• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanovi radovi na tituli!

Autor mondo.rs

Partizan pobedio Rad 2:0 u gradskom derbiju 19. kola Superlige. Golovi Drinčića i vrlo dobrog Ninkovića. Podstrek za crno-bele pred polufinale Kupa i derbi sa Čukom. Rad razočarao.

 Partizanovi radovi na tituli! Izvor: MN PRESS

Zimski san za fudbalere Partizana je konačno završen.

Posle lošeg početka drugog dela sezone i dva remija u Humskoj protiv Voždovca i Radničkog iz Niša, buđenje lidera Superlige počelo je pre sedam dana u Novom Sadu protiv Donjeg Srema, a potpuni izlazak iz hibernacije dogodio se u subotu popodne na stadionu Partizana protiv Rada.

Gradski derbi pripao je "parnom valjku" 2:0 (1:0). Strelci za crno-bele bili su Nikola Drinčić i njegov imenjak Ninković u 31. i 50. minutu.

"Građevinari" su u Humskoj, osim na momente, pokazali vrlo malo od onoga što ih je svrstalo u najuspešniji klub u prva tri kola prolećnog dela prvenstva (sve tri pobede).

Partizan je bio bolji i zasluženo trijumfovao!

Tim Marka Nikolića, trenera koji se protiv Rada vratio na klupu Partizana posle tromesečne suspenzije posle utakmice sa Novim Pazarom jesenas, kontrolisao je dešavanja na terenu i iz takve igre postigao dva gola, a ujedno propustio priliku i da ubedljivije slavi. Pre svega da su više koncentracije u završnici imali Nemanja Kojić i Ninković. Prvi je oduševio atraktivnim potezom sredinom prvog poluvremena, a drugi je koji sekund pre odlaska na odmor pogodio prečku pošto je prethodno napravio dar-mar u
odbrani banjičkog kluba

Izvor: MN PRESS

Rad je prezentovao minimum svog napadačkog potencijala, što je nedovoljno da se Partizanu oduzmu bodovi ili barem pripreti sa tom namerom.

Prvom pogotku kumovao je 18-godišnji čuvar mreže Boris Radunović. Nikola Drinčić uspeo je da ga savlada iz "slobodnjaka" tako što je Radov golman krenuo u jednu, a lopta je išla upravo tamo gde je bio postavljen. Kada je odlučio da se vrati bilo je kasno.

Petar Grbić se u 51. minutu maestralno izborio za loptu na desnoj strani, uputio pravovremeni pas ka potpuno slobodnom Ninkoviću u kaznenom prostoru, a najbolji igrač crno-belih ovog proleća iz prve pogodio ugao i duplirao prednost Partizana.

Utakmica je u 70. minutu bila prekinuta od strane sudije Milana Jeremića na nekoliko minuta zbog toga što su navijači sa južne tribine istakli transparente nezadovoljni suđenjem na utakmicama koje bi mogle da odluče o tituli na kraju prvenstva.

Parola je glasila: Prvo je čudo kako jedan poziv menja sve, malo ucene da zaplaši sve vaše sudije. Nema dizanja kod ofsajda u stranu se gleda".

Igra fudbalera Partizana i dalje nije sjajna, ali je definitivno iz utakmice u utakmicu sve bolja i ta činjenica, sa evidentnim prostorom za dalji napredak, može da raduje pristalice "parnog valjka", pogotovo uoči meča sa Jagodinom u polufinalu Kupa (sreda, Humska) i Čukaričkim na Banovom brdu u 20. kolu Superlige.


PARTIZAN: Živković - Bandalovski, N. Ilić, Balažic, N. Petrović,  - Drinčić, Babović (od 90' Brašanac), Ilić Saša, Ninković, Grbić (od 80' Živković) - Kojić (od 88' Šaponjić).

RAD: Radunović, Đurić, Obradović, Mihajlović, Jelić (od 82' Marković), Gnjatić, Raspopović, Maraš, Milošević, Rodić (od 74' Nenadović), Simić (od 62' Mladenović).

Izvor: MN PRESS

TOK UTAKMICE:

Kraj utakmice

- Parole su sklonjene, meč je nastavljen.

70' Prekinuto u Humskoj zbog transparenta na južnoj tribini. Zbog ovih parola je Milan Jermić odložio nastavak meča: "Prvo je čudo kako jedan poziv menja sve, malo ucene da zaplaši sve vaše sudije. Nema dizanja kod ofsajda u stranu se gleda".

Usledilo je vređanje Zvezdana Terzića i premijera Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

65' - Nemanja Mihajlović stavlja na muke Živkovića. Odličan udarac fudbalera Rada u same rašlje, ali još bolja intervencija crno-bele "jedinice".

50' - GOOOOOL! Partizan vodi 2:0. Petar Grbić je završio sve i na kraju samo servirao loptu slobodnom Ninkoviću, koji sa penala, iz prve, pogađa golmanov levi ugao. Fudbaler Partizana bio je potpuno sam i nije imao težak zadatak.

...
Izvor: YouTube


Partizan je daleko bolji protivnik od Rada. Gosti su možda i najmanje pokazali od ekipa koje su ovog proleća igrale protiv crno-belih. "Parni valjak" zasluženo vodi golom Nikole Drinčića u 31. minutu.

45' - Ninković je sve dobro uradio, nanizao nekoliko igrača rada, vrhom kopačke udario loptu, ali se isprečila prečka. Ostaje 1:0 posle prvog poluvremena.

31' - GOOOOOL! Nikola Drinčić iz "slobodnjaka". Nezgodna lopta koja je "propadala", međutim vrlo loša reakcija Radunovića. Tinejdžer Rada je krenuo jednu stranu, Drinčić šutirao praktično po sredini, dovoljno da pogodi mrežu.

...
Izvor: YouTube


29' - Jelić postiže gol, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda. posle jednog perioda bez prilika izgleda da se u Humskoj zakuvava.

27' - Prelep pokušaj Kojića, atraktivno, iza leđa, ali je Radunović uz malo poteškoća sprečio da lopta pređe gol liniju. Centrirao je Nikola Ninković. Najbolja prilika!

10' - Nemanja Kojić se ubacio posle centaršuta Ivana Bandalovskog, nije bio u najboljoj poziciji, pa saim tim njegov udarac nije bio dovoljno precizan.

- Rad je vrlo opasan, a svaki napad momaka u plavim dresovima deluje da bi mogao da se izrodi u nešto dobro po njih.

- Zanimljiva scena na terenu, fudbaleri Partizana tek posle trećeg klizećeg starta zaustavljaju napad Rada. Saša Ilić i Stefan Babović nisu uspeli, ali jeste Nikola Drinčić.

4' - I napad Rad se okančan udarcem u okvir i sigurnom intervencijom Živka Živkovića. Šutirao je defanzivac Nikola Maraš.

2' - Prvi napad Partizana završio se udarcem u okvir gola. Šutirao je Nemanja Kojić, ali šut nije bio dovoljno jak i Boris Radunović je bio dobro postavljen.

- Utakmica je počela.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC