• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati imaju novog Modrića: Andrija Balić

Autor mondo.rs

U Hrvatskoj se ovih dana priča i piše o "desetki" Hajduka, rođenoj 1997. godine. Pogledajte kako igra "Novi Maestro".

Koliko god fudbal ovde bio u krizi, Srbiji i Hrvatskoj neće nedostajati super talenata.

Ljubitelji fudbala u našoj zemlji ove sezone pričaju o Luki Joviću, Ivanu Šaponjiću, Mijatu Gaćinoviću, Mihailu Ristiću, Andriji Živkoviću, Mirku Ivaniću i ostalima, a u komšiluku priča se i piše o Andriji Baliću.

Ne slučajno...

Na "Poljudu" igra klinac rođen 11. avgusta 1997. i to u Splitu, kojem su već dali "bilI" dres s brojem "10", a on se svima u posrnulom klubu zahvalio sa tri gola u poslednja tri kola, računajući i onaj postignut u subotu u hrvatskom derbiju: Hajduk Split - Dinamo Zagreb 1:1.

Balić, koji je odigrao svega osam prvenstvenih utakmica za "bile" od kraja decembra do danas, posle Zadra (2:2, bilo je 0:2) i Rijeke (0:1), pogodio je i mrežu najvećeg rivala Dinama u 74. minutu, ali nije imao sreće da svom timu donese golovima ukupno sedam od devet mogućih bodova u tri kola, jer su gosti izjednačili u 90. minutu preko reprezentativca Portugala Maćada.

Međutim, za Hajduk je u ovom trenutku važnije što ima nekoliko talentovanih igrača, pre svih "Novog Maestra" Balića, jer zaostaje više od 20 bodova za Dinamom, zbog čega je svima jasno da će "modri" uzeti desetu uzastopnu titulu prvaka u Hrvatskoj.

Balić je stigao na "Poljud" kao dete, 2007. godine, nezamenljiv je u svim mlađim kategorijama reprezentacije Hrvatske, a za prvi tim Hajduka, s kojim ga ugovor veže do 2018. godine, debitovao je 7. decembra prošle godine u utakmici sa Splitom. Za kratko vreme dao je četiri gola i zabeležio jednu asistenciju, iako je po pravilu ulazio s klupe, igravši 8, 13, 26, 7, itd. minuta.

Prema stilu igre podseća na mešavinu Luke Modrića i Nika Kranjčara, s loptom je siguran i tačan kao Modrić, a ima Kranjčarevu kreativnost s početka karijere, uz sposobnost da postiže golove iz drugog plana.

Pogledajte neke od poteza mladog Balića.


...
Izvor: YouTube


Balićev gol protiv Dinama...

...
Izvor: YouTube


Pojedini sportski novinari iz Hrvatske već ga najavljuju za Real Madrid ili Barselonu, u kojima trenutno nastupaju tri fudbalera iz te zemlje, Modrić za Real, Ivan Rakitić za Barselonu, a Alen Halilović za Barselonu B.

Biće zanimljivo pratiti kako će se, i kojim putem, razvijati karijere fudbalskih talenata sa ovih prostora (kojih svakako ima) i ko će, eventualno, biti bolji u nekim sudarima Srbije i Hrvatske u vremenima koja dolaze. Gaćinović, Jović, Šaponjić. Pantić, Grujić, Ristić, Radonjić, Živković, Maksimović, Simić, Milinković-Savić jedan, drugi, Babić i ostali s jedne, Balić, Halilović, Vlašić, Prce, Lulić, Ćorić, Anočić, Biutunjac, Murić i ostali s druge strane...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC