• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina deca za tri boda u Subotici!

Autor mondo.rs

Crveno-beli protiv Spartaka upisali treću uzastopnu trojku sa tri postignuta gola!

 Zvezdina deca za tri boda u Subotici! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

 Crvena zvezda ponovo diše za vrat Partizanu! Uoči duela crno-belih i Rada (17.00) razlika je samo jedan bod.

Aktuelni šampion uspešno je prebrodio neugodno gostovanje u Subotici (neugodno pre svega zbog lošeg terena) i savladao Spartak 3:1 (2:1).

Strelci za crveno-bele bili su igrači ponikli u klupskoj školi, kojima je Nenad Lalatović ove sezone poverio važne uloge – Darko Lazić u 5, Mihailo Ristić u 29. i Luka Jović u 78. minutu. Gol za domaće postigao je Dejan Georgijević u 35, ali iako se očekivalo da bi taj pogodak mogao da vrati neizvesnost i uzbuđenje u meč, to se nije dogodilo.

Gosti su konstantno imali kontrolu nad dešavanjima na terenu i lopta se uglavnom nalazila na polovini Spartaka.

Još jednu odličnu partiju u drugom delu sezone pružio je Aleksandar Katai, koji je sjajno uposlio Luku Jovića u 28. minutu, kada je mladi napadač oboren u kaznenom prostoru domaćih, kao i Saša Stojanović, koji je izveo korner posle kojeg su gosti poveli i koji sve više deluje kao prava zamena za Nenada Milijaša na poziciji kreatora igre - mestu koje je tokom prvog dela sezone zadavalo velike glavobolje treneru Lalatoviću.

Pored "desetke", crveno-beli su izgleda pronašli i recept za efikasnost, pošto je ovo bila treća uzastopna utakmica u kojoj je Zvezda postigla tri gola (prethodno 3:2 protiv Jagodine i 3:0 protiv Vojvodine).


U odsustvu "gripoznog" Darka Lazovića, Lalatović je odlučio da meč počne sa svom trojicom napadača koje ima na raspolaganju, pa su na krilima igrali Parker i Jović, a u sredini Orlandić.

Hrabra taktika, s obzirom da je u pitanju gostovanje, pokazala se i kao uspešna.

Crveno-beli će u narednom kolu biti domaćin Napretku iz Kruševca, dok Spartak ide u Jagodinu.

SPARTAK: Mirković - Farkaš, Jakovljević, Antonić, Milošević – Maksimović, Ljubenović, Plavšić, Ilić (81. Lukić) – Georgijević, Ivanović (70. Mrkela).

ZVEZDA: Rajković – Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković – Ristić, Katai, Stojanović (75. Avramovski) – Parker (87. Gavrić), Jović, Orlanidć (59. Kovačević).

TOK UTAKMICE:

Izvor: MONDO Kraj!

- Poslednja izmena u timu Crvene zvezde. Od 87. minuta umesto Parkera će igrati Nenad Gavrić.

- GOOOOOL, 1:3! Posle iznuđenog penala Luka Jović se upisao u strelce. U 78. minutu defanzivci Spartaka uspeli su da blokiraju šut Parkera, ali se lopta odbila do Jovića koji ju je rutinski sproveo u mrežu.

- Odlični plejmejker Crvene zvezde Saša Stojanović ide van terena, a od 75. minuta umesto njega će igrati mladi Makedonac Daniel Avramovski.

- Luka Jović je imao dobru šansu, ali je slabo šutirao iz voleja posle centaršuta Anđelkovića sa leve strane. Bio je to 70. minut.

- Malo uzbuđenja u drugom poluvremenu. Spartak pokušava da priđe Zvezdinom golu, ali bezuspešno, dok gosti prete uglavnom udarcima sa distance, ali neprecizno. U toku je 67. minut.

- U 59. minutu prva izmena u meču. Umesto Orlandića na teren će Aleksandar Kovačević, defanzivni vezista Crvene zvezde koji je prethodno nastupao upravo za Spartak.

- Komična situacija u 57. minutu kada je Petar Orlandić pokušao da iscenira penal. Uspeo je napadač crveno-belih samo da dobije žuti karton za lošu glumu.

- Prva šansa u drugom poluvremenu viđena je u 54. minutu, kada je Katai šutirao sa 17 metara, ali visoko preko gola.

- Bez prilika u prvih pet minuta drugog dela. Spartak je u drugo poluvreme ušao nešto bolje (sigurnije) nego u prvo.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

- Početak drugog poluvremena kasnio je par minuta zbog sukoba navijača Zvezde sa policijom. Delije su upozorene da će tribina biti ispražnjena ukoliko se strasti ne smire, a ubrzo potom je meč nastavljen.

- Poluvreme. Zvezda je bila bolji rival u prvom delu utakmice, ali je ponovo dozvolila da bude kažnjena posle velikog promašaja kada je, kao i protiv Jagodine, umesto na 3:0 rezultat promenjen na 2:1. Tim golom Dejana Georgijevića najavljeno je, nadamo se, uzbudljivo drugo poluvreme.

- Umalo da Spartak izjednači u 40. minutu! Ponovo su domaći igrači prošli po levoj strani, ovaj put kapiten Torbica, ali je Georgijevićev šut iz okreta bio neprecizan.

- GOOOOOL, 1:2! Dejan Georgijević smanjuje zaostatak spartaka u 35. minutu! Milošević je lepo ubacio loptu sa leve strane u kazneni prostor gostiju, a mladi napadač bio potpuno usamljen na drugoj stativi, gde je sa ivice peterca iz prve šutirao u mrežu za svoj treći gol ove sezone.

gol
Izvor: YouTube


- Veliki promašaj Petra Orlandića u 34. minutu! Sjajno ga je kroz sredinu Spartakove odbrane proigrao Saša Stojanović (slično kao Katai Jovića nešto ranije), ali je korpulentni napadač crveno-belih loše šutirao, odnosno Mirković je uspeo da nogom odbranji njegov udarac.

- GOOOOOL, 0:2! Zvezda je u 29. minutu duplirala prednost golom Mihaila Ristića iz penala. Spartakov golman Nikola Mirković je oborio Luku Jovića kojeg je prethodno sjajno uposlio Aleksandar Katai. Odgovornost da izvede najstrožu kaznu preuzeo je Ristić i bio precizan!

gol
Izvor: YouTube


- Lopta je uglavnom na polovini domaćih, ali osim pogotka posle kornera, crveno-beli nisu stovrili još neku situaciju iz koje bi mogli da zatresu mrežu Spartaka. U toku je 20. minut.

- Zvezda mnogo ofanzivnija i potpuno kontroliše igru u prvih 10. minuta utakmice.

- GOOOOOL, 0:1! Crvena zvezda vodi pogotkom Darka Lazića u 5. minutu! Mladi štoper gostiju ostao je usamljen na drugoj stativi posle centaršuta Saše Stojanovića na prvu stativu, gde je Savo Pavićević glavom prosledio loptu dalje - do saigrača iz defanzivne linije.

Gol
Izvor: YouTube


- Luka Jović i Džošua Parker igraju na krilnim pozicijama, dok je Petar Orlandić zauzeo mesto centralnog napadača u timu Zvezde.

- Meč sudi Srđan Obradović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC