• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Davor Šuker tražio i dobio podršku FSS

Autor mondo.rs

Prvi čovek Hrvatskog fudbalskog saveza Davor Šuker danas bio je u Kući fudbala u Staroj Pazovi. "Šuker je ovde uvek dobrodošao", izjavio Tomislav Karadžić.

Davor Šuker, legendarni hrvatski golgeter, a danas prvi čovek hrvatskog fudbala, bio je danas u poseti Fudbalskom savezu Srbije, gde je tražio podršku za svoju kandidaturu za članstvo u Izvršnom odboru UEFA.

Posle razgovora, predsednik FSS Tomislav Karadžić je u ime Saveza dao Šukeru podršku, izjavivši i da je Šuker uvek rado viđen gost u Srbiji.

"I da Davor nije došao u ovu posetu, imao bi podršku Fudbalskog saveza Srbije. Srećan sam, ipak, što je došao, zapravo on je ovde uvek dobrodošao. Naša dva Saveza su i do sada imala saradnju na visokom nivou, očekujem da se tako nastavi i u budućnosti", rekao je Karadžić, prenosi sajt FSS.

Šuker se nadovezao da ceo region muče isti problemi.

"Za članstvo u Izvršnom Komitetu UEFA bilo je neophodno da sastavim sopstveni program i sa njim upoznam što veći broj članica UEFA. Razumljivo, jedna od obaveznih stanica bila je i Srbija gde sam se susreo sa starim prijateljima i kolegama s kojima imam kvalitetnu saradnju. Nadam se da ću uspeti u sopstvenim planovima, da ću se uključiti u rad organa UEFA i da ću na taj način, pored ostalog, biti u mogućnosti da pomognem brojnim zemljama u regionu s obzirom da nas muče gotovo iste brige", rekao je Šuker.

U saopštenju Saveza dodaje se da je ovaj susret iskorišćen i za razgovor o brojnim aspektima regionalne saradnje odnosno o problemima s kojima se suočavaju fudbalske organizacije ovog dela Evrope.

Iako nije precizno navedeno, moguće je da je jedna od tema razgovora bila i predlog za organizovanjem regionalne lige u fudbalu, projektu koji je Šuker predstavio tokom nedavne posete Skoplju.

Prema njegovoj ideji, ta liga bi se igrala u prolećnim terminima. Liga bi počela 2018. godine, a nastupali bi svi klubovi iz država bivše Jugoslavije koji bi se kvalifikovali u evropske kupove te sezone, a iz njih ispali u jesenjem delu.

Pobednik lige, koja bi se igrala po kup sistemu, imao bi osigurano mesto u grupnoj fazi Lige šampiona. Poraženi finalista lige bi išao u poslednje pretkolo Lige šampiona, odnosno imao bi obezbeđen nastup bar u Ligi Evrope.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC