• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Benko ima platu kao 18 igrača Veleža"

Autor mondo.ba

"Ako je istina da napadač Sarajeva zarađuje mjesečno 10.000 evra, onda Leon Benko zarađuje više nego 18 mojih bivših igrača", rekao je odlazeći trener "rođenih" Nedim Jusufbegović.

 "Benko ima platu kao 18 igrača Veleža" Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Odlazeći trener Veleža Nedim Jusufbegović priznao je da bi vjerovatno ostao na klupi "rođenih" da eliminacija u Kupu Bosne i Hercegovine nije došla od gradskog rivala Zrinjskog.

"Plemići" su u dvomeču četvrtfinala izbacili Velež i odmah po okončanju utakmice Jusufbegović je podnio ostavku koja je prihvaćena od strane Upravnog odbora mostarskog kluba.

"Kao trener sam najodgovorniji za tim, za rezultat, za ciljeve kluba. Nisam uspio i ostavka je logična", rekao je Jusufbegović u intervjuu za "Sport Avaz".

Na pitanje da li bi ostao da je eliminacija došla od recimo sarajevskog Olimpika, a ne gradskog rivala, bivši strateg "rođenih" je indirektno odgovorio potvrdno.

"Tako je to kad igraju  Velež i Zrinjski. Bodovi imaju drugu težinu. Meni nije drago zbog toga, volio bih da su to mečevi u sportskim okvirima, ali nisu..."

Sarajevski list je zanimao i platni spisak igrača Veleža i da li je približan napadaču Sarajeva Leonu Benku, koji mjesečno od koševskog kluba zarađuje 10.000 evra.

"Ako je to istina, onda Benko zarađuje više nego 18 mojih bivših igrača! Sve vam to govori. A moji fudbaleri imaju vrijednost koja se ne odražava kroz platu kakvu imaju igrači poput Benka", naglasio je doskorašnji šef struke rođenih.

Logičnim se nametnulo pitanje i "sigurnog" statusa Mehe Kodre na klupi bordo tima, što je za MONDO potvrdio i sportski direktor Abdulah Ibraković, iako je Sarajevo iz Kupa BiH izbacio banjalučki Borac, čiji su fudbaleri od četvrtka u štrajku.

"Razumijem pitanje, ali rekao sam da porazi od Zrinjskog imaju drugu dimenziju", rekao je između ostalog Jusufbegović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC