• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Monako izdržao kanonadu, jedvaaa!

Autor mondo.rs

Prednost od 3:1 iz prvog meča u Londonu ispostavila se kao dovoljna za Monako u revanšu osmine finala Lige šampiona. Arsenal je pobedio 2:0, ali završava takmičenje.

Poslednja nada za Englesku da će imati predstavnika u četvrtfinalu Lige šampiona je Mančester siti, ali "građane" u sredu čeka "nemoguća misija" na Kamp Nou stadionu u Barseloni.

Francuska - Engleska  2:0!

Posle Čelsija, koga je u osmini finala eliminisao Pari Sen Žermen, takmičenje u prvoj eliminacionoj rundi posle ligaškog dela završava i Arsenal. Monako možda nije pokazao više u dve utakmice, ali je definitivno bio srećniji.

"Tobdžije" su bile na gol od podviga!

Pobeda od 2:0 za tim Arsena Vengera, ipak, je značila i kraj takmičenja, jer je luksuz poraza na "Emiratima" od 1:3, ispostavilo se, bio preveliki.

Imao je londonski tim nekoliko odličnih prilika, pre svih Deni Velbek, Olivije Žiru i Aleksis Sančez. Opasno je po gol "kneževa" bilo i posle "slobodnjaka" Mesuta Ozila, ali je Danijel Subašić briljirao među stativima i zaslužio je epitet junaka.

Strelci su bili Žiru u 36. i Aron Remzi u 79. minutu.



Pre nego što je preko Nagoje i Japana stigao 1996. godine u Arsenal, Arsen Venger je sedam godina gradio karijeru u Monaku. Onog trenutka kada je počeo revanš na stadionu u Monte Karlu, zaboravio je na emocije i lepu dobrodošlicu. Svom silinom udario je na svoj bivši klub, isti onaj koji ga je pre tri nedelje porazio u Londonu.

Za senzaciju koja u evropskom fudbalu nije viđena više od tri decenije on i njegovi učenici nisu imali dovoljno snage.

Arsenal je sredinom prvog poluvremena potpuno preuzeo kontrolu nad utakmicom, dok je Monako izabrao taktiku koja je za mnoge timove u prošlosti znala da bude samoubilačka - isključivo defanzivnu.

Vrlo brzo su "tobdžije" počele ozbiljno da prete, da bi tek u 36. minutu Žiru smestio loptu u mrežu. Francuz se odlično snašao pošto mu je Subašić odbranio prvi šut. Lopta mu se vratila, a sledeći pokušaj bio je pod prečku, sa pet-šest metara iskosa sa leve strane.

Već u sledećem napadu Velbek ne koristi sjajnu priliku.

Bolje je Arsenal igrao i u drugom poluvremenu. Delovalo je, međutim, da Monako polako odbija protivnika i da će bez većih problema privesti utakmicu kraju.

Sve do 79. minutu!

Nova gužva u kaznenom prostoru Monaka izrodila je pravu dramu u završnici. Teo Volkot je zatresao stativu, a Aron Remzi na grešku odbrane domaćina mrežu. Arsenal je stigao do 2:0.

Sledeći gol ga je vodio u četvrtfinale. Njega nije bilo…


MONAKO:Subašić – Fabinjo, Valas, Abdenur, Kurzava – Mutinjo, Tulalan, Kondogbija, Dirar – Marsijal, Berbatov.

ARSENAL:Ospina – Belerin, Mertezaker, Košćielni, Monreal – Kokelin, Kazorla – Velbek, Ozil, Sančez – Žiru.

GOTOVO JE! Arsenal je ispao, Monako je ponovo među osam najboljih u Evropi.

84' - Subašić spasava čist gol. Ozil je centrirao, a Aleksis Sančež skrenuo loptu ka mreži, ali se isprečio hrvatski golman.

79' - GOOOL! Arsenalu fali još jedan gol. Delovalo je da Monako kontroliše dešavanja na terenu, a onda je usledio šok za domaće navijače. Teo Volkot pogađa stativu, lopta se odbija do Arona Remzija, koji je šalje u mrežu - 2:0!

53' - Danijel Subašić odlično interveniše posle "slobodnjaka" Mesuta Ozila, lopta je išla u rašlje.

- Završeno je prvo poluvreme, Žiru je u poslednjem minutu  imao veliku šansu, a posle nje beležimo i šut Velbeka. Arsenal je bolji i zasluženo vodi, ali su mu potrebna dva gola.

*Prvi gol koji je Monako prmio kod kuće ove sezone u Ligi šampiona.

37' - Minut posle prvog gola Velbek je imao priliku za 2:0. Samo korner za Arsenal.

36' - GOOOL! Arsenal vodi u Monaku. Olivije Žiru je nadmudrio odbranu domaćeg tima i iz drugog pokušaja, pošto mu je prvi osujetio Subašić, pogodio pod prečku. Uvlači se polako neizvesnost u duel.

14' - Prva prilika za Arsenal. Olivije Žiru nije najbolje pucao glavom.



5' - Monako je znatno agresivnije počeo utakmicu!



- Arsen Venger je sedam godina bio trener Monaka (1987 - 1994).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC