• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mujdžin 31. rođendan u Andori: Poklonite mi bodove

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Mensur Mujdža, reprezentativac Bosne i Hercegovine, koja će u subotu uveče u Andori (20.45 h) igrati utakmicu petog kola kvalifikacija za EURO 2016, danas slavi 31. rođendan.

U reprezentaciji BiH nadaju se da će večeras svi imati razloga za slavlje nakon trijumfa nad Andorom, tj, da će Mujdža biti dvostruki slavljenik.

Zagrepčanin, igrač Frajburga, kako je ranije objavljeno, trebao bi biti od prvog minuta u sastavu, uz golmana Asmir Begovića, Emira Spahića, Ervina Zukanovića, Ognjena Vranješa, Muhameda Bešića, Miralema Pjanića, Edina Višću, Senada Lulića, Vedada Ibiševića i kapitena Edina Džeku.

Mujdža je u kraćoj izjavi za sajt FS BiH povodom rođendana istakao da je zdravlje najvažnije.

"Evo imam 31 godinu, osjećam se lijepo, zdrav sam i to je vjerujem sad najbitnije".

O susretu sa Andorom i očekivanjima…

"Nadam se da ću početi utakmicu, trenutno smo peti, ali mislim da to nema veze jer se plasman na tabeli mijenja. Bitno je da pobijedimo u ovoj utakmici te da u ovoj grupi napravimo šanse za plasman na EP. Čeka nas težak protivnik i težak teren ali se nadam da nam to neće praviti nikve probleme. Vjerujem da ćemo dobro otvoriti utakmicu i pobijediti".

Koji je problem sa vještačkom travom?

"Teško će nam biti kontrolisati protok i kretanje lopte, treba biti dosta koncentrisan, posebno na pas igru. Može se očekivati da lopta negdje malo ‘zapne’, ali to nas ne bi trebalo spriječiti da osvojimo tri boda".

Kao i obično kad igra reprezentacija BiH uvijek je tu jedan broj navijača pa se tako očekuje njihovo prisustvo i večeras.

"Svaku utakmicu smo svjedoci velike podrške naših navijača, možda će ih večeras biti nešto manje, ali lijepo je kad nas prate i ovako daleko. Najbolji poklon za njih i za mene danas je da pobijedimo u ovoj utakmici".

Na kraju Mujdža je ponovio da bi ga osvojeni bodovi najviše obradovali za rođendan.

"Najdraže bi mi bilo da danas ovojimo tri boda, to bi bio najljepši poklon, kao i da svi igrači ostanu zdravi za susret sa Austrijom koji je trenutno u drugom planu".

Posjetivši ih u hotelu "Park" u Andora la Veli reprezentativcima BiH i delegaciji FS BiH sreću u susretu poželio je i Ivan Orlić, ambasador BiH u Francuskoj, koji iz Pariza nerezidentno pokriva i Kneževinu Monako, Kneževinu Andoru, kao i Narodnu Demokratsku Republiku Alžir.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC