• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi omladinaca: Partizan bolji, Jović kasno ušao

Autor mondo.rs

Na Stadionu "Rajko Mitić" odigran je veoma važan večiti derbi omladinaca Zvezde i Partizana, koji se bore za titulu i plasman u Ligu šampiona.

 Derbi omladinaca: Partizan bolji, Jović kasno ušao Izvor: Mondo/ Goran Sivački

U večitom derbiju omladinaca Crvene zvezde i Partizana, rezultat po meri Rada i Vojvodine!

Na Stadionu "Rajko Mitić", pred oko 500 gledalaca, crveno i crno-beli odigrali su 0:0 u meču 18. kola Omladinske lige Srbije, međutim, fudbaleri Rada, koji su igrali nešto kasnije, nisu uspeli da se osame na vodećoj poziciji, jer su odigrali takođe bez golova protiv Napretka.

Od ove sezone, titula prvaka ne znači samo prestiž već i plasman u novoformiranu UEFA Ligu šampiona za omladinske ekipe.

Rad i Partizan posle prvog kola prolećnog dela imaju po 39 bodova, Vojvodina (koja gostuje Jagodini popodne) 35, a Crvena zvezda je zaostala sa 33 (i utakmicom manje). U narednom kolu igra se još jedan derbi: Partizan - Vojvodina.

Zapisnik sa utakmice Zvezda - Partizan.
Izvor: MONDO


Što se tiče okršaja Zvezde i Partizana, on je prema prikazanoj igri pripao crno-belima. Partizan je bio mnogo bolji u prvom poluvremenu, u drugom je takođe imao nekoliko dobrih šansi za gol, ali je na crti nesavladiv bio Jovan Vićić, koji je apsolutno zaslužio epitet igrača utakmice.

Tek ulaskom prvotimca Luke Jovića, koji je dan ranije postigao pogodak u pobedi Crvene zvezde nad Spartakom u Subotici, domaćin je prebacio težište igre na polovinu protivnika i počeo da preti, ali prekasno.

Luka Rudan, Damjan Krajišnik i Saša Lukić stvarali su i promašivali šanse za ekipu Nikice Klinčarskog, u periodu igre u kojoj je igra momaka Nebojše Maksimovića, bez obzira na prisustvo prvotimaca Marka Grujića i Vukašina Jovanovića, delovala bezidejno i bezopasno.

Ulaskom Jovića, Maksimović je dobio igrača koji je umeo da zapreti protivničkom golu (najčešće udarcima glavom), pa je Klinčarski morao povicima da reorganizuje odbranu crno-belih u finišu utakmice. Uspešno...

Koliko Partizan nije koristio svoje šanse do 60, toliko nije ni Crvena zvezda posle 60. minuta, pa je svako morao da se zadovolji sa bodom.

Pogled na tabelu govori o tome da će Crvena zvezda teško odbraniti titulu osvojenu 2014. godine, ali treba napomenuti da su i tada klinci iz Ljutice Bogdana ušli u prolećni deo prvenstva sa šest bodova zaostatka za liderom, i na kraju uspeli da se raduju tituli.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC