• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan sa "dve leve" bolji od Jagodine

Autor mondo.rs

"Parni valjak" napravio veliki posao u Humskoj protiv Jagodine (3:0) u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

 Partizan sa "dve leve" bolji od Jagodine Izvor: MN PRESS

Partizanu se smeši finale Kupa Srbije, prvo posle četiri godine, kada je i osvojio poslednji trofej u najmasovnijem domaćem takmičenju.

Ogroman korak ka finalu crno-beli napravili su u sredu uveče protiv Jagodine u Humskoj. Partizan je pobedio "ćurane" 3:0, golovima Petra Grbića u trećem, Andrije Živkovića u 43. i Darka Brašanca u 90. minutu.

Partizan nije dominirao terenom, Jagodina je prilično otvoreno ušla u duel sa liderom Superlige, ali joj to nije pomoglo da postigne pogodak, koji bi joj doneo mnogo pred revanš 8. aprila na stadionu pod Đurđevim brdom.

Petar Grbić je golom u trećem minutu najavio pobedu crno-belih, što je u mnogome poremetilo zamisli Sima Krunića, šefa stručnog štaba Jagodinaca. Brza i tečna kontra završena je asistencijom Živkovića i udarcem iz prve krilnog napadača Partizana.

Pred odlazak na odmor Partizan je duplirao prednost, a sve što se dešavalo između dva pogotka dogodilo se u kaznenom prostoru domaćeg sastava. Jagodina je pokušavala udarcima iz daljine, pa je Živko Živković nekoliko puta bio na mukama, pogotovo posle pokušaja Milana Đurića.

U 43. minutu Vladimir Volkov je sa leve strane ubacio loptu u kazneni prostor, Stefan Babović se izborio za nju, možda i uz pomoć ruke, kratko je prosledio do Živkovića, a mladi fudbaler Partizana iz okreta pogodio "malu mrežu".

Partizan je u pred kraj utakmice imao više stopostotnih prilika. Nemanja Kojić je bio neprecizan sa samo par metara od gola. Zatim je pogodio i prečku, kao i Gregor Balažic.

Konačan rezultat postavljen je u sudijskoj nadoknadi. Kojić na desnoj strani dobio loptu u jednom od poslednjih napada na utakmici, video je da se u kaznenom prostiru ubacuje Darko Brašanac, odigrao je po zemlji za veznog fudbalera, a rezervisa "valjka" rutinski poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Partizan je u dobroj meri završio posao u polufinalu Kupa Srbije. revan se igra 8. aprila u Jagodini.

Trener "parnog valjka" Marko Nikolić odlučio se da malo promeša karte. Šansu od prvog minuta dobili su Ivan Šaponjić, Lazar Ćirković i Andrija Živković.

PARTIZAN: Ž. Živković - Bandalovski, Balažic, Ćirković, Volkov - Drinčić, Babović - Grbić (od 68. Brašanac), Ninković (od 57. S. Ilić), A. Živković - Šaponjić (od 76. Kojić).

JAGODINA: Perić - Filipović, Živanović, Mihajlović, Antić  (od 69. Šušnjar)- Popara, Mitošević - Đurić, Lepović, Savković - Jovančić (od 82. Stojčev).

Izvor: MN PRESS

TOK UTAKMICE

Glavni sudija meča je Aleksandar Vasić.

Pratite tekstualni prenos utakmice na MONDU!

...
Izvor: YouTube


90+2' GOOOOOL! 3:0! Posle dve prečke, fudbaleri Partizana konačno su uspeli da postignu i treći gol. Nemanja Kojić je pronašao Darka Brašanca u kaznenom prostoru "ćurana", a rezervista crno-belih je rutinski prosledio loptu u mrežu.

...
Izvor: YouTube


43' - GOOOOOL! Partizan vodi 2:0. Vladimir Volkov je centrirao, a u gužvi se najbolje snašao Andrija Živković. Fudbaleri Jagodine tražili su opasnu igru Stefana Babovića, ali je sudija pravilno postupio kada je dozvolio da se igra nastavi.

Jagodina je možda između dva gola imala više od igre, ali su se napadi "ćurana" završavali uglavnom udarcima iz daljine.

3' - GOOOOOL! Partizan vodi pogotkom Petra Grbića. Vrlo lepa kontra crno-belih, Šaponjić je odigrao za Andriju Živkovića, a ovaj uočio slobodnog Grbića, koji iz prve pogađa mrežu.

Fudbaler Partizana otrčao je do klupe, skinuo desnu kopačku i obuo levu, kao jasnu aluziju na prozivku premijera Vlade Srbije Aleksandra Vučića izrečene u utorak uveče na RTS da "pojedini fudbaleri Partizana imaju dve leve noge".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC