• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Begović: Sa Spahićem na EURO

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Golman reprezentacije BiH Asmir Begović istakao je da je vrlo značajno što se i Emir Spahić vratio u reprezentaciju uoći predstojećih kvalifikacija.

Asmir Begović, golman Stouk sitija i reprezentacije Bosne i Hercegovine posjetio je danas sportsko igralište Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica gdje je tom prilikom kazao da BiH još uvijek ima šansu da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

"Vjerujem u to sto odsto. Uvijek moramo pozitivno gledati. Sada je novi početak za nas u subotu, moramo tu pobijediti pa ćemo vidjeti kakva je situacija. Jednostavno, imamo šest utakmica, od koji pet sigurno moramo pobijediti. Vidjećemo kako će drugi igrati, ali moramo da gledamo pozitivno, da pobijedimo u što više utakmica", rekao je Begović.

Istakao je da je vrlo značajno što se i Emir Spahić vratio u reprezentaciju uoči predstojećih kvalifikacija.

"Spaha, pa svako zna za njega, on je kvalitetan igrač, veliki karakter koji će nam sigurno pomoći ali ja se radujem svim igračima u ekipi. Par novih igrača je došlo i oni će donijeti novu snagu i novu energiju u ekipu, tako da vjerujem u svakog igrača", kazao je Begović.

Izvor: Anadolija/Denis Zuberi Begović je finansirao izgradnju sportskog igrališta Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica.

"Prije dvije godine, kada sam se upoznao sa djecom ove škole, odmah su mi prirasli srcu i odmah sam znao da bih nešto volio uraditi sa školom i za Specijalnu olimpijadu. U to vrijeme se počelo raditi na mojoj fondaciji i odmah sam znao šta bih želio da to bude prvi projekat naše fondacije. Ovaj projekat je za djecu i za Specijalnu olimpijadu. Drago mi je da posjetim djecu, da posjetim projekat i da će se uskoro sve otvoriti i da se počne koristiti, da ta djeca mogu biti aktivni, da igraju, i da jednostavno uživaju, to je moja velika želja. Kada završim sa ovim, onda ćemo nastaviti sa drugim projektima. Drago mi je vidjeti kada ova djeca budu igrala", rekao je Begović.

Naglasio je kako će njegova fondacija finansirati neke druge projekte.

"Mi radimo na dva mjesta, u Engleskoj, i uglavnom u cijeloj BiH. Ovo je prvi projekat, a poslije ćemo gledati gdje možemo najviše pomoći. To može biti drugi grad, drugo mjesto, svejedno je, bitno je da nađemo najbolji projekat gdje možemo najviše pomoći", istakao je Begović.

Direktor Zavoda Mjedenica Selmir Hadžić je izjavio da je ovo vrlo važan projekat za ovu ustanovu.

"Naša ustanova u 70 godina svoga postojanja nije imala vanjski prostor za realizaciju odgojno-obrazovnih aktivnosti. Ovaj teren će biti od višestrukog značaja. Teren će koristiti i sva djeca iz okruženja", kazao je Hadžić.

Enver Čosičkić, predsjednik Specijalne olimpijade BiH, je na kraju poželio Asmiru i reprezentaciji BiH uspjeh u predstojećim utakmicama.

"Zahvaljujem se Fondaciji Asmir Begović na projektu. Begoviću i 'zmajevima' želim poželiti sreću u predstojećim utakmicama", kazao je Čosičkić.

Načelnik Opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić je istakao da će igralište biti zvanično otvoreno za oko mjesec dana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC