igrača postiže golove i to nas hrabri. Ako hoćemo da odbranimo titulu, a hoćemo verujte, ne smemo da se zadovoljimo jednom ubedljivom pobedom, već moramo u svaku utakmicu da uđemo jednako odgovorno i motivisano", poručuje 24-godišnji fudbaler, kojeg je Zvezda, posle nekoliko neuspešnih pokušaja, konačno dovela prošlog leta.

Doduše, na pozajmicu iz Olimpijakosa. Međutim, nije od starta sve krenulo kako treba...

"Slažem se, došao sam u veliki klub i od mene se mnogo očekivalo od prvog dana, ali nisam uspevao to da uzvratim iz više razloga. Prvo, kao tim nismo odradili pripreme zajedno, a ni ja lično nisam uspevao da podignem fizičku pripremu, pa i formu. Sada, kada smo skupa prošli sve ono što je potrebno, i ja se bolje osećam, svežiji sam, kondicija mi više nije problem", kaže Katai.

A, deluje da si i pronašao pravu poziciju u timu?

"Tačno, meni odgovara to mesto u sredini iza napadača, a trener je to prepoznao i to je isključivo njegov pun pogodak. U isto vreme, to je i obaveza za mene da nastavim ovako. Prija mi ta uloga, mislim da tu mogu dosta da pokažem", poručuje Katai na kraju razgovora za MONDO.

Posle deset nastupa u prvenstvu i Kupu bez statističkog učinka, gola ili asistencije, usledio je prvenac u Zvezdinom dresu u pobedi nad OFK Beogradom, 29. novembra, a ovog proleća - divan gol za 0:2 u Jagodini, asistencija za prvenac Luke Jovića za 3:0 protiv Voše i taj jedan gol koji je poklonio kolegi iz navale, Parkeru.

Navijači s nestrpljenjem čekaju naredne runde da vide koliko (još) može Katai. A, može mnogo...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC