• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Odluka FSS je skandalozna"

Autor mondo.rs

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta šokiran odlukom čelnih ljudi FSS da ne objave javno da li će podržati kandidaturu Davora Šukera za Izvršni komitet UEFA.

 "Odluka FSS je skandalozna" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Miodrag Linta, predsednik Koalcije udruženja izbeglih u Srbiji prethodnih dana žestoko je kritikovao čelne ljude Fudbalskog saveza Srbije što su izjavili da će podržati kandidaturu Davora Šukera za Izvršni komitet UEFA.

Linta je saopštio da se Predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza u prošlosti fotografisao na grobu ustaškog vođe i ratnog zločinca Ante Pavelića, ali i da je obećao Kosovu da će Hrvatska igrati sa njima prijateljski meč.

Fudbalski savez Srbije je posle polemike sa Miodragom Lintom objavio da javnost nikada neće saznati da li su i zvanično podržali kandidaturu Davora Šukera. Predsednik Koalicije udruženja izbeglica takvu odluku nazvao je skandaloznom.

"Javnost ima pravo da zna da li je rukovodstvo FSS ostalo pri stavu da podrži čoveka koji je svojim proustaškim izjavama i postupcima u više navrata uvredio srpski, romski i jevrejski narod, a posebno stotine hiljada žrtava zločinačke NDH. Postavlja se pitanje zašto se Odbor za hitna pitanja sada poziva na preporuku nadležnih iz UEFA da se javno ne govori o podršci kandidatima, a pre desetak dana je Tomislav Karadžić javno ogovorio da će podržati Šukera", stoji u saopštenju predsednika Koalicije udruženja izbeglica Srbije.

Linta smatra da takvim stavom nije pokazan profesionalni odnos prema tom pitanju, već da je to samo izazvalo sumnju.

"Žalosna je činjenica da rukovodstvo FSS svoju skandaloznu odluku opravdava, između ostalog, stavom da ne žele da nekome služe za ličnu promociju i marketing", stoji u saopštenju.

Pozvao je rukovodstvo FSS da pre sastanka UEFA u Beču javno povuče podršku Šukeru, jer će u suprotnom "preći crvenu liniju i napraviti grešku".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC