• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debakl Vojvodine!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Vojvodine doživeli su najubedljiviji poraz na "Karađorđu" od formiranja Superlige Srbije. Novi Pazar prekinuo niz od sedam mečeva bez trijumfa, novi kiks Čukaričkog.

Debakl Fudbalskog kluba Vojvodina u sezoni 2014/15!

Ne samo da je još 2014. godine prepušten Kup osvojen posle 100 godina, već su talentovani igrači potpuno posustali posle jesenjeg derbija sa Partizanom u kom su imali priliku da se osame na čelu tabele.

Od tada, počeo je "kolaps" ekipe Zorana Marića, koji je vrhunac doživeo u poslednja dva kola. Voša je u prvih 16 utakmica u Superligi primila 17 golova, a onda sedam u dva meča sa Crvenom zvezdom i Jagodinom.

Pre sedam dana u Beogradu - 3:0, ove subote popodne u Novom Sadu - 1:4 (1:3).

Marićev tim je u prvih deset kola osvojio 25 od 30 mogućih bodova, uz skor 8-1-1, a računajući i pomenuti poraz u Humskoj, golom Petra Škuletića u 33. minutu, do danas je ovaj tim osvojio samo 8 od 27 bodova (skor 2-2-5). Ovog proleća: 0:0, 2:1, 0:3, 1:4!

Do ovog popodneva, računajući od sezone 2006/07, najubedljiviji poraz Voše kod kuće bio je onaj u derbiju sa Partizanom, 29. septembra 2012. godine, kada je bilo 0:3. Crvena zvezda i Spartak pobeđivali su Vojvodinu rezultatima 5:1, doduše kao domaćini, prvi 14. aprila 2008, a drugi 21. aprila 2012. godine.

Vojvodina ni peti uzastopni put nije pobedila Jagodinu kod kuće: 0:0, 0:0, 1:1, 0:1, 1:4.

Ako je za utehu Novosađanima, izgleda da je iz dugo priželjkivane trke četiri tima za titulu prvaka eskpresno ispao i Čukarički. Tim Vladana Milojevića, posle serije od četiri pobede koja je "brđane" podigla na treće mesto tik iza Crvene zvezde, zabeležio je i drugi uzastopni remi.

Pre sedam dana dva boda otkinuo im je Borac kao gost (1:1), ove subote Voždovac kao domaćin - 0:0.

Posle serije od sedam utakmica bez pobede u Superligi, započete još 1. novembra posle pobede nad Radničkim iz Niša od 3:1, fudbaleri Novog Pazara pronašli su lošijeg od sebe!

To OFK Beograd, koji igra jako loše ovog prolaće, računajući i finiš jesenjeg dela. U drugom od tri susreta pred zatvorenim tribinama, Pazarci su pobedili rezultatom 3:1 (1:0).

Bio je to treći poraz "romantičara" u šest kola, uz samo jednu pobedu zabeleženu pre sedam dana kod kuće u meču sa Napretkom (1:0).

Novi Pazar je u prvih 45 minuta prilično nadigrao ekipu Dejana Đurđevića, ali Vladimir Radivojević nije iskoristio dve dobre šanse za gol, pre nego što je Miroljub Kostić iskoristio svoju prvu, u 31. minutu.

OFK je sa bele tačke u 53. minutu, preko Ivice Jovanovića, na kratko imao 1:1, ali je samo dva minuta kasnije Predrag Pavlović ponovo savladao Stefana Čupića. Gde je bio drugi, stigao je i treći gol, i to treći ovog proleća za Vladimira Radivojevića.

Prvi put kad je pogodio, Novi Pazar je bio poražen od Čukaričkog, pre sedam dana Radivojević je doneo bod ekipi na gostovanju u Kragujevcu, a ovog puta potvrdio važnu pobedu, koja je malo skinula pritisak sa trenera Milorada Kosanovića, ali i kluba, koji ove sezone muku muči sa huliganima u redovima svojim navijačima.

Igra pred praznim tribinama i gubi igrače, koji se suočavaju sa pretnjama smrću i cevima pištolja...

UŽIVO:

5 - VODI JAGODINA!

Derbi u Novom Sadu počeo je vođstvom gostiju, koji su izveli brz napad po desnoj strani, koji je završen ispucavanjem lopte u korner u poslednji čas. Visoki Danijel Gašić bio je najviši u skoku pred golom Voše i sa 7, 8 metara zakucao loptu glavom u mrežu domaćeg tima - 0:1!

11 - UZVRAĆA VOJVODINA!

Kratko je trajalo vođstvo gostiju. Ivanić je probio odbranu po levoj strani, ušao u šesnaesterac i "pogodio" Jovana Stojanovića, kojem nije bilo teško da pogodi mrežu i izjednačenje - 1:1!

15 - OPET JAGODINA!

Pljušte golovi na "Karađorđu". Jedva da se zaigralo posle izjednačenja, a gosti su ponovo poveli. Đurić je iskosa sa desne strane poslao pas preko odbrane Vojvodine, koja je bila visoko postavljena, ali koja nije uspela da uhvati Savkovića u ofsajdu. Brzonogi fudbaler istrčao je ispred Kordića, pre stigao do lopte, dao sebi for tako da je izbacio golmana Vojvodine iz igre i onda iskosa s desne strane ubacio loptu u praznu mrežu za - 1:2!

22 - VODI NAPREDAK!

Ndiaje nije želeo da se preda prilikom akcije u kojoj je prvo izgubio, pa osvojio loptu, potom uputio odličan centaršut na nekih 12, 13 metara od gola Mladosti, gde je Dimitrov bio priseban i precizan, pa Krznarić nije imao šanse - 1:0!

31 - NOVI PAZAR U PREDNOSTI!

Bolju igru, veću angažovanost i agresivniji pristup domaćin je krunisao posle pola sata igre. Ono što su pre toga promašivali domaći, pre svih Radivojević, nije Kostić. On je u gužvi pred golom Čupića uspeo da šutne loptu tako da ona kroz "šumu nogu" završi u mreži. Vođstvu Novog Pazara nije imao ko da se raduje, jer je ovo druga od tri utakmice koju Pazarci igraju pred praznim tribinama zbog ponašanja huligana iz dela njihovih navijača - 1:0.

5 - VODI ZVEZDA U SUBOTICI!

Pratite i ovu utakmicu na MONDU, radimo je UŽIVO.

39 - GOL ZA BORAC!

Asistent za remi protiv Čukaričkog pre sedam dana ovog puta bio je u ulozi strelca. Mladi napadač Borca Ožegović uspeo je da primi lep pas Jevtovića, izdrži duel sa čuvarom i onda iskosa sa desne strane pogodi dalji ugao golmana Radničkog i kapitena Trifunovića - 1:0!

40 - NOVI UDARAC ZA VOŠU!

U Novom Sadu sada je 1:3, zahvaljujući Lepoviću. Vezista Jagodine iskoristio je prostor koji se već neko vreme otvarao usled jalove inicijative Vojvodine, primio je loptu iskosa sa leve strane, dao sebi kratak for i onda šutirao "iz trka" tako da je ostavio Kordića bez šansi, a loptu u mreži za dva gola prednosti pred odlazak na poluvreme.

Voša je na kolenima!

DRUGA POLUVREMENA:

55 - BURAN POČETAK DRUGOG POLUVREMENA U PAZARU!

Dva gola za tri minuta, koja nije imao ko da vidi.

Prvo su "romantičari" izjednačili na 1:1 preko Jovanović u 53. minutu, koji je bio siguran izvođač najstrože kazne i tako kaznio dekoncentraciju Kosanovićevog tima po povratku sa pauze, međutim, domaćin je brzo odgovorio.

Pavlović je posle brze akcije ekipe vratio na 2:1, tako da je domaćin ponovo bliži da prekine seriju od sedam mečeva bez pobede.

64 - NOVI PAZAR REŠAVA?

OFK Beograd probao je brzo da vrati na 2:2, ali je sada 3:1. Brzu kontru odigrali su Kecap i rezervista Arsenijević, koji je snažno tukao sa desne strane, Čupić je odbranio, ali tako da je loptu odbio pravo na nogu Radivojević, koji je postigao treći gol za Novi Pazar na meču, ujedno i svoj treći ovog proleća.

Radivojević je bio strelac protiv Čukaričkog, Radničkog u Kragujevcu i sada protiv OFK Beograda.

68 - KOLAPS VOJVODINE!

U Novom Sadu - 1:4! Jagodina je posle dve propuštene šanse za tri gola prednosti iskoristila treću u nizu protiv potpuno demotivisane Vojvodine. Strelac je mogao da bude Stoicev, ali je odlučio da nesebično odigra do Martinovića, a bivši igrač Borca iz Čačka rutinski je poslao loptu iza Kordića, četvrti put - 1:4!

Vojvodina je primila 17 golova u prvih 16 kola, a onda sedam u dva (mada još nije gotovo).

90+2 - NAPREDAK NIJE POBEDIO!

Kad su svi u Kruševcu očekivali četvrtu pobedu u šest kola, dogodio se remi! U gužvi pred golom domaćina, u kojoj niko u crvenim dresovima nije uspeo da izbije loptu nekih 10-ak sekundi, najbolje se snašao rezervista, Ukrajinac Pavlov, koji je ušao u 60. minutu i doneo bod gostima minut pre odlaska na odmor - 1:1!

Njegov udarac sa 15 metara rastužio je Kruševac i razgalio Lučane!

REZULTATI 19. KOLA:

Borac Čačak - Radnički Kragujevac 2:0
/Ožegović 39, Zec 90+2/

Donji Srem - Radnicki Niš 0:0

Napredak - Mladost 1:1
/Dimitrov 22 - Pavlov 90+2/

Novi Pazar - OFK Beograd 3:1
/Kostić 31, Pavlović 55, Radivojević 64 - Jovanović 53/

Vojvodina - Jagodina 1:4
/Jovanović 11 - Gašić 5, Savković 15, Lepović 40, Martinović 67/

Voždovac - Čukarički 0:0

Spartak - Crvena zvezda (14.30, Arena sport 1)

Partizan - Rad (17.00, Arena sport 1)

TABELA: Partizan (-1) 43, Crvena zvezda (-1) 39, Čukarički 36, Vojvodina 33, Jagodina 27, Novi Pazar 27, OFK Beograd 26, Rad (-1) 25, Mladost 23, Spartak (-1) 21, Napredak 20, Donji Srem 20, Borac 20, Radnički Niš 18, Voždovac 18, Radnički Kragujevac 11.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC