• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Dortmundu za sezonu, u Barseloni za posao

Autor mondo.rs

U sredu nas očekuju poslednje dve utakmice osmine finala Lige šampiona.

Poslednji učesnici četvrtfinala Lige šampiona biće poznati u sredu posle duela Borusija Dortmund - Juventus i Barselona - Mančester siti.

Plasman među osam najbolji ovosezonskog izdanja elitnog takmičenja do sada su izborili Pari Sen Žermen, Porto, Bajern Minhen i Real Madrid, dok se za nekoliko sati sastaju Atletiko Madrid - Bajer Leverkuzen (0:1) i Monako - Arsenal (1:3).

Juventus je u prvom meču savladao Borusiju 2:1 u Torinu, dok je Barselona istim rezultatom bila bolja od Sitija u Mančesteru.

Šta vi mislite...



Utakmice u Dortmundu i Barseloni igraju se u sredu u standardnom terminu od 20.45 sati, a možete ih gledati na TV Arena Sport i Telekomovom portalu Klik Sport.

Duel u Dortmundu i za jedne i za druge biće od velike važnosti kada se gleda celokupan učinak ove sezone. Juve je dominantan u prvenstvu Italije, ali crno-beli žele da konačne opet dobiju značajniju ulogu na međunarodnoj sceni.

Imaće, međutim, težak zadatak pošto su oslabljeni povredom organizatora igre Andree Pirla, koji još oseća bolove u butnom mišiću.

"Moraćemo da povedemo, možda čak postigeno i više od jednog gola", uprkos problemu optimista je trener torinskog kluba Masimilijano Alegri.

"Milioneri" su uspeli da prebrode krizu iz prvog dela sezone i već tri utakmice ne znaju za poraz, niti su primili gol. Dobar rezultat u Ligi šampiona mogao bi da "zamaskira" neočekivano slab učinak u Bundesligi.

"Utakmica protiv Kelna je još jedna u nizu u kojoj nismo primili gol što nas raduje pred revanš sa Juventusom. Želimo da prođemo i mislim da možemo do četvrfinala", rekao je trener Borusije Jirgen Klop.

Utakmicu na Vestfalenu sudiće srpski arbitri.

Barselona na Kamp Nou ne bi trebalo da ima težak posao s ozbirom rezultat iz prvog meča (2:1) i formu Sitija, koji je u poslednjem kolu Premijer lige izgubio od Barnlija (0:1).

Ovaj meč biće od posebne važnosti za dvojicu trenera, Luisa Enrikea i Manuela Pelegrinija.

Enrike se bez obzira na vodeću poziciju Barse u Primeri često nalazi na meti kritika zbog načina na koji ekipa igra, po nekima - nedovoljno ubedljivo, a isti problem ima i Pelegrini.

"Problem je što ne pobeđujemo ekipe koje smo do sada pobeđivali, a to je jer ne postižemo golove. Ubeđen sam da igrači daju sve od sebe, međutim moramo da nastavimo da verujemo u sebe i vratimo se na nivo na kojem smo bili", rekao je Pelegrini.

On je dodao da se ne plaši otkaza ako "građani" dožive poraz.

"Ne mislim da je moj posao doveden u pitanje. Liga šampiona je važna, ali zna da napravi pogrešnu sliku o nekom timu. Jedna loša utakmica ili greška i ispali ste", rekao je čileanski stručnjak.

Sa druge strane, katalonski gigant će pokušati da se domogne rekordnog osmog plasmana u četvrtfinale elitnog klupskog takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC