• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Zmajići'' stvarali šanse, Amerikanci pogađali

Autor mondo.ba

U prijateljskom meču odigranom na stadionu "Tušanj" u Tuzli, U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena od U-23 selekcije Sjedinjenih Američkih Država 2:5 (0:2).

U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas od U-23 selekcije Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 2:5 (0:2).

Već nakon prvih 45 minuta duela na tuzlanskom "Tušnju", gosti su stekli dva gola prednosti i najavili trijumf.

Džordan Moris u 11. minutu doveo je Amerikance u vođstvo, da bi na 2:0 povisio Mario Rodrigez tri minuta kasnije.

Samo što je Nikola Jelisić u 65. minutu uspio da smanji na 2:1, "jenkiji" su postigli novi pogodak, i to preko Bendžija Džoje. Armin Hodžić u 72. minutu ponovo je doveo "zmajiće" na "minus jedan", ali su do kraja meča gosti postigli još dva pogotka za ubjedljiv trijumf. Prvo Alonzo Enrandez u 78. minutu, a zatim i Fataj Alaše četiri minuta prije kraja susreta.

"Mislim da je rezultat previsok s obzirom na igru. Amerikanci su iskoristili sve svoje prilike, dok smo se mi ispromašivali. Imali smo šta da vidimo u ovom prvom meču. Defanzivni blok nije funkcionisao i moraćemo naći neko rješenje u tom dijelu", rekao je nakon susreta selektor Darko Nestorović.

BIH - SAD 2:5 (0:2)

Strijelci: 0:1 Morris (11'), 0:2 Rodriguez (14'), 1:2 Jelisić (65'), 1:3 Joya (66'-penal), 2:3 Hodžić (72'-penal), 2:4 Ernandez (78'), 2:5 Alashe (86').
Stadion
: "Tušanj", Tuzla.
Sudija: Edin Jakupović.

BIH: Pirić, Memija, Merajić, Gojković, Miletić, Hodžić, Radovac, Omerbašić, Sadiković, Predragović, Jelisić. Igrali su još: Šatara, Mihojević, Rahmanović, Prevljak. Selektor: Darko Nestorović.

SAD: Horton, Očegueda, Okvuonu, O'Nil, Pekvud, Lesiter, Džoja, Moris, Džil, Kisveter, Rodrigez. Igrali su još: Hernandez, Šelton, Alaše, Mecger. Selektor: Endi Hercog.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC