• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilja doziva Ćavija: Dođi u SAD

Autor mondo.rs

"Ni ja nisam došao u Njujork da se penzionišem, već da igram", kaže španski napadač.

Iskusni centarfor David Vilja (33) već uživa u Americi.

Posle kratke epizode u Australiji, gde je igrao u klubu koji vodi isti vlasnik kao i Njujork siti, Španac je stigao u "Veliku jabuku", postao kapiten nove franšize i postigao prvi gol u njenoj istoriji.

I to nije sve.

Nekadašnji napadač Saragose, Valensije, Barselone i Atletiko Madrida, osvajač Lige šampiona, Evropskog prvenstva i Mundijala, proglašen je igračem 2. kola MLS, zahvaljujući sjajnom nastupu protiv Nju Ingland Revolušna (gol i asistencija).

U razgovoru za španske medije, Vilja iz Amerike poručuje da uživa.

"Zaista mi je sjajno i veoma sam srećan. Sve što sam doživeo me je i te kako impresioniralo, posebno stvari oko terena. Iskreno, nisam očekivao da nas već na prvoj utakmici podrži ovoliko navijača. Teško je pronaći mesto i za fudbal u gradu kao što je Njujork, ali je za sada zaista sjajno", rekao je veteran.

Iako mnogi veliki igrači odlaze u SAD da bi mirno i bogato završili karijeru, Vilja kaže da su njegovi planovi drugačiji.

"Nisam došao ovde da se penzionišem i nisam jedini koji je tako ovde stigao. Kada budem odlučio da je gotovo - to ću 'prelomiti' i reći. Međutim, još nije", uverava Španac.

Razgovor brzo vraća na priču o nastupu u američkoj ligi. Ne krije da hoće da dovede neke bivše saigrače ko sebe.

"Kako se navikavam? Pre svega, nisam očekivao da će mi engleski jezik ići ovako dobro. Voleo bih kada bi i neki moji prijatelji i bivši saigrači takođe došli. Na primer, sa Ćavijem razgovaram mnogo i nadam se da će se preseliti ovde. Međutim, on bi za sada voleo da ostane u Barsi. Videćemo", podvukao je Vilja.

U MLS-u trenutno nastupa pristojan broj igrača koji su obeležili epohu svetskog fudbala. Tamo su još i Raul, Kaka, donedavno je bio i Anri, a na leto stižu Frenk Lampard, Stiven Džerard...

Hoće li se i Ćavi pridružiti tom društvu?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC