• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suarez vodi ka tituli: Barsa pobedila Real!

Autor mondo.rs

Katalonci slavili u El Klasiku 2:1 i napravili ogroman korak ka povratku pehara na Nou Kamp!

Ubedljivije nego što konačan rezultat govori, Barselona je u nedelju savladala najljućeg rivala, nanevši mu poraz koji će ponovo uzdrmati stubove "Bernabeua".

Pobeda Katalonaca nagoveštena je golom Žeremija Matijea (1:0), posle kojeg je Ronaldo izjednačio (1:1) i namirisao krv domaćina, na koju je teren mirisao do odlaska na odmor...

U drugom delu očekivala se podjednako otvorena borba, ali je nije bilo. Majstorija Luisa Suareza u 56. minutu prethodila je njegovom prvom golu u "El Klasiku", za konačnih 2:1 i potpuno demoralisanje gostiju.

Do kraja je samo bilo pitanje koliko će Real primiti golova, ali je na njegovu sreću "na crti" stajao Iker Kasilas.

BARSELONA - REAL 2:1 (1:1)

Epilog: Barselona deset kola pre kraja Primere ima 68 bodova, četiri više od "kraljevskog kluba", koji je drugi sa 64, a osam više od trećeplasirane Valensije.

Katalonija je večeras uživala i veliki su izgledi da bi u maju mogla da slavi osvajanje 23. titule, koja je poslednji put stigla na Nou Kamp 2013. Real Madrid čeka svoju 34. od 2012.

Uskoro opširnije...

Iz minuta u minut:

Utakmica je gotova!

90' Real u nadoknadi nije mogao ni da dodirne loptu!

85'
Serija promašaja Barselone.

Đordi Alba utrčao je u kazneni prostor, prihvatio loptu Mesija iz sredine, ali i propustio ogromnu priliku. Kasiljas je odbranio i skrenuo loptu u korner.

Odmah potom, Mesi ponovo propušta priliku. Tačnije, Kasiljas brani.

79'
Benzema gađa sa 20 metara, lopta dodiruje Pikea i odlazi u donji levi ugao, gde je sačekao Bravo i poslao u korner. U igru ulazi Ćavi, umesto Inijeste i odmah preuzima traku. Izmena i u Realu. Sada je na terenu Hese, umesto Iska.

76'
Barsa ide iz šanse u šansu i propušta priliku da dokrajči rivala. Sada je ponovo Mesi držao loptu na oko sedam metara od gola, ali je njegov udarac izblokiran...

73'
Centimetri su delili Barselonu od trećeg gola...

Mesi je stvorio sebi omiljenu i idealnu poziciju, utrčavši do ivice kaznenog sa leve strane. Gađao je kontra ugao i promašio. Već u sledećem napadu, Argentinac dodaje loptu Nejmaru, a on iz prve prebacuje gol.

Serija promašaja domaćina.

68'
Slalom Nejmara kroz polovinu Reala. Dotrčao je Brazilac do 20 metara od gola i šutirao svom snagom, prebacivši gol.

- Pogledajte gol Suareza za 2:1



60'
Zakucava se...

Ronaldo je posle starta Maskerana za žuti karton podigao obe noge i stavio ih na Argentinca. Da ga je sudija video, razmislio bi da li da mu pokaže i drugi žuti karton...

56' Barsa opet vodi! 2:1!

Majstorija Luisa Suareza! Jedan statičan napad Barselone promenom ritma i dugom loptom sa svoje polovine u šansu je pretvorio Dani Alveš, ali ničega ne bi bilo da Suarez nije majstorski primio loptu, u trku, i onda šutem po zemlji pogodio dalji ugao Kasiljasovog gola!

52'
Peti žuti karton za igrače Reala. Sada je kažnjen Luka Modrić, zbog faula na Mesiju, na oko 35 metara od gola. Prethodno su sankcionisani Serhio Ramos, Pepe, Dani Karvahal i Kristijano.

-
Poslednja tri El Klasika na Nou Kampu, čija su poluvremena završena nerešenim rezultatom, završena su bez pobednika.

49'
Koliko problema ima Barselona sa Ronaldom i Benzemom... Sada je Portugal pokušao da se oduži Francuzu i da mu uzvrati asistenciju, ali je šut centarfora odbranio Bravo.

- POLUVREME





Barsa je bila bolja na početku i povela, a Real se posle pola sata igre trgao, izjednačio i "namirisao krv" Katalonaca. Lako je moglo da bude i 1:2 na pauzi, ali je zadnja linija domaćina ipak sačuvala Brava, koji je takođe odlično intervenisao.

Čeka nas šou u nastavku.

43'
Ronaldo šalje projektil krivudavom putanjom pod prečku Barse, ali je Bravo siguran i izbija loptu u korner. Posle prekida, Bejl sa osam metara promašuje ceo gol.

- Pogledajte Kristijanov gol za izjednačenje:



40'
Bejl trese mrežu iz čiste situacije, na asistenciju Kristijana, koji je, prema mišljenju sudije, bio u ofsajdu pre nego što se aktivirao. Gol je poništen.

37'
Ronaldo pokušava da iznudi faul na 18 metara, a sudija ostaje nem. Potom je zvanično najbolji igrač sveta kažnjen žutim kartonom zbog simuliranja. Nedugo kasnije, požuteo je i Alba.

- Koliko je golova Benzema ove sezone namestio Kristijanu? Šest.

35'
Pepe ume da bude jako grub, ali sada mu je zaista umalo teško povređena noga. Rakitić ga je faulirao sa leđa, a Portugalac je ostao na zemlji. Inače, već je zaradio žuti karton, u skladu sa očekivanjima.

32' Real izjednačuje! 1:1!

Kristijano Ronaldo utišava Nou Kamp, udarcem "iz prve" sa osam metara, posle spektakularne asistencije Karima Benzeme - petom.

Odjednom, tišina na stadionu, iako je pre nepun minut Nejmar mogao da duplira vođstvo domaćina, ali je kolenom dodao loptu Ikeru Kasiljasu.

30'
Mirna utakmica. Nema velikih prilika. Pogledajte gol.



19' Barselona vodi! 1:0!

Štoper Žeremi Matje postiže prvi gol za Katalonce u karijeri! Mesi je centrirao iz slobodnjaka, a Serhio Ramos debelo zakasnio. Francuz je pogodio iz trka, sa oko pet metara.

Ko bi rekao da će Barselona povesti iz prekida?

10' Ronaldo pogađa prečku!

Najbolja prilika u dosadašnjem toku utakmice. Benzema je poslao loptu ka Ronaldu, koji je dočekao kraj desne stative i udarcem iz prve pogodio prečku!

3'
Već se trese Nou Kamp. Barselona je propustila prvu priliku. Inijdesta i Suarez odigrali su dupli pas, a lopta nije došla do Rakitića, koji je čekao spreman. Inijesta je ostao u gol-autu, povređen.

1'
Prvi posed imaće Barselona.

EL KLASIKO JE POČEO!


Utakmica nad utakmicama samo što nije!

Najveći i najljući španski rivali - Barselona i Real - odigraće od 21.00 čas na Nou Kampu 230. međusobni takmičarski meč! Dosadašnji skor je: 92 pobede Madriđana, 88 trijumfa Katalonaca.

Bez obzira na to za koga navijate, jasno je da svi očekuju spektakl!

Već je poznato kakva će biti koreografija na svim tribinama, a nekoliko sati uoči utakmice sa tribina je sklonjen i politički transparent: "Katalonija nije Španija". I to dokazuje koliki značaj ovaj meč donosi.

Poznati su i sastavi:

Za Barselonu će početi: Bravo, Alves, Pike, Matje, Alba - Rakitić, Maskerano, Inijesta - Mesi, Suarez, Nejmar.

Startnih 11 Reala čine: Kasiljas - Karvahal, Pepe, Ramos, Marselo - Kros, Modrić, Isko - Bejl, Ronaldo, Benzema.

Barselona dočekuje utakmicu kao lider Primere, sa poenom više od Reala - 65:64!



Dočekajte utakmicu uz MONDO. Počinje u 21.00 čas.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC