• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS o Šukeru: Nećemo da vam kažemo!

Autor mondo.rs

Javnost nikada neće saznati da li je FSS podržao Davora Šukera u njegovim inicijativama.

Fudbalski savez Srbije, u neprijatnoj situaciji u kojoj se našao, izabrao je veoma volšebno rešenje!

Da nikada ne otkrije da li jeste ili nije podržao predsednika Nogometnog saveza Hrvatske Davora Šukera. Da, dobro ste pročitali.

Dan nakon što je na sednici Skupštine FSS u Staroj Pazovi, prvi čovek srpskog fudbala Tomislav Karadžić izjavio da "podrška Šukeru visi o koncu" zbog njegovih izjava o takozvanoj Republici Kosovo, ali i veza sa ustaškim pokretom u Hrvatskoj, održan je sastanak Odbora za hit na pitanja FSS i doneta je odluka da...

...uostalom pročitajte, saopštenje prenosimo u celosti.

"Članovi Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije, posle danas obavljenih konsultacija, došli su do zajedničkog stava po pitanju glasanja i pružanja podrške određenim kandidatima za mesto u Izvršnom komitetu Evropske fudbalske unije (UEFA). Glasanje za mesta u članstvu Izvršnog komiteta UEFA biće jedna od tema predstojeće sednice Kongresa UEFA, a koja će biti održana u utorak, 24. marta 2015. godine u Beču.

Takođe, u domenu odluke članova Odbora za hitna pitanja FSS, zajednički je dogovoreno da se o donesenom zaključku neće upoznavati kompletnu javnost u regionu. Naime, ovo pitanje prevazilazi sportske okvire i FSS nije dužan da se javno oglašava u tom smeru. Uz to, ide i preporuka nadležnih iz UEFA da se o tome javno ne govori, već da svaka delegacija zadrži interno pravo donošenja odluke o podršci određenim kandidatima i da se o tome izjasni putem tajnog glasanja na sednici u Beču.

Na osnovu toga, FSS o donesenoj odluci neće obavestiti ni predsednika HNS Davora Šukera, jednog od kandidata za popunu članstva u Izvršnom komitetu UEFA, kao ni ostale potencijalne kandidate. Ovakvim stavom naša fudbalska organizacija želi da pokaže istinski profesionalni odnos ka važnom pitanju, isključujući mogućnost bilo kakvih debata kroz medije.


Boban i Šuker slave titulu prvaka sveta sa omladinskom reprezentacijom Jugoslavije, 1987. u Čileu.
Izvor: MN PRESS

Podsećamo da FS Srbije, kontinuiranim radom u prošlosti, pored ispunjavanja sportskih zadataka u međunarodnim organizacijama, brani i nacionalne interese, sa čime ćemo nastaviti i u vremenu koje dolazi. FS Srbije je, na žalost, jedan od retkih domaćih sportskih saveza koji je napornim radom i delovanjem uspeo da odbrani ulazak međunarodno nepriznate takozvane države Kosovo u fudbalske institucije i time izdrži veliki pritisak, od kojeg, između ostalog, nije mogao da se odbrani ni Olimpijski komitet Srbije.

Ne želimo da bilo kojim potezom nekome služimo za ličnu promociju i marketing, već želimo da profesionalnim radom i odnosom pokažemo ozbiljnost u obavljanju poslova koji su nam povereni. Interes FS Srbije su dobri odnosi sa svim evropskim i svetskim nacionalnim organizacijama i sopstvenim putem i po sopstvenoj savesti nastavićemo i u budućnosti", navedeno je u saopštenju.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vuk

Tole je i mene zajebao! Vuk Brankovic

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC